KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

torsdag 9 juni 2016

LÄKARSAMTAL OCH VÄXTHUSFOTON

Efter samtalet idag med min operationsläkare, överläkaren Pontus på kirurgen i Visby,  så är jag både glad och lättad - men också lite orolig!


Allt vad gäller cancern ser mycket bra ut, så nästa koll som blir datortomografi behöver inte 
ske förrän om två år. Koloskopin - alltså när dom glor i tjocktarmen - inte förrän om tre.
 Så just det känns jätteskönt.....


Jag hade inte heller räknat med nåt annat, men man kan aldrig vara hundraprocentigt säker när det gäller den här hemska sjukdomen!


Men...det här med hålan i magen och att det fortfarande efter ett år inte är läkt, utan att det rinner sårvätska ur mig fortfarande - det var inte OK tyckte läkaren. 
Och det tycker ju inte jag heller!!!


Den här hålan syns tydligt på röntgen, den ligger mellan huden med dess fettlager och den underliggande "underhuden" - alltså inte i själva maghålan som tur är. Men den verkar ha blivit kronisk, vilket betyder att den förmodligen inte kommer att läka ut av sig själv! 


Så på sensommaren, i augusti/september, kommer jag att kallas till kirurgen och förmodligen 
blir det då tal om en operation igen!


Han förstod dock att jag inte var så pigg på en operation, speciellt inte nu under sommaren eftersom den här operationen kan bli lite komplicerad. Eller rättare sagt den fordrar en hel del avancerad eftervård under minst 3-4 veckor!

Jaha, ska man börja om nu igen var naturligtvis min första tanke!? Men läkaren tröstade mig och sa att operationen skulle göras för att jag skulle slippa min håla, plus att dom då skulle passa på
att ta bort det hemska ärr som blivit efter mina tre övriga hål.


Så det är väl bara att "bita i det sura äpplet" och gå igenom en operation till. En "skönhetsoperation" den här gången skulle man ju kunna kalla det. 
Man kanske skulle be dom suga bort lite bukfett på en gång! *fniss*


Om ni undrar över alla växthusbilder så beror det på att jag idag fick en förfrågan från växthustillverkaren Classicum om jag kunde ta lite bilder och skicka till dom. Men dom hade lite speciella krav på hur bilderna skulle vara upplagda, så jag vet inte om dom duger.
Jag mailade dock sju stycken till dom tidigare idag, så vi får se.....

7 kommentarer:

Yvonne Blom sa...

Inte kul att du ska behöva opereras igen men jag hoppas att du då blir av med ditt tråkiga hål för evigt.
Växthuset blev verkligen fint, skoj att firman vill ha lite bilder. De borde faktiskt duga åt dem.
Verkar som att vi kommer att få regn imorgon. Hoppas att ni får en skvätt på ön också.
Ha det gott! Kram
PS
Visst verkar det faktiskt som att folk blir dummare och dummare.

Linda sa...

Beautiful! Greetings from Montreal, Canada. :)

Ölandsvindar sa...

Här bugar vi och bockar för de tjugo regndroppar vi fick i går av det utlovade skyfallet. Vad skönt med positiva besked av din läkare. Och ändå positivt att de erbjuder en operation av "hålet" istället för att påstå att du får leva med det i fortsättningen.
Kram /Kerstin

Marlise sa...

Hej Susie,
sehr schöne Fotos vom Gewächshaus! Und die Information des Arztes hört sich doch gut an. Du schaffst auch noch die Operation, du bist doch eine Kämpferin! Alles wird gut!
Für uns ist es heute der letzte Tag, 4 Wochen gehen so schnell vorbei, ich könnte gut hier bleiben, aber leider müssen wir am Montag wieder arbeiten. 
Öland war wie immer sehr, sehr schön und im nächsten Jahr um die gleiche Zeit, also in 11 Monaten sind wir wieder da. .....und wenn wir in 5 Jahren Pensionäre sind, kommen wir auch wieder nach Gotland.....vielleicht ja auch früher?
Kram Marlise

Ingrid sa...

Så trist att du åker på en operation till, men skönt ändå att du får frid i sommar och slipper oroa dig för cancern.
Det var väl kul att du fått i uppdrag att skicka över bilder av det fina växthuset. De kommer säkert att använda dem i sin reklam.
Det blev inte mycket regn idag, trots att man sa på tv i häromdagen att Gotland skulle kunna få så mycket som 50 mm. Här blev det nästan ingenting.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Knatten sa...

Hej på dej älskade vännen.
Det är väl självklart att du ska göra denna skönhetsoperation. Du kan ju inte gå runt med ett hål som inte läker. Och din läkare verkar vara alldeles fantastisk som ger dej möjligheten. Nu slipper du vara med i Skönhetsfällan på tv =). Och du kommer att bli alldeles bra. Dessutom har det ju inget med cancer att göra. Jag önskar dej bara lycka till o allt kommer att bli superbra.
Och suveränt fint växthus.
/Knatten

Evas Kvarnaro sa...

Jag håller med min Maria till 100 %.
Ja bättre att fixa till det i höst.
Era växthus är också 100 % lyckat, passar utmärkt till huset.
Trevlig helg önskar vi er.