söndag 12 april 2020

ETT STORT PROBLEM LÖST

Igår var det en fantastiskt fin dag med skumpalunch (!) på altanen samt inköp av fler penséer. Men det bästa av allt var nog att problemet med mina trådgardiner löstes för gott.....

Det var riktigt varmt och skönt igår, hela 18 grader här på altanen!
Efter att ha tvättat av alla dekorationer och burit ut dom på altanen, så var det dags för en liten lunch. Till saken hör att vi firade vår 59-årsdag på skärtorsdagen med lite skumpa i växthuset, men vi drack inte upp allting. 
Så igår gjorde jag en laxtårta som jag dekorerade med rom, dill och hårdkokta ägg och så drack vi upp det sista av cavan. En passande första lunch för säsongen, eller hur....!?

Laxtårtan blev jättegod och med cava  till blev det en riktig festmåltid. Passande på en påskafton!

Under lunchen kom vi på hur vi skulle göra med trådgardinerna. Måste ha varit cavan som gjorde att idéerna flödade!
 Och det var inte att vi bestämde oss för att inte använda dom i fortsättningen. Nej, precis tvärtom! Nu kan vi lätt få upp dom igen varje vår utan att man behöver oroa sig för nån ska behöva klättra på en stege!!

Trådgardinerna på plats!
Det är nämligen så att Rolle som är otroligt pigg och frisk (trots sin cancer ) har blivit otroligt vinglig. Han vågar inte längre klättra upp på stegar - och jag har ju höjdskräck - så det här med att hänga upp gardinerna har oroat mig en hel del under flera år nu. 
Men när vi åkte till Hemse för att köpa lite fler penséer, så var Rolle till järnhandeln och köpte några metallstänger. Sen åkte vi hem och så satt han upp stängerna längre ned än tidigare medan jag planterade penséerna i dom små järnkrukorna som står på altanräcket. 

Det blev rätt bra faktiskt!
OK det var ju helt klart snyggare med gardiner ända uppifrån taket, men ibland får man pruta på sina krav. Det är ju bättre att kunna stå på golvet och få upp dom på bara några minuter - och Rolle gjorde det alldeles själv, utan hjälp av mig! 
Tidigare har jag fått stå bakom honom och hålla i hans ben så att han inte skulle ramla ner, dessutom tog det väldans lång tid att trä upp gardinerna på stängerna i taket. Nu var det gjort på några minuter.....

Nu återstår bara en sak; Att få till längden på dom! Just nu ligger trådarna i högar mot altanen.
Dom måste alltså klippas av så dom blir helt raka. Tidigare var ju alla snedklippta för dom satt ju uppe under det sneda taket. 
Men...i morse när jag skulle gå ut och göra det här så höll man på att frysa ihjäl och blött var det också. Det har kommit hela 5 mm med regn och eftersom det är kallt så har det inte torkat. Så det blir nog inga gardiner kapade idag. Men det är ingen panik med det jobbet, jag gör det i morgon samtidigt som Rolle fixar till grillen och ställer ut den - sen är säsongens altanjobb fixade. 
Ja, utom poolen förstås..... 😬

SUSIE

4 kommentarer:

chica sa...

FELIZ PÁSCOA ,bem abençoada, pra ti e teus! bjs, chica

Lena i Wales sa...

Viken lyxigt god lunch! Man måste ju njuta lite extra över påsk och dessutom hade ni ju att fira också.
Fortsatt trevlig helg!

Fia sa...

Så mysig lunch ni hade! Och vilken smart lösning med trådgardinerna. Tycker det blev jättefint med dem på lägre höjd också :)

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

mmm ... vilken härlig tårta .. och så med skumpa också! Blev riktigt sugen. Här blir det laxpudding idag. Inte så dumt det heller. Dock utan skumpa :

Minns era äventyr med trådgardinerna. Så bra att ni hittat ett sätt att få upp dom. Och det ska nog gå bra att kapa dom ska du se. Bara det blir lite drägligare väder, vilket det inte ska bli dessvärre. Usch så kallt det var imorse när vi var ute på hundpromenad. Nordan tar i och nu börjar det mulna på också. Kommer ihåg förra årets aprilmånad som var så varm och skön. Men, nu får vi hoppas maj blir riktigt varm och skön istället.

Kram Anita