KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 31 januari 2018

INKÖP AV BUSKAR

Nu har man inte en enda nytagen bild att visa. Det beror på det otroligt trista vädret med regn hela tiden. Jodå, ibland när man tittar ut genom fönstret på kontoret så ser man att solen är framme - men man hinner inte ta på sig kläderna innan det regnar eller är grått igen. Fy 17.....

Togs igår när solen råkade visa sig framme några minuter när jag var på väg hem med Santos efter en liten prommis!

Men man har alltid nåt kul att pyssla med. Just nu håller jag på att bestämma mig för vilka buskar/träd jag ska ta hem från B´Ströös Handelsträdgård på Öland. Ägarinnan Boel har alltid en massa kul sorter till rätt priser, så nu ska jag strax botanisera i hennes listor!

Det här är en Buddleja davidii `Black Knight´. Alltså en sån som jag hade bakom garaget där den självsått sig och var över 4 m hög - men som sorgligt nog dog i våras. (Jag ska alltså inte plantera den där igen.....)
 Några buskar jag tänker beställa vet jag redan; Det är tre buskar varav jag redan har haft en
(se ovan), har en (se nedan) och så en som jag gärna vill ha!

Euonymus alatus ´Odom´ som är en dvärgform av benved som har den mest färggranna bladfärgen. Har som sagt en tidigare (se bild) och försökte köpa en till för två år sen, utan att lyckas. Den var också snygg, men såg inte alls likadan ut!

Sen följer den jag aldrig har haft, men som jag är enormt "sugen på". Det är en dvärgform av havtorn som växer mycket kompakt och är lätt att forma till små täta silverfärgade klot.

Hippophae rhamnoides`Hikul´
Men som sagt, nu ska jag gå in och lusläsa Boels lista, alltid hittar man väl nåt mer. Tror inte det ska bli några större bekymmer! *fniss*

Susie
8 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Nej att hitta växter man vill köpa det är inte svårt det svåra är var man ska sätta dom.
Men det brukar lösa sig.
Kram. Gunborg

Lena i Wales sa...

Roligt att planera när man inte praktiskt kan göra något i trädgården.
Har hört att det ska vara ett stort snöoväder i Sverige idag. Drabbar det Gotland också?
Ta det lugnt!

Anita sa...

Härlig sysselsättning den här tiden på året. Tre snygga buskar. Buddleja har jag prövat men hos mig fryser den ner och får börja om på nytt och hinner aldrig blomma. Den lilla benveden är ju fantastisk i sina färger och den lilla havtornen kan nog bli hur snygg som helst formklippt. Fina val.

Kram Anita

Evas Kvarnaro sa...

En mycket angenäm syssla i denna trista väderleken, ute är inget kul så att drömma sig mot vår-sommar är trevligare.
En havtorn som är liten och kompakt skulle vara perfekt, en Buddleja måste man ha enligt mig, fjärilarna älskar den.

Godnatt/ Eva

Anja C. Hill sa...

Hejsan Susie!

Den här tiden är bäst (om man kan låta bli att titta ut ;-)!)
Allt ligger framför en: Våren, solen, sommaren plus alla härliga projekt:-)
Att i lugn och ro få läsa igenom växtlistor är väl helt underbart?
Lycka till med valen av buskar!
Ha det gott!
/Anja

Anonym sa...

Du måste träna upp snabbheten och lägga dig i startgroparna. Nej. Jag upplever samma här. Så fort jag ser solen börjar jag ta på mig alla "vinterkläder". När jag öppnar altandörren och glider ut har solen rymt iväg.
Förstår att du älskar att planera och bläddra. Många fina färgklickar på fotona. Jag tror vi är många som vid den här tiden "drömmer" oss framåt på olika sätt.
Har det aldrig varit på tapeten att bygga en bro mellan Öland och Gotland? De kunde ju ta en avgift som på Öresundsbron för turister.
Regnhelgkram från Bosse

HWIT BLOGG sa...

Så lustigt! Fick precis i uppdrag att besöka och skriva lite om B´Ströös på Öland, just för att dom har lite ovanliga och mycket fina växter!
Ha nu en skön helg, ta hand om dig...
Kram från Titti

Marta Ronyai sa...

Trist period nu, även jag, som har skaffat mig en massa vintergrönt just för att lättare så ut med vintern, tycker det.
Det sägs att man ska plantera fjärilbuskar i rent grus eller sand då klarar de typ vilken vinter och vårvinter som helst. Det kan ligga något i det, för i Ungern, där jag kommer ifrån, kan det vara 15-20 minus, ändå klarar de sig. Hm, vill faktiskt testa.
Hikul kastade jag mig också över, när jag hittade den på en plantskola, men den har inte hunnit växa till sig ännu. Beol har jag också bara hört gott om, du är lyckligt lottad som bor nära. Jag har faktiskt också besökt hennes plantskola en gång, men det var länge sedan, jag tror att det var ganska nytt då.
Kram
Marta