KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 25 april 2016

VILKET HEMSKT VÄDER!

Ja, vad ska man säga om vädret egentligen! I går kväll när Santos var ute sista vändan vid 11-tiden så var det redan -3 grader och i morse när han var ute första gången för dagen, då var det bara +2 och frost kvar på marken trots att solen sken från en klarblå himmel.
Så man kan ju undra hur kallt det var i natt!?

Stora Karlsö
Fast man ska väl inte klaga, såg på nyheterna att det kommit 2 dm snö i Skåne och Blekinge och att det varit snökaos. Då har vi klarat oss bra med bara lite hagel igår innan det sken upp på eftermiddagen!
På bilden ovan kan man riktigt se hur kyligt det var igår. Förutom att det var bara runt +5, så blåste det lite hela tiden. Så vi tog vi tog det lugnt och gjorde ingenting i trädgården.
Däremot bestämde vi oss för en liten extraprommis med Santos - och den blev verkligen en väldigt "liten och kort" prommis. Rolle gick med honom (jag satt kvar i bilen) nere på Ekstakusten i blåsten
i c:a 5 minuter!

Färgen på havet var lite speciell igår; Grönt invid stranden och mörkblått längre ut.
Prommisen övergick till en liten biltur. Kanske kul för oss, men stackars Santos fick ligga i sin åkbur hela tiden. Det var tur att han fått sin långprommis hemmavid tidigare på dagen. Sen åkte vi hem och tittade på MC-race på TV.

En positiv sak med att det är så kallt är att våren kryper sig sakta på. Alla växter kommer att slå ut väldans sent och blommorna kommer hålla sig länge. (Man måse ju trösta sig med något.....*fniss*)


Just nu är det hyacinterna i förträdgården under rosenspaljén som är på gång. Jag är väldigt förtjust i hyacinter, är faktiskt inne på att ta hem några till från Dix. Lila i sådant fall, trots att jag har sådana redan på södersidans gavel (vid växthuset). Får se hur jag gör.....

Allium Purple Sensation 
 Allium blir det i alla fall. Först tänkte jag inte ta några i år, utan satsa på ett hundratal Ranunkel. Tills jag fick höra - av många - att dom var extremt svårodlade. En bloggare skrev att hon satt 60 st och en enda (!) hade kommit upp och blommat. Då är det ingen växt för mig!


Vid infarten har narcisserna mellan smällspireabuskarna börjat slå ut, den här tror jag 
är en `Professor Einstein´. I vilket fall som helst så är den riktigt tjusig.

Och så har Rolles extremt tidiga rosenrips börjat visa sina vackra blommor. Det här är en buske som jag har lite hatkärlek till. Alltså ville jag inte ha någon egentligen, jag tycker dom luktar kattpiss!
Men när gubben min - för en gångs skull - uttryckte att en sån skulle han gärna vilja ha, var jag inte sen att köpa en. Den hamnade precis vid uteplatsen på framsidan. Så det är tur att man inte sitter där så ofta, med tanken på lukten!

5 kommentarer:

Gunilla Teckenberg sa...

Ja, vädret lämnar lite övrigt att önska. Jag vet inte hur lågt temperaturen sjönk i natt med tulpanerna som jag ser genom köksfönstret låg på marken. Hur allt övrigt klarat sig återstår att se.

Maribel sa...

Kallt i mitten av Sverige också, snö och hagel både lördag och söndag. Nu får det bli lite värme. Hyacinter är fina, i alla färger. Det finns så mycket fint, så det kan vara svårt att begränsa sig, när man beställer lökar.
Hoppas på sol och värme / ha det fint.
Marika

Ingrid sa...

Visst är det trist att det är så kallt, men som du säger, det har sina fördelar också. Tänk så skönt det vore med värme och ett ordentligt regn, då blev det väl rena explosionen.
Kram, Ingrid

Bosse Lidén sa...

Men på dina bilder ser det behagligt och mysigt ut. Vi har haft hagel idag. Nästa stund kommer solen och jag får lust att gå ut i trädgården. Kram Bosse

lavendia sa...

Åh jag tycker den luktar gott! Ja vädret har gjort själ för att kallas aprilväder. / Britt