fredag 8 maj 2020

1498 av 1500 SAMT FREDAGSFRÅGOR

Det börjar närma sig det 1500ade - och fort går det också. Jag som ännu inte kommit på vad jubileumsinlägget ska bestå av. Det ska i alla fall bli några priser, så mycket vet jag! *fniss*

Men för att fortsätta på förra inlägget, allt krånglar för mig just nu. Vilket det alltså gjorde även igår. Jag beställde färgpatroner till min skrivare för ett bra tag sen. Först så var dom försenade, sen när dom äntligen kom så blev jag lite misstänksam när jag satt dit dom. Alltså dom tre med rött, blått och gult som var helt slut. Lamporna slocknade inte och det gick inte att skriva!
Skrivaren kan inte identifiera färgpatronerna!? Har kontaktat bolaget så jag får se vad som händer..... Det är hemskt att vara utan skrivare!!

Million Bells i en underbar rödorange färg. Till dom ska jag i mitten sätta en av mina dahlior, förmodligen en ljus orange/aprikos anemondahlia som blir 70-90 cm.

Eftersom Rolle märkte att jag inte var på världens bästa humör igår, så frågade han om vi inte skulle ta en sväng förbi Jonas i När. Har ju inte varit där i år, men börjat tjata lite om det - så jag var ju inte sen att göra mig iordning (hade trädgårdsmunderingen på mig).
Innan vi åkte gjorde jag dock en liten lista (ja, liten och liten var den väl kanske inte) till vilka krukor och i vilka färger jag skulle handla blommor. Men det sprack ju direkt när jag kom in i första växthuset och såg en rosaröd hängverbena!

"Spjutet"

Jag har ju sagt till mig själv att jag inte ska ha några verbenor, dom vill ha så mycket vatten. Dessutom så skulle jag ha blommor i gult, orange, varmrött och brunrött - absolut INTE i cerise!!
Den sitter nu längst bort på altanen, på det vi kallar "spjutet" där den inte skär sig mot dom andra nyanserna. Och där blir den fin. Provade med en av dom två Million Bells jag köpte men då såg man knappt färgen på blommorna!


Sen kom jag på att jag hade en hållare i grå keramik som jag ville ha upp på väggen, så stackars Rolle fick sätta upp den - och så fick han välja kruka. Det blev den här pyttelilla röda i plåt så till den köpte jag en liten (man kan inte plantera direkt i plåt så plastkrukan fick vara kvar) nejlika med mörkt röda blommor. Det är en blomma utslagen, men den syns knappt på bilden.

Den lilla soliga sittplatsen på altanen med "spjutet" längst bort.

Sen tog vi också ut den stora väggkrukan med den röda hängpelargonen i som jag klippte ner härom dagen. Den hade jättelånga hänggrenar - runt 50-60 cm långa -  och på dom allra längst ner massor med blommor. Men grenarna var alldeles för långa.
Nu började det se lite mer normalt ut där ute, tidigare - utan blommor - var det så trist och färglöst!

Hängpelargon

Än är dock inte alla krukor på plats. Dessutom är en del av dom planterade med penséer, vilka jag brukar byta framåt midsommar när dom inte ser så kul ut längre. Förmodligen sätter jag några dahlior i dom här stora krukorna. Alla skulle egentligen sättas i pallkragarna men det verkar inte som om dom får plats.....
Men - hos Jonas i När - så gick jag in i ett av växthusen efter det jag "tyvärr" hade hittat hängverbenan och där lyste nåt som jag blev helt tagen av. Visade Rolle och han sa också direkt att dom skulle vi naturligtvis ha! Det var 2 stycken extremt färgglada toffelblommor!!

Toffelblommor
Väl hemma igen så flyttade jag runt "tofflorna" och då såg jag att i den röda trälådan bredvid matbordet och sittplatsen, där var blev dom helt perfekta!
Idag ska jag plantera om dom i två lite större krukor, samt plantera dom två Million Bells och utvald dahlia i den stora lådan bredvid poolen. Sen är man klar för nästa inköp.....

Nu över till Elisas fredagsfrågor:

* Vad har du hunnit med idag?
Ingenting kul - skrivit det här inlägget, gjort lunch samt bråkat om färgpatronerna.

* Vad lyssnar du på?
Enbart fågelkvitter - Rolle har åkt till Klintehamn för att hämta två leveranser och
Santos sover under skrivbordet.

* Vad kommer du göra härnäst?
Äntligen gå ut på altanen och plantera sommarblommorna.

* Var befinner du dig någonstans?
På vårt lilla kontor.

* Hur är humöret idag?
Nästan lika sur som igår. Efter att ha testat alla sex färgpatroner jag fått hem
(ingen fungerar) så har jag färgfläckar över hela händerna och det lär man
få leva med ett bra tag. Den färgen är nästan omöjlig att få bort.....

SUSIE

18 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

fina keramikkrukor, trevlig helg.

Karoleen sa...

Alltså färgpatroner till skrivare är djävulens påfund! Dels dyrare än stryk och så torkar det alltid ihop =) Jag blir tokig =)

Älskar blommorna och alla vackra krukor du har, härligt att kunna åka till Jonas i När, det har jag aldrig besökt, men varit i När flertalet gånger. Dock var det länge sedan jag var på ön nu.... tyvärr =(

Ha en underbar dag!

Kram

Rosor och ruiner sa...

Oj, kunde inte ens alla plantor få dig på bättre humör!? Hoppas det ordnar sig med patronerna!
Trevlig helg!
Kram Gunilla

Mrs Calloway sa...

hopplöst med patronkrångel! hoppas att det löser sig. så fina blommor du har omkring dig!

Geddfish ♥ sa...

Jag blev glad över alla dina färgrika blommor!
Trevlig fredag!

Mirjam Halvarsson sa...

Jag sitter här och bara gapar över dina fantastiska blommor!! Dessutom förstår jag nu hur jag ska planera vad gäller färger, det har jag aldrig tänkt på, det blir ju så snyggt! Sen är det förstås trist med färgerna till skrivaren, jag hoppas verkligen att det löser sig, kram på're

Lillian "sognafaret" sa...

Så mange flotte blomster du har, her er det kaldt og guffent ennå, så det ser ut til at de få jeg hadde kommer til å dø. De ser ikke ut til å trives i alle fall.

Bokdamen sa...

Väldigt vackra blommor! Patronkrångel är inte kul, hoppas att det löser sig med det!

Paula sa...

Åh, toffelblommor! M;en vad behöver du skriva ut eftersom du är i desperat behov att färgpatroner? Jag har avstått skrivare helt eftersom det funkar så att när en färg är slut så är det bara att byta hela kittet! Dyrt blir det om man inte använder skrivaren så mycket. Hoppas mungiporna vänder uppåt under helgen! Kram från pörtet

Ingrid sa...

Färgpatroner måste vara ett elände. Jag köper från InkClub och beställer inte förrän de gamla börjar ta slut, så att de ska vara färska när det är dags för byte. Jag beställer ena dagen och får dem nästa dag, snabbt och enkelt och mot faktura. Och jag har aldrig varit med om att de inte har fungerat.
Du har så mycket vackert i din trädgård så det är en ren fröjd att se.
Kram, Ingrid

Fia sa...

Åh vad segt när det krånglar och strular! Jag håller tummarna för att företaget hjälper dig att få ordning på patronerna!

Vad fint det blev med de nya blommorna! Visst är det väl så, den lista man skriver hemma får vara riktlinje snarare än lag, i alla fall hos mig där det alltid slinker med annat! :)

Marlise sa...

Dein Garten und all die Pflanzen sehen wieder sehr gut aus.
Ich bin ganz traurig, weil wir heute nicht nach Schweden reisen.
4 Wochen Urlaub zu Hause, statt auf Öland.
Corona bestimmt unser Leben.
Gut das wir in der Eifel und ihr auf Gotland wohnt
und nicht in großen Stadten.
Passt gut auf euch auf und bleibt gesund!

Din trädgård och alla växter ser väldigt bra ut igen.
Jag är väldigt ledsen för vi kommer inte till Sverige idag.
4 veckors semester hemma istället för på Öland.
Corona avgör vårt liv.
Det är bra att vi bor i Eifel och du på Gotland
och inte i stora städer.
Ta hand om dig själv och håll dig frisk!
Kram Marlise

Carina sa...

Härligt att du fick tag i 'rätt' växter till krukorna och kul att även lite oplanerat fick följa med. Mitt tema är givet - det är sprunget ur fröpåsar så inte mycket att påverka där.

Ha en fin söndag! Carina

Helena sa...

Det är så trevligt att kika in till dig! Du gillar färger som jag gör det är så härligt med starka färger som piggar upp lite extra. I mitt ´Carzy Corner´där får ju jag utlopp för FÄRGER!!! Och inget är jus om ett besök i växtbutiken en lite smått trist dag. Vi har regn idag så jag började bli våt in på bara kroppen under promenaden så det planerade besöket hos Granerfledts på vägen hem hoppade vi över till en annan dag. Nu kaffe med hembakad kanelbulle inte fy skam.
KRAM från mig!

Lena i Wales sa...

Tråkigt med tekniskt strul, förstår att humöret inte kunde vara på topp.
Fina blommor, även om jag gillar ceris.
Trevlig söndag!

Ölandsvindar sa...

Just nu är det vänteläge här. Det stora lågtrycket ska passera med sin blåst och låga temperaturer (Gotland skulle visst klara sig). Sedan vågar jag nog börja placera ut krukor lite varefter. I dag tänkte vi strunta i trädgård och fåglar och ta en tur till Borgholm. Vårt lösviktte är slut och det påste vi köpte i ICA-butiken är nästa odrickbart i jämförelse med tebutikens sortiment. Det blir handsprit och avstånd igen, så det ska nog gå bra. Kanske vågar ag titta in någonstans och köpa en millionbells också. Blir så frestad av dina bilder!

Cetak Buku Umroh sa...

The above article is nice and interesting, thank you willing to share! Greetings success of admin wish you deign to visit my website, thank you :)

blog remaja sa...

Thank you for the good information and very helpful. That's very interesting. I like all the things you share and see your beautiful creations, greetings from Admin “Blog Remaja” I hope you can visit and comment on my website :)