KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

torsdag 1 mars 2018

DET BLIR NOG VÅR I ÅR OCKSÅ!

Alldeles nyss var jag - och Santos - ute i växthuset. Rolle hade skottat en gång på framsidan runt gaveln och fram till dörren - vilket Santos var väldans lycklig för - och sen kollat att det verkligen gick att öppna dörren till växthuset.
Vi är ju nästan insnöade så det går inte att gå över altanen och så hänger det massor av istappar på växthuset - eftersom det är hyfsat varmt därinne. Som lägst var det +2 grader när det var över 10 minus ute. Alltså nästan OK!


Eftersom jag nu vägrar att visa mer snöiga bilder och det är det enda man kan fota nu, så kör jag lite vårbilder i repris! Jag kommer alltså att visa vad vi kan vänta oss inom en snar framtid (hoppas jag). Bilderna ovan och nedan t.ex. är ifrån mitten på mars 2017.


Jag hade tre såna här stora krukor med hyacintlökar och tulpaner i växthuset förra året. Två av krukornas planteringar dog tyvärr när jag ställde ut dom i torkan och kylan som var senare på våren, men dom har fått tillskott i höstas. Dock blev det bara blekt rosa hyacinter.
Det var en restorder från Dix i Holland som kom så sent att jag inte kunde gräva ner dom ute där jag hade planerat in dom, så då var man glad att man hade dom här krukorna lediga.....Det konstiga är att dom enda lökar som snart ska börja blomma nu är dom här gamla hyacintlökarna. Dom är faktiskt nästan på gång att slå ut - så jag får ta med mig kameran nästa gång jag går ut till växthuset. Glömde den idag!
I dom två andra krukorna så har det bara börjat visa sig lite gröna blad av dom rosa hyacinterna. Men...så är det ju, växter gör precis som dom vill!

 
I slutet på mars hade jag fyllt växthuset med nyinförskaffade blommor och ute var det grönt och fint. Ingen snö då inte! Normal mängd med snö och normalt kallt hade vi bara under ett par veckor feb/mars 2017. Sen kom en tidig skön vår - som alltså förvanlades till en hemsk kall, blåsig, torr men solig sen vår! Och det vädret fortsatte sen hela maj och juni tyvärr!!
Så nu får man hoppas att det efter den här hemska vintern kommer en riktigt skön varm och solig vår
- men gärna med lite livgivande regn på nätterna!
Susie
10 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Här är det riktigt eländigt idag. Åk inte ut med bilen om det inte är absolut nödvändigt, uppmanar de på radion. Tja, mat har vi och medicin har vi så vi håller oss hemma idag. Vårbilder är härliga. Från 1 mars 2017 har jag en hel radda med snödropps- och krokusbilder.
Härda ut! Kram /Kerstin

Margot sa...

Ja nu är man innerligt trött på alla snöbilder, vill knappt titta ut genom fönstret där det vräker ner snö som vanligt! Vi kom oss iväg till affären idag men det gällde att ta det försiktigt för det är väldigt halt! Man kan ju bli galen på bilister som bara gasar på och kör om trots det hala väglaget (och pratar i telefon samtidigt) inte konstigt att det sker olyckor:((
Nej nu håller vi tummarna för att våren ligger och lurar runt hörnet!
Kram/Margot

Anja C. Hill sa...

Hejsan Susie! Alltså nu börjar jag misströsta. Jag tror att det är en ny finnbullvinter på G ;-) istället för vår. Sist hade vi den år 536....;-), dvs, ett tag sedan;-)
Annars njuter jag verkligen av dina hyacintbilder. Helt härliga tider när man kan känna dofterna och se våryra humlor ramla i dem :-)!

Ha det så gott med Santos!
/Anja

Anja C. Hill sa...

ps Rättelse: fimbul ds

Evas Kvarnaro sa...

Tack för lite vackra vårbilder med fina hyacinter m.m. det kan behövas.
Men Susie du måste väl ändå ha några rejäla vinterbilder som minne, andra år kan du jämföra månaderna med varann. Förstår att du inte vill ha fler snö bilder men ändå . . . kanske får ni ännu mera snö.
Sibirien har tagit ett rejält tag om Norden och norra Europa, det är nästan som på 40 - 50-talet. När Rolfs föräldrar gifte sig år 1944 till Pingst som då var i slutet på Maj månad,då fick de ingen 'ärebåge' av björk för att de inte hade börjat slå ut ännu, det blev granris i stället, så hon var ledsen för det
Tänk i slutet på Maj, hoppas det inte blir en sådan långvarig kyla i år.
Den som gillar att springa ut är Ludde men även han har inte velat vara ute så länge, kan förstå detta. Första mars är ju en vår-månad, min kära månad som jag gillar men nu får den visa sig från den bästa sidan och börja töa.
Något som jag gillar är mars solen, den är så härlig och jag njuter av fågelkvitter och dripp-dropp från taken.
Nu ska jag läsa dina andra inlägg.
Vinterkram/ Eva

Evas Kvarnaro sa...

Det finns kommentarer på de andra inläggen Susie.
:-)) Eva

Carina sa...

Fint med vårblommande lökar i kruka och visst kan man ge sig själv en vårkick lite tidigare med blommande lökar.

Ha det gott! Carina

Anita sa...

Vilken härlig färginjektion du bjuder på! Läckert med hyacinter och vilka snygga krukor! Här har jag ju turen att ha lite färginjektion i form av kamelior. Tänk nästa år, då får du förhoppningsvis också njuta av blommande kamelior.

Fortsätt dröm om färg och ha en skön helg!
Kram Anita

mirres skafferi sa...

Härliga bilder och färger och nu längtar jag verkligen efter vårtecken.
Vet inte om min förra kommentar gick fram. Du får ursäkta om det kommer dubbelt. :-)

A Casa Madeira sa...

En explosion av färger.
Jag älskar det.