måndag 18 maj 2020

TELIAPROBLEM SAMT TÄVLINGSSVAR

Tyvärr skrev jag inte när min tävling i förra inlägget skulle vars avslutad, men jag har fått massor av svar så jag tänker avsluta det hela och ge er svaren här. 
😊

Men innan dess tänkte jag berätta lite om allt trassel vi har med vår inkoppling av vår fasta telefon just nu. Det är så att på Gotland läggs det fasta nätet ner i sommar och alla ska istället få mobilt bredband till telefonen och så småningom även till TV´n. Det senare är dock ointressant för oss som har egen parabol. 
Till oss skulle en Telia-tekniker komma förbi idag och koppla in det som låg i två lådor vi fått hämta på posten. Men så ringer teknikern i torsdags och frågar om han kan få komma redan då? Javisst, vi är ju hemma så det var inga problem för oss!

Det otroligt väldoftande vårolvonet som är c:a 2,5-3 m högt och framför det så står den 
hemskt fula telefonstolpen som vi snart ska bli av med - skönt!
Så dök teknikern upp och allt kopplades snabbt upp. Till saken hör att jag redan har ett mobilt bredband till min dator, så jag vet hur bra det fungerar - men också att både Rolle och jag bara har varsin uråldrig mobil som vi endast använder när vi åker någonstans och kanske behöver kontakta varandra. Alltså extremt sällan..... 
Vi har ju under åren som egna företagare blivit jagade på telefon, så det är något vi gärna vill slippa numera. Vill man ha kontakt med oss får man ringa på den fasta linjen!

Några jättesöta men extremt små narcisser - jämför med tusenskönan - ute i parken!
Ibland är man dock lite dum och obetänksam, så vi kollade inte  själva hur det hela fungerade innan teknikern gav sig iväg. Ja, jo, han kollade naturligtvis genom att ringa - men vi gjorde det inte!
Men så fort han åkt så testade vi genom att ringa till vänner på fastlandet - vilket inte gick, det tutade bara upptaget! Så ringde vi till vänner här på "öjn", men då fick vi beskedet att man skulle återkomma senare för det gick inte att koppla upp!? Det sista vi gjorde var att försöka ringa från våra mobiler till vårt hemtelefonnummer - det gick inte heller!!

Nu är det här lilla trädet vid infarten som allra vackrast!
Det här fortgick framåt eftermiddagen, så Rolle ringde till Telia och fick prata med en ung kille som trodde att det hela berodde på att vi varit inbokade till den 18:e från början och därför hade "centralen" inte kopplat in oss ännu. Han skulle dock försöka ordna det hela och Rolle bad honom ringa tillbaka och ge oss besked. Jodå, det skulle han göra det efter klockan 13.30 - men inte faen ringde det nån! 
Det visade sig senare att han skickat ett sms till den mobil Rolle ringt honom på. Där stod det att allt skulle komma igång under fredagen. Hah!

Santos nedanför gaveln på "lilla altanen" där Rolle har tagit bort ett par hundra (!) maskrosor.
 Man kan se hålen efter dom!
På fredagseftermiddagen fick vi istället tag i teknikern som varit hos oss och han skulle också göra ett försök med "centralen". Han trodde dock att risken var att det inte skulle fungera förrän under måndagen. Och om det inte fungerade då så skulle vi återkomma direkt till honom!? 
Vi får väl se, man är ju luttrad och lite skeptisk..... (Det är bra med modern teknik - när den fungerar!)


Det är tydligen "maskrosår" i år, vi har aldrig haft så många på "innertomten". Rolle har tagit bort tre 
såna här korgar på framsidan och gavelsidan. Sen är det väldans mycket på baksidan också.....
Hela gräsmattan ser nu ut som om vi haft sorkangrepp!

***********************************************************************



MINA FRÅGOR & SVAR


1.      Hur många delstater har USA?  50 stater

2.      Vilken växt kallas kungsmyntaOregano

3.      Var på kroppen hittar man månbenetHanden/handloven

4.      Vilket år dog Ronnie Peterson, Sveriges bästa Formula One-förare?  1978  

5.      Vad är det för gulbladigt träd som växer i vår ”stenhörna” – och som är mitt favoritträd? (Svenskt och latinskt namn, tack!) Gleditsia triacanthos `Sunburst´

6.      Vilket föremål stack sig Törnrosa på?  En slända

7.      Ur vilken film kommer följande citat; ”You talkin´ to me?”  Taxi Driver

8.      Vad är det för blommande buske? (Svenskt och latinskt namn, tack!)  Hängsyren – Syringa ssp. reflexa

9.      Vilken ras är vår hund SantosPodengo Portuguese (Peqeno)

10.   Vad var för mig en favorit-sommarblomma 2018?  Palettblad

11.   Vad heter min man Rolle egentligenRonald

12.   Vilket yrke hade jag innan vi startade vår firma Ronwill Speedshop AB 1968? Apotekstekniker på Lokatten i Stockholm!

Jag kommer att tala om vilka som vann pris - och med hur många rätt - i nästa inlägg. Men först kontaktar jag vinnarna på mail!

***********************************************************

Ett dike med gullvivor som det "kryllar" av överallt. Det är inte bara vildtulpaner och maskrosornas år i år, 
utan även gullvivornas!

Men vi hade annat trevligt för oss i helgen. Först och främst hade Nascar-serien kommit igång, så vi fick ÄNTLIGEN se ett race. Mycket trevligt! Fast vi orkade inte se hela i natt, det slutade så sent så vi ska strax gå och bänka oss framför TV´n och se det inspelade slutet på 2 timmar.
Igår tog vi oss lite ledigt och gav oss iväg med bilen för en rundtur och en liten hundprommis. Det hela slutade med att vi hamnade i När, vet inte hur det gick till!? *fniss*

Bland alla vanliga gula hittade jag den här mörkröda.
Eftersom Rolle inte har något lokalsinne att prata om så guidade jag honom på lite udda småvägar så att vi till slut hamnade på andra sidan av öjn. Där stannade vi först till hos vår tomatodlarfavorit, men det fanns inga färdiga tomater ännu. Vi får nog vänta ett par veckor till tyvärr. 
Sen åkte vi vidare till Jonas Växthus och då sa Rolle att han misstänkt hela tiden att det var dit vi var på väg!
Gullvivor på en slänt i närheten av Eksta.
För naturligtvis tyckte jag att när vi ändå var ute och åkte så kunde vi väl ta en sväng förbi växthusen. Jag behövde 3 pelargoner så att jag direkt det blir varmt kan ställa ut dom på altanen i dom tomma blomkrukorna. Tills dess får dom bo i växthuset!
Rolle var lite motsträvig, han får alltid vänta så länge säger han. Men när vädret började bli grått och trist - igen - så gav han sig och medan jag shoppade gick han en runda med Santos. Och visst tog det lite tid, det finns så otroligt många sorter att kolla igenom där!
Tre stycken skulle jag ha - och den här gången lyckades jag. Det blev bara tre.....
Men jag tyckte själv att jag var riktigt duktig när jag enbart gick in i växthuset med pelargoner och nonchalerade dom andra helt - men svårt var det! 
Jag valde ut tre i olika röda nyanser som ska placeras på altanen.. Alla hade dock väldigt snygga blad - för det är också viktigt tycker jag!
Några namn på dom har jag inte, det var för mycket folk hos Jonas så att stå där och spilla tid i onödan ville jag inte. Det viktiga var att det blev pelargoner och att det blev röda.....

Från vänster; Riktigt lysande röd, sen lite mörkare röd och till slut en orangeröd! 
Blir perfekt på min i rött dekorerade altan!!

SUSIE






1 kommentar:

Ingrid sa...

Vilket krångel ni fick med Telia. Hoppas att det kommer att fungera nu. Och så ser jag att jag nog inte kan förvänta mig något pris i din tävling. Jag har ju gjort flera grova missar, men man måste ju försöka. Att jag skrev Roland i stället för Ronald är rent slarv och ditt yrke visste jag att jag hört, men glömt bort, så jag drog till med ett som jag tyckte var lämpligt.
Friskt vågat - inget vunnet!
Kram, Ingrid