KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 4 maj 2016

NJUTNINGSFYLLDA DAGAR

Igår åt vi den första middagen för säsongen på altanen. Vi grillade laxpaket och till det hade vi  risotto med färsk gotländsk sparris, tomat och kajplök . Det senare kan bäst beskrivas som en vild lök som är ett mellanting mellan purjolök och gräslök.


Det var underbart mysigt och vi satt faktiskt ute i bara t-shirts UTAN vinterkläder fram till sjutiden!


Då gick Rolle en runda med Santos och jag bad honom ta med kameran och ta några bilder. Det är ju alltid kul att se saker och ting från någon annans synvinkel.


Själv satt jag kvar en stund i soffan och bara njöt av fågelkvitter och att (nästan) alla dekorationer var på plats. Dock inga blommor ännu.....

Jag var väldans nyfiken på vad han hade fotat när han kom tillbaka - och det var väl en hel del bra bilder, men också bilder som jag själv kanske aldrig skulle tagit. Den här ovan var ju dock helt OK!

Fast en del av dom var kanske lite tråkiga, iaf för er som inte bor här! Själv tycker jag dom är roliga beroende på att man (jag) inte brukar fota just såna här. 
Här ovan t.ex. så ser man precis det jag skrivit om tidigare - eller rättare sagt man ser det inte. Det är alltså det osynliga kompostdiket  mot kohagen bakom.
Alltså bered dig på en del udda foton.....


Alla är från den blivande parken och den nedan är från allra längst bort där vår tomt gränsar mot en fårhage. Där har vi sparat några träd och det får vara helt vilt med både blåsippor och vitsippor - och massor med ogräs!


Men som tur var lyckades Rolle fånga några bilder med blommande träd. Vilket var bra, för dom brukar ju inte blomma så länge. Speciellt om det nu ska bli så varmt som det är sagt. Vi har haft upp till 19 grader i skuggan sista dagarna när det bara skulle vara 12-16, så det blir förmodligen otroligt varmt här om det nu ska bli 20!

 Snart är iaf blåsipporna överblommade, men då kommer ju en massa annat istället; Blåklockor och gullvivor t.ex.!

En annan sak som är så mysigt just nu är att det inte blir mörkt förrän framåt 10-tiden.
Det är så skönt, man bara njuter av nuet.....5 kommentarer:

Ingrid sa...

Han är ju duktig på att fotografera, din Rolle. Det var roligt att få se era omgivningarmed hans ögon. Ha en skön dag i solskenet.
Kram, Ingrid

lavendia sa...

Det var en kul ide att skicka ut maken med kameran. Visst har det blivit härligt väder nu. Fast varmt på kvällarna har vi inte. / Britt

Rosor och ruiner sa...

Ja, nu njuter man av nuet, fågelkvitter och varma dagar och kvällar. Helt underbart nu!

Trevlig helg!
Kram Gunilla

lavendia sa...

Vilken jätterolig överraskning! Hoppas någon har tid att montera huset fort också. Annars blir chilisarna och tomaterna hemlösa. Nu är det väldigt roligt att ha växthus. Jag kommer därifrån just nu. / Britt

Anonym sa...

Nu verkar våren ha kommit på allvar hos er! Härligt!
Jag har smakat kajplök flera gånger när jag varit på Gotland. Gott!
Här är det Bluebells- och Wild Garlictid!
Ha det bra!