onsdag 26 december 2018

JULEN ÄR ÖVER...

...för den här gången - i alla fall här hos oss! Jag har t.o.m. tagit bort en julprydnad, trots att jag inte hade tagit fram så många i år!!

 Men eftersom vi eldat upp alla "vanliga" ljus i den femarmade ljusstaken, både dom röda på julafton och dom vita jag hade igår, så var det dags att ställa in den i julskåpet. 
Ljusstaken som stått nedanför matrumsfönstret i år fick jag av min mamma för c:a 40-45 år sen när hon hade sin presentaffär Bobbis Presenter bredvid vår firma Ronwill Speedshop på Skånegatan i Stockholm. Det är inte klokt vad tiden går.....


Det är många dekorationssaker jag har som jag fått av mamma, även en del som jag t.o.m. köpte av henne. Hon hade ju inte firman ensam utan den var hennes och granntantens - som fortfarande lever, bor kvar i samma jättelägenhet och som jag får julkort eller mail från varje år - ganska fantastiskt! 
Namnet Bobbi kom från Bojan som min mamma kallades och Bibbi som grannen hette. Där hittade man massor av fina saker och jag har som sagt en hel del kvar.
Ronwill som vår firma hette kom från Ronald Willy som min gubbe heter. Men han har alltid kallats Rolle, aldrig Ron eller Ronny konstigt nog!? Lite irriterande eftersom min bror hette Roland och också kallades Rolle!

Igår hade vi Ylva härifrån Eksta på middag. Hon är änka efter vår hustomte Erik och förr så kom dom alltid över och hjälpte oss att äta upp julmaten. Erik var stor och stark och riktigt duktig på att äta. Ylva är inte fullt så bra, så det finns en hel del kvar tyvärr. Jag börjar bli väldans trött på den. Beror förmodligen på att man lagat den själv. 
T.ex. så har Rolle ätit stekt potatis och två sorts sill till lunch, själv var jag så jäkla trött på julmat att jag gjorde ett flarn med tomatpuré, aubergine, skivad tomat och 3% fetaosttärningar. Santos fick lite, verkligen lite, med revbensspjäll över torrfodret så det gick i honom i ett nafs.
Mmmm.....vad god min lunch var, äntligen nåt annat än julmat! Till middag blev det sen bara Janssons med lite hårt bröd - frukostbröd som jag köper bara till jul. Det är så gott med skinka och hemgjord senap. Så det kanske blir en liten vickning lite senare.....*fniss*


Förutom att laga mat och äta så har vi faktiskt varit riktigt duktiga idag. Först och främst har vi satt upp det lilla vitrinskåpet på vägen. Vi (alltså Rolle) har flyttat fästena och det var lite trickigt, men till slut så satt det där och elen var inkopplad.
Sen åkte man på att tvätta skåpet både på ut- och insida samt varenda liten prydnasgrej - och inte blev det några julprydnader där i år inte. Lite trist faktiskt.....


Sen ställde vi dit - ja, alltså rullade eftersom den går på hjul och är lätt att ta bort när Rolle börjar med socklarna i morgon - den höga svart/vita metallbyrå och så kunde jag inte låta bli att flytta dit lite juldekorationer. För ljus kan man ju aldrig få för mycket av.....


Även den stora extremt tunga kommoden med jalusidörrar lyckades Rolle baxa in i biblioteket genom att dra den på en tjock filt. Den är bara att dra ut lite från väggen när han ska ha dit sockeln. Han är klurig ibland min gubbe.....

Foto: Uffe Altin


GOD FORTSÄTTNING
SUSIE


3 kommentarer:

Bettys beundran sa...

Så fint golvet blev och jul blev det. Många minnen som kommer fram med saker som inte är framme så ofta. Gott Nytt År!

Maristela Guilherme sa...

Boas memórias.
Boas festas.
bjs

Lena i Wales sa...

Så julfint ni har!
Intressant med din mammas presentaffär. Fina minnen.
Julmaten har tagit slut här nu, men gott var det. Ja, lite kalkon finns nu i frysen.
Gott Nytt År önskar Lena från Wales