KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 17 juni 2016

ETT TREVLIGT OCH KUL DYGN

Så var det roliga över för den här gången! Det roliga var alltså att våra första övernattande gäster för sommarsäsongen kom hit i  onsdags och hälsade på.


Gästerna var min bloggväninna Eva och hennes man Rolf. Dom stannade över natten och sen fortsatte dom vidare på en liten rundtur runt ön igår för att åka tillbaka till Småland på lördag. 

Dom hade massor av presenter med sig; Det var dom två stora svarta prydnassakerna - en vas och en ljuslykta som syns på bilderna ovan, mitt favoritrosévin, en lila campanula (som jag nu ska gå och ställa i växthuset) samt en bunke med jordgubbar från deras eget trädgård.
På kvällen jämförde vi dom gubbarna med dom gotländska jag köpt. Dom småländska var godare.....!

Dagen var fantastiskt fin med strålande sol, c:a 24 grader och en svag vind - som tur var!
Rolf och Eva har varit här en gång förut, för två år sen, så inget var direkt nytt för dom så vi kunde sätta igång med att få i oss en sen lunch. Ja, alltså sen för Rolle som helst vill äta vid elvatiden, vi åt lunchen strax efter tolv.

Den lilla skogen bakom oss som vi kallar för "kohagen" (den gränsar till en jättestor hage) gjorde skäl för namnet. Det går faktiskt 12 kvigor där och en stor tjurkalv. Så bilder på gästerna och korna skulle naturligtvis tas. Blev inte så lyckade precis.....men det var inte jag som stod bakom kameran!
Vi åt mexikosallad med tacoskryddad stekt köttfärs och gästerna lät sig väl smaka. Och så pratade vi!Det var ju som sagt två år sen dom var här sist, så vi hade MASSOR att ta igen!!

Rolle tog med sig Rolf till Hemse där han skulle posta ett viktigt brev. Jag tror att dom tyckte att Eva och jag hade så mycket att snacka om att dom ville lämna oss lite ifred.
Tiden gick otroligt fort och väl tillbaka så gick Rolle runt med gästerna på hela tomten, medan jag förberedde middagen.

Några bilder från middagen blev inte tagna - det glömde jag bort totalt. Men vi åt gott; Först färsk sparris med hemgjord romsås och parmesan, sen blev det färsk potatis och grillade laxpaket - med mer romsås. Allt verkade passa våra gäster och det blev ju inte sämre när vi klämde i oss massor av jordbgubbar och romglass!

Det blev dock lite kyligare framåt kvällen, så vi gick in och satt oss i vardagsrummet framför TV´n som vi dock aldrig satt på. Vi hade så trevligt att vi inte klarade av att glo på fotbollen - vi är ju inte heller några fotbollsfantaster precis!
Det blev alltså mycket snack, bl.a. berättade Eva om sin släkt och om sina föräldrar som kom från Polen efter 2:a Världskriget. Mycket, mycket intressant!!

När klockan var runt halvelva så var dock både Rolle, Rolf och jag jättetrötta. Jag hade varit upp sen halvsju så det var väl kanske inte så konstigt. Eva hade nog velat varit uppe längre, men sitta där ensam var ju inte så roligt.....alltså kröp vi till kojs allihop!

Dagen efter vaknade man till att det regnade! Yes!!  Det hade kommit 7 mm under natten. Regn var kanske inte så kul för Eva & Rolf, men vi var överlyckliga.
Vi åt en tidig frukost, sen blev det återigen en massa snack innan det var time för lunch. Det blev bara grillad korv och bröd och sen körde jag faktiskt iväg dom!

Låter hemskt, men vad ska man göra när det är så att jag måste läggas om fortfarande.  Då springer jag halvnaken genom hela huset, från duschen -  där Rolle sköljer mig - till sovrummet. Sen ligger jag naken på min säng för att lufta ordentligt innan han kan packa in mig igen. Det här tar minst 45 minuter.  Därefter skulle vi vara hos veterinären i Visby klockan 14.00 för årlig kontroll av Santos. Han skulle röntgas för att kolla att det inte fanns några stenar igen i urinblåsan - och så skulle han få klorna klippta.
Det visade sig att allt var OK och han har numera kort naglar också, vilket gläder oss.

Alltså skildes vi åt strax efter tolv för den här gången, vi syns dock snart 

igen - men då i Småland!!!


6 kommentarer:

Jord under naglarna sa...

Vad mysigt det låter! Det måste vara bättre än bäst att vara gäster hos er, de blir väl omhändertagna och vilken mat, mmm!

Ruben sa...

Ja, du har ju ditt att sköta, så då är det helt i sin ordning att "köra hem" gäster. Då spelar det ingen roll hur än trevligt man har det!

Ha det gott!
/Ruben

Rosor och ruiner sa...

Vad trevligt med besök, förstår att ni hade mycket att prata om!

Kram Gunilla

Marlise sa...

Hej Susie
Das ist schön, Besuch von Eva und Rolf.
Von Eva liest man ja schon seid einiger Zeit nichts mehr im Blog,
daher schön, bei dir zu sehen, das es ihr gut geht
....und dir auch!
Ihr freut euch über Regen.
Ich könnte dir viele Liter Regenwasser schicken,
denn hier in Deutschland regnet es ununterbrochen.
Also: einpaar Regentropfen und liebe Grüße

Det är trevligt, besöker Eva och Rolf.
Av Eva du redan läst så är en tid ingenting i bloggen,
därför trevligt att se i att hon gör bra
.... Och du också!
Din glädjas i regnet.
Jag kan skicka dig manga liter regnvatten,
för här i Tyskland det regnar hela tiden.
Så: enda par regndroppar och kärleks hälsningar....kram Marlise

Anonym sa...

Vilket trevlig besök! Kul med besök!
Ha en fin weekend!

Evas Kvarnaro sa...

Tack för allt kära vänner.
Ja vi hade verkligen mycket trevligt hos er, Rolle är en 'jätte kul typ' med glimten i ögat och alltid redo med roliga historier, sådant gillar vi.
Aldrig en tråkig minut hi hi . . .
Du Susie är duktig på att 'fixa' till smakrika maträtter m.m. det var synd att vi blev 'utkörda' vi hade lätt kunnat stanna hos er en vecka, ha ha ha
Rolf hade gärna stannat för att hjälpa Rolle med 'omläggningen', hi hi hi. Resten av våran vecka på Gotland blev lyckad, vi blev aldrig blöta, dit vi kom (körde) var det inget regn.
Vi t.o.m solade och vadade vid en plats som heter Vitviken, långgrunt med kanon fin strand. Regn kom mer på kvällen och natten. Väl hemma blev det full fart i trädgården, givetvis köpte jag massor av växter i Lärbro.
Nu väntar vi med öppna armar på erat besök hos oss.
Tills dess goa kramar från oss.
Eva och Rolf 💟