tisdag 5 maj 2020

INLÄGG 1497/1500

Allt jag hade lagt in under rubriken INLÄGG 1496/1500 har försvunnit ut i cyberrymden! Precis allt, men det var tydligen två som hade hunnit kommentera inlägget - så det är inget som jag har gjort!! 


Fyra år gammal Alströmeria i växthuset.

Och jag kan inte tänka mig att nån på Blogger var inne och tog bort inlägget. Det fanns inget som helst elakt, otrevligt, oförskämt eller fult i det! Så man kan ju undra vad som hände!?
Och att sen försöka komma ihåg vad man skrivit om och göra om inlägget, det är ju helt omöjligt. Dessutom är det inte kul att skriva om exakt samma saker flera gånger, men som tur är har man ju bilderna kvar i alla fall. Jag får väl skriva om vad som hänt under dagen - efter förra "försvunna inlägget."  Det är nämligen mer som trasslat idag.....

Som synes har inte parasollet kommit ut ännu, men i den här kylan så gör det inget. Man vill ju helst sitta i solen och värma sig när man vilar.....
 Rolle var smart idag, när vi vaknade så hörde vi att det eventuellt skulle regna på eftermiddagen. Alltså rusade han ut redan klockan åtta och satte igång att klippa gräset ute i parken. Han tog dock bara halva, tänker klippa resten i morgon då det ska både vara fint väder och varmare (vi får väl se).
Dom här ljust gula tulpanerna som jag satt för 3-4 år sen verkar trivas, dom är faktiskt lika många fortfarande!
I pallkragarna växer det så det knakar, så att få ner några dahlior där som jag hade planerat verkar knepigt. Några stycken går nog bra, men inte alla. Alltså får jag väl behålla några i krukor och ställa på altanen och vid ingången. Men såna lyxbekymmer är ganska trevliga.....

I den här stora höga krukan utanför ytterdörren brukar jag ha dahlior - så det får nog bli likadant som vanligt!

Men tillbaka till Rolle. Han åkte alltså tidigt iväg till Hemse för att besöka ICA, Coop och Granngården. Och det var bra för när han kom hem strax innan elva så hade det börjat regna, så han hade gjort rätt.
Som tur var så kollade han alla kvitton på det han handlat och då visade det sig att Granngården hade tagit 389:- för en bal med hushållspapper!?
Vi hade fått deras reklamblad idag och där stod det att dom kostade 299:- plus att man skulle få 100:- i rabatt. Alltså betala 199:-! Lite skillnad mot 389:-!!

På bänken i växthuset.

Här är fem krukor med dahlior som är på gång. Sen har jag två till som står på golvet i grusrektangeln nedanför vindruvorna där det också står kvar en påse med en dahlia som ser väldigt trist ut. Rötterna ser torr och smala ut och det finns inte tendens till några "ögon". Dom är nog döda.....


Fillipinsk lime, pelaragon, Mexikansk lime, Afrikansk agaphantus och uppstammad potatisblomma.
När jag pratade med Granngårdens kundtjänst så fick jag en förklaring. Det fanns två sorters hushållspapper; Det som hette Katrin Basic och som var billigt och så Katrin Classic som var extremt dyrt. Men det stod inget om det i reklambladet inte!
Och enligt Rolle så tog han balen från upplägget där det fanns en skylt om det billiga priset; 199:-!!
Nu har han iaf åkt dit för att byta pappret, för att om jag ska köpa ett hushåll papper som kostar 389:- för en bal då ska det vara OTROLIGT BRA! Och det här såg inget märkvärdigt ut.....

En underbar vit tulpan med rosa kant i pallkragarna. Har inte en aning om när jag satt dom 
eller vad dom heter, men jag har dom på två ställen - 
så det är helt klart jag som planterat dom!
Sen till det 3:e som krånglade idag. Jag skulle gå in på ICA och stämma av mina kassakvitton mot vad dom har registrerat på mitt konto. Jag gör visserligen så att jag har en pärm där jag skriver in alla utgifter och insättningar på ICA-, Coop- och bankkorten, först när jag kollat av så kan jag kasta alla gamla kvitton.
Jag är mycket  noga med sånt här efter att i många år skött firmans bokföring och ekonomi (och vi har aldrig fått en anmärkning under våra över 40 år). Det sättet att sköta saker och ting sitter naturligtvis kvar.....

Än finns det ganska många hyacinther kvar!
Så kommer jag inte in! Jag får bara beskedet att eftersom det var så länge sen jag varit inne på kontot så måste jag logga in igen. Jaha, det var väl bara att göra det då!
Men inte gick det!! Då försökte jag igen och igen - och fick naturligtvis beskedet att jag försökt för många gånger och att jag ska försöka senare!
Nu är det senare - så nu ska jag försöka göra lite nytta - om det går. Sen håller jag också tummarna för att inte det här inlägget ska förvinna också - alltså kopierar jag det.

GLÖMDE tala om vad det här med 1497/1500 betyder. Hade ju skrivit om det i "det försvunna inlägget" men sen slog mitt otroliga minne till!
Nu har jag bara 3 inlägg kvar till det blir det 1500 och då tänkte jag fira det naturligtvis. Men hur och med vad vet jag dock inte, ska grunna på det idag - sen återkommer jag!

SUSIE




5 kommentarer:

Ingrid sa...

Visst är det retligt när tekniken inte fungerar. Hoppas inte flera inlägg försvinner för dig.
Jag gör precis som du både när det gäller ICA och COOP. Det känns bra att ha koll!
Ha en fin tisdagskväll!
Kram

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Men usch så trist när det blir problem. Jag var en av dom som kommenterat, vet inte om du hann läsa min kommentar.

Det har ju varit väldigt mycket problem med blogger-bloggarna på senaste tiden har jag förstått av andra bloggare så det kanske har med det att göra??? Bland annat har tydligen kommentarer försvunnit och det har visst varit ovanligt stora problem med spam-kommentarer. Många bilder har ju försvunnit ur inläggen också, bland annat dina såg jag nu när jag tittade (om du tittar i ditt inlägg från 12 april som heter "Ett stort problem löst" och i en del av inläggen innan det). Men jag antar att du redan vet om det. Du har nog ändå klarat dig bra. Vissa har visst fått lägga in alla sina bilder igen. Pust! Hoppas nu innerligt att allt löser sig, man blir ju galen när tekniken börjar strula!

Och hur som helst. Jag minns i min förra kommentar, den som försvann, att jag kommenterade Rolles vackra pelargon. Och dom ljuvliga vita tulpanerna med rosa kant. Sååå fina.

Kram Anita

Mirjam Halvarsson sa...

Alltså, jag bara älskar din bilder <3 men trist när det ska krångla så där som det gjort för er....hoppas det löser sig med inloggningen också!
Ha en fin dag Susie, kram på're

Lena i Wales sa...

Vad mycket krångel på en gång.
Konstigt när inlägg bara försvinner, men ibland händer det tyvärr. Hoppas dock inte det händer igen.
Jag har inget emot att betala mycket om varan är värd mycket, men gillar inte at bli lurad. Har råkat ut för liknande, när de har två väldigt lika produkter , men till helt olika priser. Gillar inte det!
Ha det bra!

Bosse Lidén sa...

Vad smart Rolle var. Men imorgon tycks du få extra varmt väder ser jag på din högerflank.
200 spänn är ingen skitsak/summa. Vi försöker också kolla det mesta och sparar alla kvitton i en pärm.
Det var ett lyxbekymmer som ni får glädje av senare.
Sådant blir jag "tokig" på. När saker försvinner. Mysko. Just nu har jag en drös av kommentarer varje dag som jag ska tömma i skräpposten. Gäller bara min gamla blogg.
Hoppas du kommer på något trevligt sätt att fira 1500 på. För nu är det nära. Undra om jag inte också är det på första bloggen. Måste kolla om det är 1500 eller 1400.
Fina foton.
Önskar er en trevlig helg.
Kram Bosse