måndag 13 april 2020

SÅ TRIST DET ÄR

Det är inte precis världens roligaste tid, speciellt för oss som är över sjuttio och inte får umgås med några. Så allt som kan ge oss nåt annat att tänka på och njuta av är välkommet - och här kommer  både huset och trädgården in! 


För visst är det så att utan vårt "alldeles egna ställe" så hade jag nog klättrat på väggarna. Jag är nämligen en ganska social person som gillar att träffa folk, att ha folk hemma på luncher eller middagar, att åka runt och besöka folk - och titta runt i deras trädgårdar. 
Ja ni vet, allt sånt som gör livet extra trevligt och kul. Men nu går ju inte det.....

Så vad gör man istället? Jo man pysslar med det som måste göras nu på våren, vilket är ganska mycket - men kanske inte hade behövts göras riktigt så här tidigt. Vi ligger i alla fall minst tre veckor tidigare än vanligt - och det gör inget naturligtvis. Men å andra sidan så upptäcker man ibland - som idag t.ex. -  att det fortfarande är kallt. Kom just in med Santos och ute var det +5 grader, men det blåste förskräckligt så det kändes otroligt kallt!

Det påminner mig om när vi hade köpt vårt förra hus i Örby, Älvsjö mitt emot Stockholmsmässan. Vi köpte det i september 1972, fixade till det inomhus och flyttade sen in till jul. En spännande tid.
Men att göra nåt i trädgården gick ju inte då. Inte förrän jag efter några ovanligt milda veckor fick för mig att mars, det var en vårmånad! Vilket jag sen dess alltid har inbillat mig.....

Så jag ut på den uppväxta tomten (hela 702 kvm) med räfsa & lövkorg. Efter en timme hade jag och fått ihop en massa torra löv. Men...jag var så stel av kyla att jag, trots att jag jobbade hårt, fick gå in i vårt tillbyggda garage emellanåt för att komma undan vinden. Till slut stod jag därinne med garagedörren på vid gavel och såg snöflagor falla mer och mer. Det var tydligen dags att lägga av med trädgårdsjobb för den dagen!
 Väl inne upptäckte jag att det var -5/-6 grader ute och nån timme senare var hela området täckt med snö. Som sen låg kvar ytterligare en månad!



SUSIE


5 kommentarer:

Ingrid sa...

Här kom det någon typ av slaskig nederbörd vid ett-halvtvåtiden i dag. April är verkligen en lurig månad. Jag längtar efter lite värme nu och så att det ska sluta blåsa.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

tanthuset.blogg.se sa...

Ja Susie, vilken tur att du har huset och trädgården, det är verkligen guld värt i dessa tider :) men vilken otur du hade med det andra huset då...jaja det går inte att lita på mars månad ;)
Ha det nu så gott och jag hoppas värmen kommer på riktigt till dig <3

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

I dessa virustider är det helt underbart att ha en trädgård. Någon klättring på väggar behövs inte alls, det är bara att gå ut och göra som du en gång gjorde. Men nu är det april och lite varmare, nästan inga minusgrader alls.
Ha det så gott det bara går!
Birgitta

Lena i Wales sa...

Det är besvärligt för många denna tid.
Verkligen tur att man har en stor trädgård och här i Wales har vädret varit helt fantastiskt, sol och värme, det hjälper också till.
Jag har varit en social person, men har med åren blivit mer och mer av en eremit, så har inte så ont av isoleringen. Tur att man har internet, annars hade det varit hemskt.
Vi får göra det bästa av situationen!
Sköt om er!

Bosse Lidén sa...

Härligt minne från -72 du berättar om. Kanske inte lika kul då.
Det gäller att vända på det. Vara tacksam för det som finns kvar och låta det ta större plats i denna speciella situation. Du nämner det själv. Din frihet på hemmaplan och din underbara trädgård. Dessutom icke att förglömma att ni har varandra. Ni tre.
Kram från ett blåsigt men soligt norr