fredag 1 november 2019

FEM EN FREDAG & SEMESTERHUS 2020

Jag skulle egentligen bara ha talat om hur det gick hos sjukgymnasten igår, men gårdagen gick åt till annat än att blogga - som t.ex. att "ståndsmässigt" avsluta sommaren 2019!!

Jodå, tack, jag vet att sommaren tog slut för länge sen, men igår så grillade vi för sista gången den här säsongen. Idag åkte grillen in i förrådet. 
Vi kunde visserligen inte sitta på altanen och äta, det var bara +8 grader, men vi satt i vårt uppvärmda växthus och tog ett glas sangria och sen blev det alltså grillad fläskytterfilé, ugnspotatis, sallad och en mangochutneysås. Mycket gott.....och det "gjorde ju inget" att sjukgymnasten var nöjd med mig. Men...hon tyckte jag skulle besöka en läkare för att få en remiss till röntgen och läkare har jag fått tid till om ett par veckor. Sen lär det väl dröja ett tagg till röntgen.....

Men nu ska jag svara på Elisas fem frågor den här veckan och samtidigt passa på att visa några bilder på ett ställe vi funderar på att hyra under semesterveckan 2020:

* Är Halloween något du uppmärksammar?
Nej absolut inte - men om jag varit yngre hade jag kanske gjort det. Jag älskar nämligen att leka och spöka ut mig!


* Vad är det läskigaste du vet?
Höjder - har alltså höjdskräck - och att flyga, även om den känslan inte riktigt är samma som höjdskräcken.


* Vem tänder du ett ljus för under allhelgona?
Alla mina kära släktingar och vänner som inte finns längre - annat än i mitt minne! Brukar sätta ut massor av ljus i trädgården, så jag hoppas att det inte regnar i morgon.


* När kände du dig sist som ett spöke?
Innan jag klippte mig i tisdags.....


* Får du besök av barn för bus eller godis?
Nej tyvärr, vi har ju inga nära grannar - och dom som finns långt bort har inga barn som 
ägnar sig åt amerikanska seder.

😁

För den som undrar varför jag redan nu har börjat leta efter semesterhus så kan jag informera om att det är inte lätt att hitta nåt som passar när man har hund! Så det gäller att vara ute i tid!!
Sen har vi också en massa krav efter att ha hyrt hus nu två gånger och det gör det ännu knepigare. Det ska tilltala oss estetiskt - får inte vara ett murrigt ställe. Det ska ha alla faciliteter - ju fler desto bättre. Det ska inte ligga alltför lång bort från Oskarshamn - det vore skönt att slippa åka mer än 30 mil första och sista dagen.


En sån här skulle jag kunna tänka mig att åka på semester i - även om den 
förmodligen skulle slurpa i sig massor av bensin!

Sen så ska det vara fint runt om huset så man har nåt att titta på och njuta av, även om vi inte brukar vara hemma hela dagarna - i det här fallet är det en liten damm. Och till sist så ska det inte kosta skjortan och halva armen att hyra - vilket det inte gör om det inte ligger vid en sjö eller havet! Det här stället var t.o.m. ganska billigt.....

Ett ställe med en sån här utsikt över havet är genast flera tusen dyrare!

Eftersom vi bara är två - och Santos - så behöver det inte vara så otroligt stort. Det här stället har bara ett sovrum, men är ändå på hela 70 kvm så jag tror att det skulle vara perfekt. Sen ligger det bara c:a 20 mil från färjeläget. Men förmodligen måste man boka ganska snart, alltså innan det blir fullbokat.....

SUSIE

8 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Det var lite roligt att läsa dina svar! Tack för det och trevlig fredag!

Marlise sa...

Hej,
Haus sieht gut aus.
Ich habe schon gebucht für 2020.
Wir fahren wieder in der gleichen Zeit August/September.
Diesmal sind wir in der Nähe von Hörby und Höör, auch wieder Skane.
Und du?

Huset ser bra ut.
Jag har redan bokat för 2020.
Vi kör igen samma tid augusti / september.
Den här gången är vi nära Hörby och Höör, även Skane igen.
Och du?
Kram Marlise

Anonym sa...

Huset ser ju trevligt ut. bra att det gick bra hos sjukgymnasten.
Ha en fin helg. Nu ska jag sätta ut 2 lyktor. Kram Boel

Ingrid sa...

Så roligt att läsa dina svar också! Det verkar som om vi som är lite äldre är måttligt intresserade av Halloween, åtminstone om man ska döma efter dagens svar.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

tanthuset.blogg.se sa...

Så roligt att läsa dina svar och även att läsa om semesterboendet, man måste kunna få ställa krav, tycker jag, man ska ju ändå betala för det :) Lycka till!

Carina sa...

Inser att jag nog inte kan ha hund även av fler skäl... Blotta tanken på att boka semesterboende för 2020 ger mig kramp. Det är tur vi är så väldigt olika vi människor.

Ha det gott! Carina

Åsa sa...

Roligt att läsa dina svar. Var själv ruggigt höjdrädd som barn, men sen bara försvann det. Så kan det tydligen också vara.

Sara Pepparkaka sa...

Kanske det också känns lite skönt så här i november att kunna tänka på att det kommer en sommar igen!