onsdag 5 juni 2019

MASSOR MED BLOMMOR

Helgen som gick blev enormt jobbig. Alltså inte ”jobbig” på det sättet att vi gjorde en massa i trädgården, utan precis tvärtom!
P1030100
Vacker – av Lisa ”fådd” iris, alltså namnlös – nedanför poolen.
Lördagen var dock helt OK, vi fick en hel del gjort – se tidigare inlägg – men så kom söndagen. Tyvärr hade jag så ont så jag inte kunde göra någonting annat än att sitta framför TV´n. Det gjorde i sin tur att jag blev lite deppad. Gillar inte att sitta inne och glo när vädret är absolut perfekt för trädgårdsjobb!
P1030108
Ett ogräs (nattviol) som vi är rädda om!
Hade ju dessutom gräsklippningen av förträdgården och innertomten som jag egentligen skulle ha gjort redan i veckan tidigare, men eftersom saker och ting var som dom var så bestämde jag mig för att det fick vänta tills söndagen.
P1030096
Pallkragar med lupiner, allium och vit vallmo innan den slagit ut.
Och så vaknade man till en fantastiskt vacker dag med strålande sol och redan över 20 grader. Härligt! Men så slog det onda till på lördagsnatten, så att jobba i trädgården på söndagen var inte att tänka på. Inte ens att sitta på en åkgräsklippare…..
P1030103
Den första helt utslagna vallmon.
Så på måndagen var jag på hugget tidigt, hade ju mycket att ta igen – men man ska aldrig ta ut glädjen i förskott. Vi lyssnade på väderleksrapporten när vi käkade frukost och hörde då att det kunde bli ”spridda skurar”. Men vi hade ju strålande solsken så jag var inte orolig!

P1030104
En underbart vacker lila lupin.
Tills vi tittade ut genom fönstren och såg att det vrålregnade – i 5 minuter. Sen var det sol igen. Tyvärr var då gräset genomblött, så att försöka klippa det var inte ens att tänka på! Alltså fick jag avvakta ett par timmar, men mitt på dagen hade gräset torkat upp – det blåste ju nåt så vansinnigt, vilket var bra för en gångs skull – så då kunde jag äntligen kapa av vår vita gräsmatta. Att den blir helt vit beror på att vi har MASSOR av bellis (tusensköna) i den!
P1030105
En rosaröd lupin – jag har ljust rosa också!
Rolle fortsatte med sina jobb och jag klippte alltså gräset, men vi hade naturligtvis en hel del kvar att pyssla med under gårdagen. Och det var ett otroligt fint väder, så nu skulle man ju haft poolen igång – men det som saknades är mitt jobb; Att ställa in alla elektroniska parametrar för värmen, för cirkulationen osv.
P1030106
En gul lupin som är den högsta av alla.
Så jag gick ut för att göra det, men höll på att svimma i solen. För naturligtvis måste man sitta i stekande sol i 29 graders värme – och nån svalkande vind fanns det inte alls! Typiskt!! Alltså får man göra det en tidig kväll eller morgon. Så det blev en massa annat att göra istället, man har ju inga problem med att hitta trädgårdsjobb precis…..
P1030107
Den rödblommiga amerikanska buskkastanjen blommar för fullt i år. 
Idag ska det visst bli ännu varmare och det är redan för sent att kasta sig över pooljobbet så det får nog vänta till framåt kvällen. Fast det hade ju varit skönt att kunna ta sig ett dopp i den här värmen.....
SUSIE


1 kommentar:

Lena i Wales sa...

Så vackert det ser ut i er trädgård!
Inte kul att inte kunna var ute när vädret i är fint, men ni verkar ha repat er nu.
Igår var okej väder här och idag ska det bli fint, men vi har haft tråkigt väder här innan dess och till helgen låter inte som det ska bli bra heller.
Njut av sommaren och värmen hos er!