KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 4 februari 2018

TRISTA DAGAR

Den som är observant har förmodligen sett (se sista rubriken ovan ) att jag gått med i en grupp där man får 365 ord/ämnen som man ska tolka med en bild under ett år. Inte så lätt kan jag berätta.....trots att jag bara börjat! Undrar hur det blir i slutet på året när man inte har så mycket att välja på!?

Men det har i sin tur betytt att jag inte har kommit med så många inlägg i den här bloggen senaste tiden. Har inte haft så mycket att skriva om faktiskt. Och om ni tycker bilden ovan är trist, så är det faktiskt så här urtråkigt just nu!

Det regnar eller snöar varenda dag och jag som för ett tag sen var inne på att våren snart är på ingång har deppat ihop alldeles. Jag vill komma igång med vårsådden nu, men det är lite tidigt för att så zinniafröerna så det får vänta nån vecka till.

Ute i växthuset är det visserligen varmt och skönt (håller sig mellan 7-10 grader hela tiden), men jag ska inte ha såkrukorna där utan i fönstren på verkstaden. Där är det runt 20-22 grader och så kan jag sätta upp extrabelysningen när frön kommit upp. När väl plantorna växt till sig lite så kan jag flytta ut dom i växthuset.Nej, nu är det dags att börja med middagen så nu lämnar jag datorn ett tag!

Susie

8 kommentarer:

Marit Sønstebø sa...

Hvis det kan være noen trøst så har vi ca 75 cm med snø og -10 akkurat nå ;)
Det slutter nok å snø hos deg snart.
Klem

Anita sa...

Här har det varit minusgrader och blåst kallt ett par dagar. Snart ska jag gå ut på hundpromenad och då gäller det att klä på sig ordentligt. För övrigt kan jag säga att mina kamelior börjat blomma nu i uterummet. Dom trivs väldigt bra där trots att det ligger snö på taken så det är ganska mörkt. Men dom gillar att det bara är 6-7 plusgrader. Jag tror dina kamelior kommer att stortrivas i ditt växthus.

Kram Anita

Marlise sa...

Ja, es ist jetzt kein schönes Wetter.
Bei uns blühen schon manche Frühlingsblumen,
aber jetzt im Moment ist es hier auch ziemlich kalt.
Das Schlimmste ist, das so selten die Sonne schein.
Wir hatten in diesem Winter so wenig Sonnenstunden,
wie seid 30 Jahren nicht mehr.
Aber es dauert nicht mehr lange, dann kommt der Frühling.
Alles geht doch immer so schnell.
Ganz liebe Grüße aus der Eifel nach Gotland

Ja, det är inte ett fint väder nu.
Vissa vårblommor blommar redan här,
men just nu är det ganska kallt här också.
Det värsta är att solen skiner så sällan.
Vi hade så få timmars solsken i vinter,
hur har det inte varit 30 år
Men det kommer inte vara länge innan våren kommer.
Allt är alltid så snabbt.
Hälsningar från Eifel till Gotland....Kram Marlise

HWIT BLOGG sa...

Ja nog känns allt lite trist just nu...jag, blogg och livet går på sparlåga. Men det ser ju riktigt somrigt ut i ditt växthus! Härligt!
Kram från Titti

Veronica sa...

Jag håller med dig till etthundraprocent! men nyss tittade jag på Mandelmanns trädgård och fick en känsla av att: Snart! Snart :)

jag har dragit igång lite tidiga sådder i orangeriet där jag har 10 grader men värmemattor. Eller rättare sagt vanlig värmedynor från Ö & B...

Kram på dig

Evas Kvarnaro sa...

Hej nu börjar jag med att skriva om din header, varje gång jag ser dina nya header så utbrister jag i beundran, sen glömmer jag skriva om dem, typiskt.
Denna gång skriver jag först och läser ditt inlägg i efterhand, för även denna gång tjoade jag till, nu blev jag riktigt imponerad, bakgrunden är skitsnygg.
Så härligt att få se lite grönt Susie, jag är så jä... trött på det vita nu,
även om det lyser upp marken. Bravo Susie.
Utsikten från ditt fönster var inte kul ej heller vackert, hihi . . .
Tur du bjöd på en vacker Header och gulliga Santos.
Detta fram och tillbaka väder är jag också galen på, biter ihop hårt, grrrr
Jag vill inte skriva om vintern mer, så det blev bilder från Irland som jag inte publicerat innan, men nu passar tiden bra för återblickar tyckte Rolf också. Man tänker på hur kul man hade emellan sevärdheterna m.m.

Må så gott kram/ Eva

Anonym sa...

Jag tror 365 foton passar dig utmärkt. Det gäller såklart att inte ha 300 uppgifter kvar sista månaden.
Vädret busar med dig för du ska träna på tålamod. Håller med om att det är jobbigast när det velar fram och tillbaka. Du får sätta dig i en fåtölj och drömma dig fram till den riktiga våren. När du är i full gång och...
Kram Bosse

Yvonne Blom sa...

Så fint du har som kan driva upp dina frön/växter på flera ställen. Mysigt med växthus, har ännu inte fått till det.
Härligt att se att du fortfarande bloggar. Jag har varit dålig på att både blogga och att kolla andras. Har helt enkelt haft en datapaus.
Kul att du också gillar Zinnior. JAg började gilla dem för två år sedan. Tycker de är så vackra och tåliga som snittblommor. Provodlade förra året men de blev peniga för jag hade dem i krukor. Får prova i landet men jag har besvär med sniglar så får se...
Ha det gott kära vän!
Kram Yvonne