tisdag 4 juni 2019

LITEN BLOGGUTMANING

Hittade den här utmaningen hos Ingrid – och tyckte den var kul och ganska lätt så den måste man ju hänga på!
Vad har du för startsida när du öppnar Internet, och varför just den?
När jag ska öppna Internet så har jag Goggles tråkiga söksida – för att det är så bekvämt!
Vad har du för skrivbordsbakgrund på din dator och varför?
P1030068
Just nu – jag byter rätt ofta –  har jag den här med lupiner och allium – anledningen är naturligtvis att dom blommar precis nu och jag gillar båda. Trots att man egentligen inte ska ha lupiner…..
Vad har du för bakgrundsbild i din mobil, varför just den?
Har ingen speciell bakgrundsbild i min mobil – anledningen är att jag nästan ALDRIG har mobilen på! Vi använder bara våra mobiler när vi är uppe i Visby och ska göra lite olika saker och behöver nå varandra, aldrig annars. Blev tillräcklig jagad av telefoner när vi hade vårt företag. Av den anledningen har jag min urgamla – säkert minst 15 år – kvar. Den fungerar till det jag vill använda den till; RINGA!
Vad ser du om du tittar ut genom närmaste fönster?
Nu är det så att jag har två fönster precis lika nära – eller jag kanske ska säga två dörrar med fönster. Det ena är kontorsdörren och det andra är ytterdörren. I det första fallet så ser jag tomten på baksidan och ”kohagen” som är en liten skog med ovanligt (för att vara här på Gotland) höga träd. På bilden så blommar ett slånbärssnår där ute för första gången…..P1020985
I det andra fallet så ser jag en del av ”förträdgården” med ingången. Just nu blommar mitt japanska olvon samt kaukasisk förgätmigej och allium.
P1030069
Vad hör du för ljud i bakgrunden?
Ett otroligt massa kvittrande från alla fåglar ute i kohagen och på tomten. Det absolut vackraste man kan höra är koltrasten. Slår näktergalen som vi hade i Stockholm, den sjöng bara väldans högt – och sent på nätterna!
P1030067
Har faktiskt fem vita allium  också…..
Lider du av bloggtorka? 
Nej, ingen större risk – snarare tvärtom. Men det är alltid kul att skriva om något som man tidigare aldrig tänkt skriva om! Har faktiskt fått ett tips från Irland också, få se om jag anammar det!!
SUSIE

Inga kommentarer: