KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

torsdag 5 maj 2016

BLOMMANDE FREDAG - TRÄDGÅRDEN JUST NU!

Nu börjar det bli riktigt fint ute, men eftersom alla jobb inte är klara så känns det en aaaning pressande. Man kan alltså inte bara sätta sig ner och glo..... Ja, jo - en del av oss gör det förstås!


Men det blommar massor med narcisser i parken och tulpanerna i pallkragarna och i långrabatten har börjat slå ut, så det gäller att njuta nu medan dom blommar. Det är dock full fart både inne och ute så sitta ner längre tid än 5 minuter är inte att tänka på.
Jag har visserligen ordern till Dix att fixa och då sitter man, men det är ju "jobb" framför datorn. Inget att njuta av precis!


Dessutom har jag fortfarande ryggskott och det är inte skönt att sitta, bättre att stå eller gå faktiskt. Fast böja sig är nästan omöjligt, så trädgårdsjobben har blivit lite lidande sista dagarna. Har fått ryggskottet för att jag stukade ankeln för 5-6 veckor tillbaka och går väldigt konstigt (haltar), alltså belastar jag ryggen fel!  "Ja, är det inte det ena så är det det andra sa kärringen....."


I rabatten som är kvar på sydsidan växer dom här vackra tulpanerna som jag inte kommer ihåg vad dom heter. Har det väl uppskrivet någonstans, men ibland är man för lat för att leta.
Fler tulpaner finns i pallkragarna eller i långrabatten, det blir fler varje dag TROTS att många av dom jag planterat dom senaste åren har "gått ut".
Det som händer just nu är att jag börjat avhärda chili- och paprikaplantorna, så dom bärs ut och in varje dag. Började i onsdags med tre-fyra timmar på altanen i halvskugga. Igår tog jag sen ut dom redan tidigt på morgonen och så fick dom stå ute 6-7 timmar med mycket sol.


Idag ska dom få stå ute hela dagen - alltså i både sol och lätt skugga - och i morgon hela dagen och natten. Fast då måste dom täckas.....


Sen hoppas jag att byggarna kommer i början på veckan och börjar sätta ihop växthuset så jag
kan få ner mina plantor i sina slutliga stora bunkar. Växthuset kom nämligen hem i
onsdags - en hel vecka innan utlovad leverans. Helt otroligt! På bilden ser man den stora glasförpackningen, resten ligger inne i garaget.
Pilen pekar på dom mörka fläckarna i gruset som är självsådda penséer. Dom har man inte
hjärta till att rensa bort!

Jag har dock bara planterat om 7 tomatplantor så resten måste också planteras om för att sen kunna avhärdas. Dom är ju lite senare än chilisarna, men det börjar bli hög tid för dom också - men jag har inga krukor förrän chiliplantorna är omplanterade i bunkarna.


Ovanpå det så ska ju också den lilla trappan till altanen byggas för jag vill ha allting klart tills kusinen kommer hit fredagen efter pingst. Alltså växthuset ska vara hyfsat inrett och klart.....i alla fall så vi kan sitta där och dricka lite invigningschampagne!


Rolle har ägnat sig lite åt målning, något som han verkligen gillar - och är duktig på. Skåpet till växthuset gjorde han klart i förra veckan och hyllan ovanpå igår. Där ska jag förvara liteverktyg och blomkrukor, på hyllan snygga sådana - i skåpet mindre tilltalande saker. Det blev helt och hållet i min stil och i mina färger; Svart och lila!Jag trodde att det var dom sista blåsipporna jag fick på bild härom dagen, men mot kohagen - där det är lite skyddat och mörkt - där blommar dom just nu både i rött och i blått!

Vill du se hur andra har det i sina trädgårdar just nu gå till Pilgrim på bloggen Bland Rosor och Bladlöss och  titta på inläggen där.

10 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Nog är det en underbar tid nu.Och sen har du ju många roliga saker att se fram mot.Inreda växthuset blir säkert ett sånt jobb.men var rädd om ryggen.
Ha en skön solig helg/Kram.

Carita och Bertel sa...

Visst är det en härlig tid nu. Du verkar ha mycket pyssel på gång trots ryggskott. Det är nog bra att rör på sig så mycket man kan om det går. Jag har några små tomatplantor på gång, det är allt i år. Jag har inte sått mycket utan ska försöka ta hand om gamla synder först. Ha en fin dag. Carita

lavendia sa...

Full fart den här tiden - om man kan. Vad stora chilisarna blivit. Snyggt skåp/hylla.
Blåsippan som inte är blå har ju en självlysande färg nästan. / Britt

Maribel sa...

Dina chiliplantor är redan stora, håller på och fixar med både tomat, chili och paprika, en hel del att pyssla med. Hoppas du får ditt växthus monterat så du kan ha invigning.
Ha en riktigt fin helg!
Marika

(din länk från Bland rosor..fungerar inte)

Gunilla Teckenberg sa...

Ja, nu är det fina tider, det blev nästan sommar på en gång. Spännande med växthuset, du rapporeterar väl så vi får se hur fint det blir?

Kram!

Charlotta sa...

Härlig vår i din trädgård. Hoppas dina chiliplantor trivs och frodas. Själv tycker jag att chili är lite (lite?) för starkt. Men jag odlar inte tomater heller, för mycket jobb. ;)

Ha det gott!

Knatten sa...

Hej på dej. Lite fniss när du skriver hur du haltar... Jag gör ju samma sak till o från. Värken sitter ju både här o där o man tänker att jag ser nog ut som jag är minst 87 år.
Här är ju så underbart nu och jag väntar på att det jag planterade förra året ska komma fram för jag har inte en aning om vad jag satte eller var!! Det var ju lite panik då.
Men gräsmattan har jag kört av flera gånger o nu e min uteplats nästan klar.
Hoppas din rygg bättrar på sej. Kram på dej. /Knatten

Anonym sa...

Ryggskott låter, inte bra. Krya på dej!
Ser att våren kommit långt hos dej nu. Väntan var lång, men nu har du fått den.
Så fint i din trädgård!
Tänkte ta en sväng till Garden Centre idag och fylla på lite luckor i mina krukor. Fast vädret är det inte mycket med här, tyvärr.
Ha en skön söndag!

Rost och rädisor sa...

Mycket som blommar och mycket att njuta av! Mej, sätta sig ner och glo har man inte ro till. Det kommer nog såna tider också, bäst att hålla igång medan man kan.
Dina plantor chiliplantor ser fina ut och du som sa att du inte var nån hejare på att fröså!
Ha det så gott och lycka till med växthusmonteringen
/Anette

HWIT BLOGG sa...

Ja vilken härlig helg det var! Sol och varmt...mycket att stå i och man glömmer lätt att njuta också. Gräsmattan ska klippas och rabatterna rensas...
Jag längtar också att växthuset ska bli klart nu så jag och plantorna får flytta ut dit :)
Ha en fin måndag och var rädd om ryggen...
Kram Titti