måndag 3 februari 2020

"GOTTLANDSNATUR"

Vilket otroligt väder det varit idag. Så vi tog bilen och åkte iväg för att njuta av våren med en hundprommis? För det är precis så det känns - alltså att det redan är vår!!

Det som syns på andra sidan är Närsholm, men vi åkte inte ut där idag. Risken är stor att det är för blött 
efter allt regnande - se på vägen. Istället gick vi in i en stenhage där det inte var några såna problem. 
Byggnaden som skymtar till vänster ligger i  Närshamn.

Såna här dagar är Gotland verkligen Gottland som Lasse Åberg brukar säga. Han har ett ställe här på öjn. Var exakt vet jag dock inte. Men vi har sett honom ett par gånger på olika ställen, så förmodligen är det på östra/södra sidan. Och det var österut vi idag bestämde oss för att åka, till När.

Rolle och Santos undrade var jag tog vägen? Jag gick inte så snabbt på tillbakavägen precis!

 Nu kunde jag inte gå så väldans långt, så efter en ganska kort bit fick vi vända och gå samma stig tillbaka. Men det gjorde inget eftersom det var skönt att gå här bland dom små enarna både ut- och tillbaka. För trots att det inte var nån vind alls idag, så drog det lite från havet.
I just det här området har vi gått många gånger. Anledningen är att här får vi vara helt ensamma, turisterna åker ut på holmen, så vi kan ha Santos lös utan problem.

Här brukar vi  parkera bilen, det är så bekvämt för man behöver inte vända utan kan bara köra runt enbuskaget 
för att komma ut på den lilla traktorvägen igen. 

Det enda problemet är att den här traktorvägen på en del ställen ser ut som den snart ska rasa ner i vattnet. Numera år den så nära vattenbrynet att den förmodligen måste dras om inom ett par år. 
Så vi chansade inte utan åkte tillbaka mot Närshamn och sen förbi Närs Golfbana. Annars kan man åka åt andra hållet på den lilla vägen fram till Kapelluddens lilla fiskeläge. Där vänder traktorvägen upp till stora vägen mot Burs.

Massor med vintergäck!

Vi njöt verkligen av vädret - det var en precis "illblå" himmel hela tiden - så jag började leta efter blommor utmed vägarna. För hemma har inget kommit upp ännu. Vi bor alldeles för skuggigt. Visserligen är det sol på ruinen och pallkragarna, men där har jag inga vintergäck eller snödroppar.
Men det finns ju andra som har rabatter med massor av sol - och både vintergäck och snödroppar.....

Ett perfekt ställe för vintergäck; Dike vänt mot solen med skyddande mur bakom!

Efter prommisen så åkte vi hem och vi njöt hela resvägen, det var helt tomt på vägarna. Och nu ska vi faktiskt sätta oss framför TV´n och glo på en thriller som jag spelat in alla avsnitt av. Hoppas den är bra.....

SUSIE

3 kommentarer:

chica sa...

Natureza que encanta sempre! beijos, chica

Mia Halvarsson sa...

Åhhhhh....underbara bilder, fantastisk natur och jag förstår verkligen att ni är förälskade i ön <3

Ätliga trädgården sa...

Ni har så fina omgivningar att promenera. I år gör vintergäcken verkligen skäl för namnet och blommar till och med hos mig sen ett par veckor tillbaka, annars brukar de mer vara en vårblomma.
Ha det gott och må många blå himlar lysa upp era prommissar framöver
/Anette