KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 19 juni 2016

VARDAG IGEN

Efter den trevliga onsdagen så återgick allt till grå vardag igen. För grått var det både på torsdagen och på fredagen.
Natten till fredag fick vi 9,5 mm med regn (helt underbart) och sen under dagen och natten till lördagen kom det ner hela 43 mm. Men...innan dess hann vi ut på förmiddagen och klippa allt gräs. Rolle den stora ytan ute i parken - vilket verkligen var på tiden!

Det är inte bara matte och husse som gillar vackra växter, utan Santos också. Men han använder blåelden lite udda! Man får vara glad över att han inte når högre!! *fniss*

På bild ser man att gräset redan dagen efter regnet har blivit grönare. Det är bara vissa fläckar som var riktigt snustorra - eller sönderkörda av maskiner - som fortfarande inte är gröna!

Den stora rotklumpen med elefantgräs som grävmaskinen fick ta bort när gubbarna skulle gjuta golvet till växthuset - och som dom ställde på rätt köl i diket mot kohagen i parken - har klarat sig bra trots torkan. Elefantgräset växer och lär nog komma upp i 3-4 meter senare i sommar.

Bredvid gräset - syns på föregående bild -  så ställde Rolle en jordklump med rötter av en Hosta.
Den flyttade han när dom två trekantiga rabatterna på baksidan las igen.
Den verkar faktiskt trivas bättre här - och det är kanske inte så konstigt. Här är det ju vandrande skugga och djupare jord. Men...kolla in alla taggiga salmbärsrevor runt om. Dom är inte lika roliga.....

Det ser ut som om skaklarna på kärran har något rosa på sig, men det är faktiskt luktpioner i rabatten bakom. Dom växer på Pennys helt misskötta och igenväxta grav. Jag skäms faktiskt.....

Efter allt regn så märker man att ALLA växter verkar trivas mycket bättre. Även klängrosorna som nu börjat blomma. För det kom inte bara regn, det blev soligt igår - fast väldigt blåsigt.
Idag har det däremot varit ett perfekt väder; Runt 17 grader och vindstilla. Alltså hann vi med en hel del småjobb innan Formula One-racet började på eftermiddagen.

Inne i växthuset växer det så det knakar. Här är det vindruvorna som börjat slingra sig utmed repen i taket - och en lila Alströmeria.


Här ovan är det, förutom en vinstock, en (lila) Bougainvilla jag fått av min trädgårdsvän Anders A.
Den lilla fågeln som ligger i sitt rede, ligger där för att skyla ett rensbrunnslock - och fläkten är ett måste soliga dagar när temperaturen går upp mot femtiostrecket.

Utsikten från sidofönstren på växthuset blev väldans bra - och lär bli bättre när det jag planterat i rabatten utanför växer till sig.

Här ser man att växthuset inte lyser i ögonen alltför mycket utan smälter in bra och passar stilen på huset. Vilket jag tyckte var viktigt. Det hade sett jättekonstigt ut med ett klassiskt gammaldags eller ett krussiduliskt växthus!

Susie

11 kommentarer:

Ruben sa...

Ja, det var verkligen välbehövligt att det äntligen kom regn! Då slipper ju också Santos vattna så mycket! :-)

Ha det gott!
/Ruben

Yvonne Blom sa...

Härligt att vi äntligen fått lite regn!
Kram

Maribel sa...

Regnat här med, och det behövdes, växterna trivs.
Ha det fint /Marika

Rosor och ruiner sa...

SKönt att vi fick regn! Här hos mig kom det ju först 16 mm, sen på fredagen kom det ytterligare 40 mm, härligt! Och visst syns det, allt piggnade på sig ( eller kanske inte de utslagna pionerna... de nickar ju till istället..) och blir grönare!

Må gott!
Gunilla

Gunilla Teckenberg sa...

Vilken lycka att ni äntligen fick regn, det är så trist att se när allting bara gulnar. Vi fick också en släng av samma lågtryck men inte lika stora mängder.

Kram!

Ingrid sa...

Det var jätteskönt att det äntligen kom ett ordentligt regn. Jag har ju inte så stora arealer att bekymra mig över, men tänker givetvis på andra. För bönderna måste det ha betytt jättemycket. Nu ska det visst kunna komma en skvätt i morgon också och det passar ju bra med lite påfyllnad och sen kan man hoppas att det blir sol igen till midsommar.
Kram, Ingrid

Ölandsvindar sa...

Ojoj, Santos! Tänk på vilka stickiga stjälkar blåelden har. Här blåser det kuling på eftermiddagen och det gör inte min pollenallergi ett dugg bättre. Men vinden skulle avta under natten så det blir nog en bättre dag i morgon. Och visst blev det skillnad efter regnet. Växterna som har gått på sparlåga under torkan sätter full fart nu. Kul!
/Kerstin

HWIT BLOGG sa...

ja lite grått och regnstänk idag, i går gassande varmt och full storm hi hi! Trodde jag skulle blåsa bort!
Nåja, fint i ditt växthus och det passar perfekt i er trädgård...
Vinrankan ser ut att stormtrivas.
Ha en fin midsommarvecka nu på ön!
Kram från Titti

Evas Kvarnaro sa...

En kommentar finns på föregående inlägg
Jag vi fick bråttom i trädgården m.m.
Nu i Norrahammar gosa med de små liven.
Varit på Telia A6 och 'skällt' på mobil de sålt till mig som bara krånglar.
Sen på Elgiganten köpt ny ADSL, få se om det är felet med min dator.
Det känns som om jag lever på 100 - tal
Ha ha ha . . .
Santos är duktig på att gödsla hi hi...
Jag är glad för att ni fått såpass med blöta. Vi klagar inte på vädret vi fick på Gotlands besöket.
Erat eller ditt växthus blev toppen !
Bra att Santos 'gick igenom besiktning'
*Fniss*
Ni får en fin varm midsommar har jag sett på SMHI (om man kan lita på dem)
Må så gott kram kram / Eva

Evas Kvarnaro sa...

Det ska vara som på 1800-talet.
Hm .. Då var väl 'cyber världen' tom.
:)

Bosse Lidén sa...

Det där växthuset har jag gillat sedan första gången du visade det på bild. Bra att ni fick regn till slut. Jag håller med Santos. Blåeld är vacker.
Kram Bosse