KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 25 mars 2018

VARDAGSRUMMET

Nu är vardagsrummets "ommöblering" nästan helt klar för den här gången. Det är bara två små saker kvar att göra. Och resultat är att det nu är mycket ljusare och luftigare och därför känns rummet mycket större. Detta förmodligen beroende på tre faktorer; Först och främst för att den höga - visserligen luftiga - hyllan som hade svarta hyllplan försvann och ersattes med den låga bänken. 


En annan fördel med bänken är att där finns det plats för många roliga saker i skåpen, man ser inga kablar, samt att TV´n kom upp lite. (Jag har aldrig förstått mig på det där med att ha TV´n nästan nere på golvet!)
Som synes har vi också fyllt ut hörnan längst till vänster med en stor kruka med ett vackert grågrönt gräs. Ett "måste", för där var det en massa fula kontakter!! 
Den andra och lika viktiga faktorn är att vi äntligen (har funderat på det sen vi flyttade hit) har tagit bort salongsdörrarna in till vardagsrummet. För det första var dom inte i vår stil, för det andra har vi under dom 15 år vi bott här bara använt oss av dom tre (3!) gånger!
Gångjärnen är också borttagna och Rolle har spacklat 3 gånger samt grundmålat. Nu är det endast slutmålningen kvar!


Den 3:e faktorn är att vi tagit bort några stora värmeljuslyktor som hängde i fönstret längst in och istället hängt upp en liten fönsterlampa i mittföntret. Dessutom bytte vi golvlampan till en betydligt mindre och smidigare. Visserligen var den andra nästan en "antikvitet" från 70-talet, men skärmen var jättestor och väldigt klumpig.
Så vi böt alltså plats på den till den som Rolle hade i sitt musikrum och nu ska Rolle bara byta kabel till en vit eller genomskinlig på den här, sen är allt helt klart.


Men gissa vad jag har vantrat runt med prydnassakerna - och inte är jag klar med det ännu. Det blir nog många saker som kommer att byta plats närmaste tiden! Men det är ett otroligt roligt "jobb"!!


Susie

6 kommentarer:

Bosse Lidén sa...

Det är inte alla som har ett sådant roligt jobb. Snyggt blir det också. Vilken motion du får när du låter sakerna byta plats med varandra.
Sladdar och kablar vill jag också alltid gömma så gott det går.
Kram Bosse

✿ chica sa...

Tudo lindo por aí! Gostei! Desejo ótima semana! beijos, chica

Team TrädgårdsFägring sa...

Hej,

För att många har velat veta så finns nu en presentation vilka som håller i TrädgårdsFägring. Sedan finns det även många som vill kunna blogga på ett givet tema. Vi önskar att alla hjälper till med teman som vi kan välja ifrån. Har du förslag? Lämna isf en kommentar på TF /Kram

Rosor och ruiner sa...

Det blev jättefint och luftigt med den här nya bänken! Och visst är det kul att gå runt och pynta lite, känna efter och byta plats, fundera lite till och så vidare ;)

Kram Gunilla

Anja C. Hill sa...

Hejsan Susie!
Vilket roligt "jobb" du har :-)! Visst är det kul att hålla på att förändra och pynta inne? Och, så fint och praktiskt det blev. Vilket fint vitrinskåp (heter den så?) du har. Håller med om de där med sladdar - inte vackert. Jag har också mina knep för att dölja dem.
Hoppas att vi kan roa oss lite utomhus också snart. Hos oss ligger snön kvar på de flesta ställen...

Ha det gott!
/Anja

Lena i Wales sa...

Oh vad fint det är! Och ni har valt rätt färg, blått, min favoritfärg!
Ha en fin dag önskar Lena från ett småregnigt och grått, men vårlikt Wales.