söndag 30 december 2018

SNART SLUT PÅ 2018 OCKSÅ

Att julen nästan har tagit helt slut här hos oss på Stjärnarve gör väl kanske ingen förvånad precis. 
Jo, dom som känner mig och min stora förkärlek för juldekorationer undrar väl vad jag har hållit på med. Men som jag berättat tidigare så kan man ju inte pynta så mycket när man håller på med en "storrenovering". 


Det som finns kvar av julen är julgranen (konstgjord), lite skinka samt alla fönsterbelysningar och dom fem amaryllis som jag har. Två av dom fick jag av gäster på lunchen för över en månad sen, dom blommade över julen vilket var perfekt. 
Den här ovan var en låg med tre stammar och massor av blommor. Den fick vi av Eva & Uffe och den heter Red Rival.



Sen fick vi den här av Cronis & Beth. Den är lite högre, tvåstammig och vit med röda strimmor och  heter Amorici.
Det där med "storrenovering" låter väldans avancerat när det endast var ett golv som skulle bytas. Men det var på 53 kvm och inbegrep "smack" utanför tvättstuga, kök, matrum, bibliotek och galleria. Det senare är utrymmet utanför sovrummen där vi har klämt upp en massa tavlor på väggarna, därav namnet!




Den här amaryllisen tog jag hem själv från bulbs.se. 2 lökar av samma sort; Gervase.  Dom blev jättefina men började inte blomma förrän igår. Jag var "lite" sent ute vid beställningen!
Idag har jag passat på att roa mig med att ändra om tavlorna i gallerian eftersom det var en tavla (82 x 60 cm) jag inte ville ha kvar. Det är en signerad litografi av Anker Landberg (36/150) från 1963.
Min mamma jobbade på en konstateljé på 60-talet och jag har visserligen ärvt den efter mina föräldrar, men varken Rolle eller jag gillar den och jag har ju fler ärvda. Det har varit på gång länge att vi skulle göra oss av med den. Jag har nyss lagt ut till försäljning för 400:- eller högstbjudande. Få se om det är någon som nappar! 





Men jag har ju en amaryllis till. Den heter Bogoto och ska egentligen vara en illröd "spindel".
Den är enormt hög och är nu på gång att slå ut - och den är nästan helt vit med några svagt rosa ränder. Vadå illröd!? Tar en bild när den slagit ut helt och lägger ut 2019!!

GOTT NYTT ÅR
önskar
Susie
Rolle & Santos

2 kommentarer:

Carita och Bertel sa...

Nu är jag tillbaka på bloggen igen. Kul att se vad all pysslar med. Jättefina amaryllisar, jag har också några som blommar som jag fått av grannar och bekanta. Få se vad det nya året har att erbjuda. Gott Nytt År. Carita

Rosor och ruiner sa...

Så vackra amaryllisar du har!
Önskar dig ett gott slut och ett gott nytt år!
Kram Gunilla