KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

lördag 3 mars 2018

MER VÅRBLOMMOR

Det snöar fortfarande (!) även om det nu är en mer behaglig temperatur, bara -2 grader! Men det finns alltså fortfarande inget att fota, så jag fortsätter väl med lite vårblommor från förra året.

Den här bilden ovan är på en i slutet av mars blommande trollhassel, Hamamelis x intermedia `Diane´. Kolla in vilken barmark vi hade då, vad skönt det ser ut!
Bilden nedan är på några få stackars vintergäck. Har fått några ruggar av en väninna och grävt ner i "parken" - och hoppas på att dom ska sprida sig!

Krokus känner ju alla igen och har - och det är också en stor favorit hos mig naturligtvis. Har både dom starkt färgade och storblommande vårkrokuserna, men också dom mer subtilt krämfärgade botaniska - och allt där emellan.
Däremot har jag inga av dom höstblommande krokusarna, där har jag valt att istället ha 5 olika namnsorter av tidlösa, Colchicum. Men man kanske skulle satsa på några höstblommande krokussorter också. Tittade i Dix lista och hittade 40-50 namnsorter att välja mellan!

Sen har vi i mars/april alla hyacinter, scilla, blåstjärnor, pärlhyacinter och våriris - hos mig bara "kryllar" det av dom. MEN...inga mattor precis utan bara enstaka ruggar.
Egentligen gör det mig lite sur att förra ägaren inte hade planterat några andra lökar än gula påskliljor nedanför den gamla vägvallen. Hade dom gjort det och sen låtit marken vara oskött - som dom gjorde - så hade jag nu haft stora vackra mattor istället för bara tråkigt gräs!

Susie

7 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Åhh vad man längtar till de scenerna nu, vårens härliga tid.
Mars är ju en vår månad, det tror jag icke på i år, för vi hade kunnat ha Vasaloppet runt knutarna här hemma, kanske t.o.m. Gotland.
Tack för uppigande bilder.
Trevlig söndag/ Eva

Lena i Wales sa...

Förstår din längtan till våren, vintern har varit lång i Sverige.
Dina bilder ger hopp!
Önskar dej en fin dag från ett regnigt Spanien

Anita sa...

Härliga vårbilder i synnerhet den på krokusen som tittar upp som små buketter i olika färg. Vintergäck fungerar inte hos mig. Har prövat men det kommer bara upp någon enstaka medan en granne en bit bort har en hel matta som blir större för varje år.

Kram Anita

Bosse Lidén sa...

Din fresterska. Nu längtar jag ännu mer. Helst när jag tittar ut genom fönstret och ser samma visa igen. Mer snö på väg ner. Koltrasten som sitter på en gren och vill sjunga vårsånger har fått nog. Jag med som sitter på en kontorsstol.
Kram Bosse

Anja C. Hill sa...

Härliga krokusar du visar. Mina står nog och stampar otåligt under snömassorna.
Men, den jag blev riktigt sugen på är trollhasseln. *Diana' har jag haft en gång men den kilade vidare vid hård frosttorka. Måste nog skaffa mig en ny.

Ha det gott!
/Anja

mirres skafferi sa...

Vilken härlig vårkänsla dina bilder sprider :-) Längtar verkligen efter vår nu.
Hoppas den kommer snart både hit och till ditt Gotland.

A Casa Madeira sa...

Hej Susie, kommer att se nyheterna.
Vackra bilder.
God veckas fortsättning.
janicce.