KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 9 maj 2016

LÖRDAGSUTFLYKT

Lördagen var naturligtvis helt fantastisk kul, skön och mysig. Vi började med att åka till en fordonsbegivenhet på andra sidan ön.
Där visades både arbetsfordon, gamla tennkulemotorer, jänkare, äldre sportbilar och traktorer. Ja, det fanns verkligen lite av varje.....
Den här traktorn med en RollsRoyce-motor, en V12:a, väckte mångas intresse. Även så Rolles, som fortfarande har en viss klockarkärlek till gamla traktorer trots att han sålt alla sina.


Den här Mustangen var riktigt fräsch och den kunde man kanske ha tänkt sig. Fast vi har haft Mustang så det är inte nått direkt som tilltalar en nu. Men beundra skicket på den kunde man ju.....

Rolle och jag tyckte alltså att det var riktigt trevligt, speciellt med tanke på att vädret var så härligt. Men Santos blev livrädd när det mullrade och slog, bankade och dunkade.....

Alltså blev vi inte där så länge utan istället åkte vi ner till kusten, nedanför Grogarnsberget, där vi satt oss på en sten och käkade vår medhavda lunch. Två mackor var, en med det obligatoriska stekta ägget. Det blir ju ingen riktig utflyktslunch om man inte får äggmackor!

Därefter åkte vi förbi Jonas i När och hans många växthus. Nu ska jag dit i veckan med en väninna och göra lite större inköp, men jag sa till Rolle att två växter ville jag ha till ingången.

Här har vi en; Det är en rödbladig klöver med gula blommor som växer "äckligt" fort (som Jonas sa) och som ska stå på altanen i halvskugga.

Sen blev det den i mitten, en liten rosa surfina.....

...samt två rosenbönor, en rosa och en vit, samt en liten margeurite (?), alltså 5 plantor allt som allt. Tyckte jag grejade det rätt bra, med tanke på att jag sagt "endast två" till Rolle. Men han är rätt tålig när det gäller mig och växter faktiskt! Jag har tur.....


7 kommentarer:

lavendia sa...

Det är bra när man kan slå ihop sina intressen. Eller dela dem rättare sagt.
Klövern som växer äckligt fort har jag haft - mellan stenplattorna.
"Smultron"-plantorna växer äckligt långsamt. / Britt

Gunborg Uhno sa...

Fint med lite utflykter när vädret är så varmt och skönt.I går blev vår lilla hundkompis hämtad av sin husse.Så inatt har jag kunnat röra mina ben som jag ville.Ingen gosig vovve att vara rädd om.
Fina blommor du har köpt.Måste också köpa lite växter snart.Många har dött i vinter med den här grymma barfrosten.
Ha det fint/kram.

Ölandsvindar sa...

Känner igen det där, men lite får man ljuga när det gäller viktiga inköp! Jag går omkring och funderar på hur jag steg för steg kan förenkla trädgårdsarbetet. Ta bort en del, koncentrera en del och byta ut en massa småtjafs mot rediga buskar. Fick lite varningstecken när jag kände av ryggen ordentligt under ett par veckor. Lite mera sten här och var också, de är ju lättskötta, hahaha.
Kram /Kerstin

Yvonne Blom sa...

Härlig utflykt ni hade i fantastiskt väder!
Mustang är en av mina favoritbilar, särskilt de från 60-talet.
Ha det fortsatt fint i denna ljuvliga tid!
Kram

Rost och rädisor sa...

Trevliga inköp!

Har inte sett några stora liljelarver här, bara röda liljebaggar som genast mosas, men hönsen in kopparödla slinker glatt ner om tillfälle ges liksom spagetti och makaroner.

Ha det så gott
/Anette

Evas Kvarnaro sa...

Vilken härlig trevlig lördag ni fick.
Om inte 'räddharen' Santos darrar hade ni givetvis stannat kvar längre, hi hi
Fast ljuden blir ju höga när gamla 'skrällen' startas på en sådan plats.
Vilken fin röd bil bil ni köpt, grattis till den.
Vad gillar Santos att sitta i en ny Kia
Många fina trädgårds prylar i har,
Jag gillar att pynta i trädgården oxå, mina grodor har blivit utsläppta nyss.
Sen gillar jag fjärilar både de levande och dekorationer.
Må så gott, vi hörs.
Kram / Eva

Anonym sa...

Vilken trevlig lördag ni verkad ha och så bra väder dessutom.
Vet du att hu skrivit om en walesare i ditt inlägg? Charles Rolls, en av namnen i Rolls-Royce kommer från min hemstad Monmouth här i Wales!! Jag har skrivit om honom tidigare, men kommer snart att skriva om homon igen!
Och fint i trädgården har du också!
Ha det bra!