KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 16 maj 2016

MÅNDAG, HÄRLIGA MÅNDAG...

 Jo, jag vet att det nog inte är många som gillar måndagar. Framförallt för att dom inträffar efter dom sköna lediga helgerna. Men när jag en gång i tiden började jobba på apotek, så jobbade vi jour. Alltså jobbade jag varannan lördag plus en söndag i månaden och då jobbade man även sent på lördagen.  Sen jobbade jag till 19 på tisdagar och torsdagar, men bara halva onsdagar och så var jag ALLTID ledig på måndagar! Vilken lycka!!
               
Det här har naturligtvis hängt i under åren. Även efter det att Rolle startade firman och jag efter ett år började jobba där, så gillade jag måndagar. Fast på den tiden var det jour hela veckan,man var aldrig ledig. Är man egen företagare så gäller inte vanliga arbetstider precis.
Men det finns andra fördelar; T.ex. inga griniga apotekare eller andra chefer som försöker bestämma över en. Inte något jag gillar alls.....
Men över till just den här underbara måndagen!

Kolla in gubbsen, Donald och Leifen, som satt igång med växthuset! Dom hade en hantlangare med sig också, Cesar. En underbart snäll stor schäfer som var jättekelig och lydig.

Dom kom redan klockan sju på morgonen, så man är lite seg ikväll. Det tog sen ganska lång tid att packa upp alla paket som vi lagt i garaget, så dom två övre bilderna är vid tiotiden på förmiddagen.

Här har dom kommit lite längre och klockan är ungefär två. Dom fick ringa till växthusleverantören två gånger och fråga om detaljer som inte stod i bruksanvisningen.
Och jag säger bara det; Det var tur att vi inte själva skulle montera ihop det! Det såg väldigt komplicerat ut.....

Just den här byggubben var det ingen större fart på. Han kröp ihop precis utanför staketet i parken och sov sig igenom hela dagen. Fast han fick dambesök en timme när byggchefen himself dök upp med sin labradortik. Då passade dom på att inspektera hela tomten.
Santos stackarn fick vara inne, grindarna var öppna och man vet inte om han skulle få för sig att rusa ut på vägen utanför. Platta hundar är inte kul.....

Strax efter det här så började det regna, så jag övergav idén om att rensa i stenhörnan. Hann med den fantastiska ytan av en enda kvm!
Jag har sprutat ogräsättika där, men det fungerade inte alls. Det enda som hände var att maskrosornas blad vissande - men dom fortsatte att blomma! Nej, det är handkraft som gäller, vilket är jobbigt bland stenarna, men jag får ta en liten bit i taget. Men idag var det först isande kallt sen kom det massor med regn, så det var inte kul att vara ute precis. Vi har nu fått först 14 mm och sen minst 5 mm - har inte kollat ännu - så nu får det gärna bli värme.


Tyvärr hade Jonas i När inte så många av just den sorts dahlior jag hade tänkt köpa ett tiotal av och plantera i "lyxrabatten" vid rosenspaljén. Och inte har växthuset varit klart så jag har kunnat förodlat  några, så jag får se i helgen vad det blir för fint istället. Kusinen Monica och jag ska nog till Jonas en sväng. Fast dahlior är vackra.....

5 kommentarer:

Anja C. Hill sa...

Det kommer att bli kanon med växthuset.Har du dessutom så kompetent byggarbetshjälp som Cesar - ja, då är det fix och klart snart ;-)!
(Hjälper inte Santos till?)
Ha't!
/Anja

Maribel sa...

Det blir ett fint växthus, vad kul att det kommer på plats.
En söt hjälpreda.
Ha det fint/Marika

lavendia sa...

Vilken extra trevlig måndag. Nu ser man ännu bättre hur det blir.Det kommer att bli kanon.
Jag ser att golvet är gjutet och då blir det nog inte samma problem med myror. Vi har plattor som de trivs under./ Britt

Yvonne Blom sa...

Underbar, om än lite lat, byggjobbare du äntligen fick hem till dig! Schäfer är min absoluta favoritras, när de är väluppfostrade!
Härligt för er att växthuset snart är klart. Lycka till med fina odlingar och stunder i det.
Ha det fint i väntan på mer värme så det blir fart på våra plantor!
Kram

Gunborg Uhno sa...

Det där kommer att bli kanon.Nu är det på gång.Ska bli så kul att se det när det står färdigt och växterna är på plats.
Cesar var en vacker herre.Fast verkar lite lat.
Ha det /Kram.