Först och främst; Igår fick jag med posten hem den beställda kamera/datorsladden - så nu har jag alltså två. Kan naturligtvis vara bra, men det är irriterande att vi inte hittade den ursprungliga där den låg på sin rätta plats innan jag beställde en ny. Vi letade båda två där faktiskt!
Idag tänkte jag visa lite bilder från min stackars trädgård som först nu senaste veckan fått lite regn och har börjat hämta sig. Men många växter har redan blommat över eller ser väldans ynkliga ut, men jag tror att det är likadant hos dom flesta!
Nu blommar frilandshibiskusen!
Den växer i "rosenfollyn" en bit från poolen och växthuset.
|
Några rosor blommar fortfarande - den till vänster är klängrosen `Penny Lane´ som jag trodde var helt död. |
Nävorna under rosenspaljén bara blommar och blommar. Dom gillar tydligen den här torkan som varit. |
TILL BIFF
250 g smör (ej extrasaltat)
1 äggula
1 1/2 msk tomatpuré
1 msk fransk senap (dijon)
1 msk hackad lök
2 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad dill
1 tsk hackad kapris
1/2 tsk god konjak el. portvin
(el konjaksessens)
1/2 tsk worcestersås
1 tsk citronsaft
1/2 tsk torr grönpeppar
1 msk timjan
1krm salvia
1 krm dragon
1 krm rosmarin
1/2 tsk paprikapulver
1 krm curry
1 krm fyra kryddor
1/2 krm vitpeppar
1/2 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
doften av kajennpeppar
Här är blomlådan med mina egna uppdragna Zinnior som blåste ner under semestern. Hälften överlevde dock fallet!
|
2) Hacka lök, persilja, gräslök, dill, kapris YTTERST fint.
3) Stöt sen dom torra ingredienserna i en mortel.
4) Lägg alla ingredienserna i en stor bunke.
5) Vispa allt med elvisp så att smöret blir fluffigt, lent och ljusnar.
6) Låt smöret stå framme till det ska serveras.
7) Ta en stor klick och stek biffarna i smöret.
8) Vid servering lägg en klick på på varje biff som ska serveras och
ställ gärna en skål med extra smör bredvid varje tallrik.
9) OBS! Kan ej frysas och om smöret ska förvaras ett tag i kyl så måste det få
bli mjukt och vispas upp igen!
Rödbladigt klippstånds i "lyrrabatten" på baksidan. |
Rudbeckia, brokbladig malört, japansk bambu, solhatt och en massa ogräs i poolrabatten. |
Rödbladigt klippstånd, japansk bambu samt Miscanthus åt andra hållet i den stora pool rabatten. |
Det här är alltså inget för den som bantar precis, men om man som jag försöker följa GI-metoden passar det alldeles perfekt - trots att det är lite 70/80-tal över rätten!
Jag har under årens lopp kanske gjort smöret var 5-10 år, både beroende på fettinnehållet och på att det innehåller så vansinnigt många ingredienser. Men vi gillar det och jag har därför en gång försökt mig på att göra en "simplare" variant av det, men det smakade inte alls rätt!
Hortensior från Fagerhults Plantskola i småland. Den vänstra från nu i somras, den i mitten från förra året och den till höger från några år tillbaka. |
SUSIE
11 kommentarer:
Jag har gjort sånt smör någon gång, men så många ingredienser använde jag inte. Det blev gott i alla fall.
Ha en fin dag!
Kram, Ingrid
Jag som älskar blått går igång redan på första närbilden. Inser att värmen och torkan ställt till det i din trädgård. Den har säkert ställt till det även för människokroppar.
Självklart ska du uppfylla Rolles önskningar. Själv önskar jag att kvinnan som köpt 60 flyttkartonger och emballagekassar kommer redan idag. Det börjar bli trångt i tältet.
Kram Ö-Bosse
Spännande tips... Jag gör och äter ofta kryddsmör men just det brukar jag göra av pulversås. Det blir tillräckligt bra. Skönt att ni fått lite regn så växterna friskar på sig.
Ha en fin helg! Carina
OJ så många ingredienser! Men skall nog prova nån gång, det lät gott!
Kram Gunilla
Jo, hagene ser nok litt slitne ut rundt omkring...
Mye flotte farger hos deg! Hibiskusen er jo lekker!
God helg til deg!
Jag bara måste testa att sända en kommentar och bara fylla i namn och sedan bocka i att jag inte är en robot.(eftersom jag har en blogg som jag inte riktigt vet hur den fungerar)
Borde det inte fungera?
Hälsningar Ingrid
Livet på Odvalds
Tackar för det smör-tipset! Det ska jag testa...
Oj vilken läcker färg på hibiskusen!
Ja så var det lördag igen, hoppas du får en skön dag:)
Kram från Titti
Hej Susie!
Här var det färgglatt, Frilandshibiskusen och floxen har en härlig blå färg. Dina Zinnior är fina, jag har mina kvar i fröpåsarna, glömde helt bort att så dem.
Ha det fint /Marika
Känner igen det där med sladden på något vis, har gjort liknande ... Men brukar tänka att jag får ha grejorna på olika ställen sen (en i husbilen t.ex.) så jag kan ha nytta av båda ;)
Vilken underbar färg på din frilands Hibiskus det är så fint med blommor som har en klarblå färg tycker jag.Ditt smör verkar intressant jag brukar göra ett annat smör men det är bara med smör,vatten och olja.
Ha det gott/Margareta
Bra smörtips!
Vilken enormt vacker blå färg på Frilandshibiskusen! Imponerad.
Vi har haft någorlunda bra väder här i Wales det sista, lagom. Men idag blåser och regnar det för fullt. En typisk innesittardag.
Ha en skön söndag!
Skicka en kommentar