lördag 10 mars 2018

DET SMÄLTER

För ett tag sen så bestämde jag mig för att inte visa några fler bilder på snö. Men...man är ju inte bättre människa än att man kan ändra sig. Eller hur?
Anledningen till den här - trista - bilden är att det faktiskt finns några trevliga saker på den; Vägen är snöfri och där Rolle skottade åt mig så jag skulle kunna komma runt till växthuset, där syns det t.o.m. lite gräs!

Bilden är visserligen tagen genom köksfönstret - för ut vågar jag mig inte dom här dagarna, det är alldeles för halt runt huset. Men enligt min gubbe så är det riktigt behagligt.
Och så är ljuset annorlunda nu, framförallt så är det ljusare betydligt senare på kvällarna. Såå skönt!


Dom vackra Gerbera vi köpte i onsdags när vi skulle fira, dom har redan börjat sloka. Jag var dum, jag skulle stuckit in tunn ståltråd i stjälkarna, då hade dom nog stått fint fortfarande.  Men det är så dags att vara efterklok.....

Så här såg det ut här vid samma tid i mars förra året - och detta trots att vi faktiskt hade snö under två veckor i slutet på februari och början på mars. Men det var all snö under hela vintern!

Susie


5 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag har också suttit och tittat på bilder från förra året. Så här dags hade jag planterat påskliljor och penséer både på gravarna och här hemma. Nu vill jag ha sol och lite värme och det vill väl du också antar jag.
Ha en skön helg även om det ser ut att fortsätta med gråväder!
Kram, Ingrid

Anita sa...

Japp! Jag ser det tydligt, gräset. Känns hoppingivande. Gerbera har jag fuskat med också flera gånger, tänkt att äsch, dom klarar sig nog och så står dom där och bugar sig mot bordet. Rejäl skillnad i år mot förra året ser jag på dina bilder. Den nedersta bilden är ljuvlig. Så många olika färgnyanser.
Du skrev hos mig att du gjorde falsk hummersoppa. Blev så nyfiken att jag googlade på receptet. Det ska jag definitivt testa, jag som är skaldjursallergiker :) Tack för tipset!

Ha nu en skön helg! Hoppas mer av det gröna gräset kommer att synas!

Kram Anita

Anni sa...

Jag vet inte om jag törs kika på foton från förra året, minns att jag tog fram trädgårdsmöblerna ovanligt tidigt. Visst är vi trötta på snön nu! Igår var det slasksoppa i hela Gamla Stan, idag har allt frusit till otäck knögglig is. Bort, bort, bort med eländet!

Gräset där i din skottade gång ger ju hopp. Och jag såg att de sålde penséer på Lidl, kanske jag skulle köpt några för att pigga upp mig?

Bosse Lidén sa...

Vad bra att du ändrade dig. Det gäller bara att hålla ut den tiden som är kvar tills det är halkfritt. Snart är du igång där igen och pysslar och kör med Rolle. :) Jag trodde solen hade tagit snön vid havet. Fel hade jag. Jösses vad vi fick pulsa och när jag kom hem fick jag byta både det ena och det andra som blivit blött.
Kram Bosse

Marit sa...

Det er jo veldig lite snø hos deg, for her er det over 1 meter akkurat nå.
Våren er så sen i år, men den kommer nok snart!
God helg!
Klem