lördag 10 augusti 2019

ÄNNU BLOMMAR DET & REGN

Egentligen skulle jag skrivit det här inlägget igår kväll, men jag var trött redan halv tio (mycket ovanligt för den här nattugglan) så det får bli nu istället. Inte för att jag har så mycket att skriva om, men jag tog några bilder igår kväll när jag gick ut med Santos. Dom kan vara trevliga att titta på, det är blombilder. 
P1030500
Fast den första bilden är det inga blommor på, det är några av mina frösådda palettblad. Det blev så många plantor att jag nog egentligen skulle slängt några, men vem har hjärta till det? Och nu när dom penséer som suttit där sen i våras var hemska, då kom dom till användning…..
P1030510
Sen måste jag naturligtvis ha med några dagliljor, först en liten milt aprikosfärgad och så en betydligt större och starkare färgad spindel. Båda växer i pallkragarna på framsidan.
P1030509
Det är nu jag märker att jag nog egentligen skulle ha planterat betydligt mer färgglada sensommarblommor.  Det är lite tomt på färg i trädgården och även om jag är väldigt förtjust i bladväxter, så är väl kanske blommorna som är ”pricken över i”.
P1030508
Så det är nog tur att vi har en massa krukor med blommor utplacerade både här och där. Fast i år är det nog mesta delen med bladväxter i dom också, alltså en massa palettblad! Fast just den här ovan utanför dörren till växthuset är en potatisblomma.  Den stod tidigare inne i växthuset men skräpade ner något så otroligt (den fäller drivor av överblommat varje dag), så den kunde jag varken ha kvar där eller ställa på altanen. Och här verkar den i alla fall trivas…..
P1030501
Rosorna blommar dock fortfarande. Dom flesta jag har är remonterande ( valt med flit) så även om dom inte blommar lika rikligt längre som tidigare under sommaren finns det alltid några rosor att njuta av.  Tyvärr kan man ju inte lägga ut doften, för jag har också försökt välja sorter som doftar extra mycket. Fast ibland blir man ju besviken. Men jag tycker att det är ganska viktigt att det doftar gott i trädgården.
P1030507

Av den anledningen använder jag t.ex. aldrig hönsgödsel! När jag bodde i Stockholm gjorde jag det en enda gång – sen fick man leva med den hemska odören i veckor!!
P1030505
Vi har återigen blivit utlovade regn idag, men jag  tror att jag strax ska ut på altanen och vattna lite. Alltså dom växter i krukor som står under altantaket, dom andra hoppas jag – håller tummarna – får åtminstone en liten skvätt. Men SMHI verkar inte få rätt en enda gång, så man räknar inte med regn precis!
P1030506
Det pratas om att det i framtiden kan bli problem även i Sverige med vatten, vi här på Gotland har det redan! Fast det är väldans lokalt har jag märkt. Just här i Eksta har det varit enormt torrt – och är fortfarande. Sen hörde jag på lokalradion att dom sa att vi fått ovanligt mycket med nederbörd i år! Var då!? Uppe i Visby antagligen…..
P1030502


Sist vi skulle få regn enligt SMHI hade vi strålande sol och 25-26 grader! Men när vi pratade med goda vänner bara 3 mil härifrån så regnade det hos dom. Och det är inte första gången!
P1030504

Hur mycket – eller rättare sagt, hur lite – regn vi fått under sommaren vet jag inte. Därför har jag börjat med en ny rubrik under KATEGORIERREGN. Men eftersom jag inte skrivit in exakt hur mycket vatten det kommit i blogginläggen så får jag gissa. Det tar dock lite tid att gå igenom alla inlägg och försöka hitta allt som handlar om regn. Men jag jobbar på det…..

Trevlig helg!

SUSIE


Inga kommentarer: