KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 2 maj 2016

DEKORATIONER

Vilka helt fantastiska vårdagar det har varit - och är! Och vad mycket man haft att göra - och har hunnit med!!
Idag t.ex. har jag gjort iordning på lilla altanen, plockat fram lite dekorationer till båda altanerna - och det är inte bara att ta fram och hänga upp/ställa ut, allt måste göras iordning också!

Här är det "spjutet" som efter omfattande tvättning kunde hängas upp på sin stolpe bredvid poolen. Precis här kommer trappan att gå ner till växthuset. Stolpen kommer dock få vara kvar, för där SKA bara "spjutet" hänga.
Vilken blomma som ska få äran att sitta just där, det vet jag dock inte än. Har inte hunnit med ett besök i växthusen hos Jonas i När ännu.....

Och på tal om växthus, så lyser mitt fortfarande med sin frånvaro. Men nu vet jag i alla fall att det inte kommer förrän tidigast pingstveckan. Om fraktbolaget hinner köra ut det innan helgen, men det är ju ingen risk att "gubbarna" hinner montera det innan pingst i alla fall!
Dessutom har jag klippt gräset idag igen - med åkgräsklipparen, så det var inte så jobbigt precis - i förträdgården och på innertomten. Det tråkiga är bara att bellisarna är i full blom och så låga att dom inte går att klippa bort. Vilket retar mig. Fast en del tycker dom är vackra så.....

Vi har också burit ut alla möbler från förråden, även "poolstolen". Fast jag har inga större förhoppningar om ett dopp inom närmaste framtiden.
Kolla in dom fina metallfjärilarna som vi fick av Marlise och Brigitte från Tyskland när dom hälsade på för några år sen. Tyvärr var dom här när det var svinkallt, alltså alldeles för tidigt på våren, så det var inte mycket för dom att se!


Den här yuccan räddade jag från rabatten där växthusets gjutna golv är numera. Jag försökte mig på att ta bort dom torra bladen nedtill -  men dom var inte torra så det gick inte så bra, dom var bara missfärgade av kylan. Jag har en yucca till som sitter i en annan rabatt, så överlever inte den här flytten har jag iaf en till.


Rubriken på det här inlägget är ju "dekorationer" och det är verkligen vad tulpaner är för mig.
Just den här sorten - som faktiskt är kritvit på utsidan - har jag tyvärr inte en aning om vad den heter. Den är planterad i "långrabatten" för ungefär 10 år sen - och lever faktiskt kvar. Ganska ovanligt, speciellt om det är en modern sort. Dom verkar inte ha längre livstid än ett par år normalt.

Nåt annat som är dekorativt vitt är påskliljan Thalia som blommar för fullt. Den verkar trivas i pallkragarna, men där kommer det en massa annat kul också. Vad exakt för man se när det börjar blomma, har helt glömt vad jag hade där innan och vad "stackars" Rolle fick gräva ner åt mig i höstas! *fniss*Men dom här tulpanerna som Rolle grävde ner i långrabatten precis mitt emot köksfönstren, dom kommer jag ihåg. Anledningen är att dom är ljust gula med strimmor av grönt.
Kanske inte en färg jag normalt faller för, men kolla in den svaga röda kanten på blombladen så förstår du kanske. Sorten heter Akebono och ska vara en s.k. "Double-Late" - vilket inte verkar stämma, dom är ju tidigaste av alla! Men dom är mycket dekorativa och jag ser verkligen fram mot att alla 20/30 slår ut!!

5 kommentarer:

Ingrid sa...

Du har det så fint, välskött och pyntat överallt, så det är en ren fröjd att se. Nu får vi hoppas att det varma goda vårvädret håller på ett tag, blandat med några välbehövliga regnskurar då och då.
Kram, Ingrid

Marlise sa...

Die deutschen Schmetterlinge fliegen noch durch Gotland :-)
Sehr schön!
Jetzt ist der Frühling endlich richtig angekommen.
Bei uns waren es heute 22 Grad.
An Pfingsten wenn dein Gewächshaus kommt
kommen wir in Öland an.
Endlich! Ich brauche Urlaub!
Wie schön, das es dir wieder gut geht.
Bald kommen deine ersten Gäste
das Wetter wird besser
und du wirst bestimmt im Pool schwimmen.


De tyska fjärilar fortfarande flyger genom Gotland :-)
Mycket trevligt!
Nu har våren äntligen kommit rätt.
För oss var det 22 grader i dag.
På pingstdagen när ditt växthus är
Vi anländer till Öland.
Äntligen! Jag behöver en semester!
Hur trevligt att du är okej igen.
Snart dina första gästerna anländer
vädret blir bättre
och du kommer säkert simma i poolen.
Kram Marlise

Maribel sa...

Mycket fint som blommar, Forsythian är en riktig färgklick. Tulpansorten är antecknad, vilken skönhet. Tråkigt att du måste vänta på ditt växthus, men en vacker dag står det där.
Ha det fint /Marika

lavendia sa...

Nu har man verkligen fått tillbaka trädgårdslusten. Man kan gå ut och in i t-shirt. Härligt. / Britt

Bosse Lidén sa...

Vad duktiga ni är. Hoppas maj fortsätter att visa sig från sin bästa sida. Kram Bosse