KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 18 maj 2016

SNART ÄR DET INVIGNING

Nu händer det massor,  det blir nog så att man kan flytta in växterna till helgen. För byggarna börjar jobba klockan sju och redan elva igår monterades dom första glasen in. 
Jag var lite orolig och satt mest inne. Fast det kunde ju också ha berott på den hemska kylan. 
Vart tog sommaren vägen.....!?


Kolla in dom två vindruvsstockarna mot väggen som nu börjar slå ut. Dom har tydligen klarat inbyggningen och brist på vattning. Men har dom bara 4-5 meter av rötterna, som tydligen kan bli 10-20 meter,  utanför växthuset så ska det gå bra. 
Nu hoppas jag på att få se halva taket prydas av vackra hängande vindruvsklasar redan på sensommaren i år!Jag testade en ny rätt till lunch. Alltså jag och byggarna, Rolle kunde inte vänta så han åt mackor och nyponsoppa. Det var "Marrocanska Cigarrer" som är en köttfärsröra med lite speciella kryddor inrullade i filodeg som man sen bakade i ugn. 
Gubbsen fick det som en liten "taklagsfest" i halvtid och dom gillade det. "Cigarrerna" var ju varma! Fast dom höll med om att jag skulle haft betydligt mer chili i dom. Men det vågade jag inte, visste inte att dom också gillade riktigt starkt!


Efter det Rolle fyllt dom tre stora plastlådorna med först ett skikt lecakulor, sen jord samt kört fram dom till altanen, så planterade jag klart i dom. 
Det blev fyra paprika, med fem små låga chili i en av lådorna. I dom andra två blev det tre respektive fyra tomatplantor mot stöden. Framför dom ska jag faktiskt så en rad med lite rädisor!

Nu har jag alltså en massa lådor, bunkar och stora krukor att placera i växthuset, plus att jag ändå har 10/15 plantor kvar i små krukor! 
Jag tänker spara dom ett tag till ifall att det händer något med dom andra. Sen får jag väl ge bort dom till någon behövande. *fniss* Men man vet ju inte, som vädret varit sista tiden det kan ju bli -5 grader någon natt INNAN dom flyttas in i det helt färdiga växthuset!


Fast man kanske skulle försöka sig på att göra lite nytta i trädgården idag! Måste t.ex. fixa till rabatten närmast växthuset, men det får vänta ett tag. Dessutom har jag fortfarande inte finrensat någonting annat än pallkragarna, så det finns att göra!!

Här t.ex. ser man en oklippt grön plätt, det är rabatten över Pennys grav. Inte ett ogräs har jag tagit bort där. Måste ta tag i det snarast! 
På bilden ser man också en svag ljus blomkant längst bort mot den mörka skogen i kohagen. Det är narcisser. Där står dom ganska torrt och mörkt, så dom håller sig extra länge.


Här är det den ogräsförpestade "stenhörnan". Men jag tror att jag ger upp försöket till handrensning. Istället ska jag nog ta till roundup. Jo, ja - jag vet att det är gift, men vad gör man!?

Igår var inte schäfern Cesar med, men idag. Och det upptäckte Santos när vi skulle ut på morgonens lilla kissrunda. Han hade naturligtvis misstänkt det redan, när han som här igår kväll kände lukten av honom. Men nu fick han det bekräftat. Och gissa om han blev sur och skällde ut Cesar när han fick se honom på innertomten! 
Själv fick Santos gå ut genom verkstan´ direkt till parkeringen för att det inte skulle bli något bråk. Inte för att jag tror att det skulle bli nått, men det vore ju hemskt tragiskt om Santos skulle bråka för första gången med just den här snälla hunden.
 Allt skulle säkert gått bra, men då skulle dom ha träffats på neutral mark först. Inte som nu, upptäcka en inkräktare som han inte känner inne på sitt revir!

9 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Vad fint det blir! Riktigt snyggt där! Skall bli kul att se när det har varit inflytt!

Kram Gunilla

Ingrid sa...

Så underbart att du har fått upp växthuset nu. Det ser ju jättebra ut och när växterna fått flytta in och du får möblera och dekorera som du vill ha det blir det säkert urtjusigt!
Grattis!!
Kram, Ingrid

lavendia sa...

Härligt, härligt. Det är så kallt och otrevligt ute, men inne i växthus är det behagligt.
Jag dyker upp på invigningen. Blir det cigarrer får de gärna vara starka för min del.
Vad bra att ni redan hade vindruvor och att de klarat sig bra. / Britt

Anni sa...

Oj, så det händer saker hos dig - vad roligt! Det där kommer ju att bli toppenfint!

Maribel sa...

Snart får du inviga,härligt. Ser riktigt fint ut, och med vinrankor blir det ännu finare.
Ha det bra/Marika

Jord under naglarna sa...

Wow, vad bra det blir! Grymt impad över hur snyggt ni har det runt ert bygge också. Där kommer vinrankorna att trivas bra.
Rolle verkar ju så himla snäll och duktig - kan inte han dra lite ogräs så slipper ni använda Round Up. ;)

Lena i Wales sa...

Oh, vad fint det blev! Tänk sedan när det växer upp lite oh blir grönare där inne också.
Ha en bra dag!

Susie på Stjärnarve sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marlise sa...

Das Gewächshaus sieht wirklich sehr gut aus!
Lese deinen Blog, habe aber Probleme mit dem Internet Empfang.
Kram fran Öland till Gotland Marlise