onsdag 23 januari 2019

VINTERJOBB!?

Efter en lång period med barmark och bara enstaka dagar med bra - mer eller mindre soligt - väder, så bjöd morgonen på ett fantastiskt väder. Det är runt nollan, men soligt och så har vi fått ett tunt snötäcke under natten så det är ljust. 

Ja, egentligen började snön falla redan igår kväll när jag gick ut med Santos. Det var några enstaka snöflingor i luften och c:a 1-2 grader minus. Men nu så ser de faktiskt ut som en vanlig januari för det är vitt överallt. Än så länge slipper dock Rolle skotta eller köra med snöslungan, det är alldeles för tunt!




I förrgår kväll såg det ut så som på bilden nedan  - vilket jag tyckte att det gärna kunde ha fått fortsätta att se ut resten av säsongen. Men...nu är vintern tydligen här och det är bara att hoppas och hålla tummarna att våren kommer tidigt i år. Väldans tidigt!
Igår när Santos och jag gick ut i kohagen c:a 18.15 så var det faktiskt inte riktigt mörkt. Man märker nästan dag för dag nu hur dagarna blir längre. Underbart!!



Det tråkiga var att i förrgår när jag gick på vägen utanför (den var helt torr, alltså ingen förrädisk is) så såg jag tre grenar jag måste såga bort på ett litet träd. Hade naturligtvis varit perfekt att göra det direkt, men jag hade lite annat att pyssla med inne så tillfället försvann.
Nu skulle man också i och för sig kunna göra det, men jag behöver hjälp av Rolle och han har annat för sig nu. Han har åkt till Hemse - typiskt!



Det är en katsura (Cercidiphyllum japonicum) som är jättefin, men den växer otroligt sakta här. Hade en i Stockholm och den blev jättestor och jag fick beskära den varje år. Nu har den här blivit lite onödigt vid (se dom smalare streckade linjerna) och dessutom fått en gren/stam som ger sig av spikrakt rätt upp (den kraftigare linjen). Inte så snyggt! Men...jobbet finns ju kvar - ingen tar det ifrån en - och än så länge är det gott om tid!

SUSIE




5 kommentarer:

Marit sa...

Hei!

Det var ikke mye snø du fikk! :)
Her har vi 30 cm med snø, men det er helt ok. I fjor vinter hadde vi over 1 meter, og det var ikke ok...
Klem

Anonym sa...

Fint med lite snö och det blir så mycket ljusare :)

Ha det gott! Carina

Ingrid sa...

Jag stod just i dag och tittade på min harikuro nishiki. Förra året lyckades jag så bra med beskärningen och den var jättefin hela sommaren, men det ser lite knepigare ut i år???? Hur mycket ska man ta?
Kram, Ingrid

Anjas Hill sa...

Hej Susie!
Visst är det fint med ett snö"lakan" för täcke är den ju inte ;-). Hur tunn den sedan är så lyser den upp.
Jag önskar också att få komma igång med vårbruket tidigt.
Du har så fint ljus på den andra bilden!

Ha det super!
/Anja

Lena i Wales sa...

Lite snö lyser upp så vackert.
Vacker bild med solen.
Ha en bra dag!