KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 20 april 2016

NARCISSBESTÄLLNING

Så sitter man här framför datorn igen TROTS att det är strålande sol ute och man har massor att göra. MEN...det är endast +6 grader och det blåser något alldeles förskräckligt,
 alltså känns det som -6!

OBS! Katten är en förtäckt hund och den rykande muggen innehåller glögg förmodligen.
Så vad gör man då? Eftersom jag i förrgår fick den mycket försenade katalogen från Dix i Holland, så har jag roat mig (och då menar jag verkligen ROAT) med att gå igenom dom Narcisser jag ska beställa. Sen väntar jag på att resten av Trädgårdsentusiasterna och Trädgårdsamatörerna hör av sig snarast så vi verkligen får det vi vill ha. Vi är ute så sent för i år verkade det nämligen som om
Dix hade glömt bort oss.....


1: Narcissus Lieke 2: N. Goose Green 3: N. poeticus var. recurvus
Det jag ska satsa på i år är alltså Narcisser till parken. Jag har ju under några år planterat en massa olika varianter där ute (tror att det är c:a 500 lökar), men i år tror jag att jag endast ska ta vita. Både påskliljor och pingstliljor. Det jag tidigare satt där ute har varit gula varianter.

1: N. Curlew 2: N. Waterperry 3:a N. Cotinga
Fast som du ser har jag inte valt ut helt vita, utan dom flesta är vita eller cremefärgade med någon dekorationsfärg - men exakt vilka ska jag välja!? Tala gärna om vilka 3 du gillar bäst. 
Man kan ju tyvärr inte köpa alla varianter eftersom dom kommer från en grossist, vilket betyder att man måste ta ganska många av varje sort.

1: N. Pink Charm 2: N. Raspberry Ring 3: N. Jetfire
Påskliljan på den sista bilden i collaget ovan - Jetfire - är ju inte vit precis, men jag "råkade" 
titta på den i katalogen - som är på 35 fullskrivna A4-sidor (latin) utan bilder. Vilket gör att det tar lite tid att hitta sina favoriter. 
Men just Jetfire blev jag väldans förtjust i av någon anledning. Men jag tror den får vänta tills nästa år. För jag lär ju inte nöja mig med bara Narcisser om jag känner mig själv rätt. Det brukar alltid bli lite annat också - t.ex. allium och tulpaner och iris och..... 


Sen skrev jag i förra inlägget om det här med vattentunnor. Jag är ingen vän av gröna plastsaker i någon form i trädgården. Vet inte varför tillverkarna gör saker och ting illgröna för!? Det finns absolut inget i just den nyansen i trädgården!!

Så under 3 timmar igår eftermiddagen, när det regnade, ägnade jag mig åt att leta efter svarta eller grå tunnor. Och så ville jag inte ha en 200-liters heller. Gissa om det var svårt! Men till slut hittade jag den perfekta "tunnan" på 100-liter med både lock, anslutning till stuprör, kran och ställning - så att man får in en vattenkanna under kranen. Kan ju vara bra! *fniss*

 Men det fanns naturligtvis ingen som hade den hemma på Gotland. Däremot så lovade Snicken i Klintehamn att ta hem en åt mig. Kommer redan nästa vecka.....förmodligen redan innan växthuset är leverat!!

Susie

5 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Den var ju riktigt snygg, för att vara plasttunna! ;) Jag har ju en sån där illgrön sak jag, och inte är den vacker inte! Men dock bra att ha, speciellt när det är bevattningsförbud...Man kanske skulle satsa på en sån där istället...
Angående Smeg brödrost, så hittade vi den på Elgiganten, och jag vet faktiskt inte om de hade fler färger, jag hittade ju "min" färg direkt ;) Men kartongen visade en ljusblå, så det finns ju säkert fler färger än den cremgula som jag har.

Må gott!
Gunilla

Ingrid sa...

Den där vattentunnan såg ju jättefiffig ut. Någonting måste vi ju göra nu när det är bevattningsförbud och kris på vattenfronten. Det kommer säkert att bli hur fint som helst till våren i din trädgård.
Kram, Ingrid

lavendia sa...

Den tunnan var ju riktigt fin. Jag har också svårt att förstå att man tillverkar trädgårdsgrejer i giftgrönt, som inte finns i naturen.
Jag har idag varit på trädgårdsmässan med en lång vill-ha-lista, men hittade inte så mycket.
Jaha, nu vet jag vad midjestyrt är. Som ledbussar ungefär. Viktigt att man får bakändan med sig i kurvorna. / Britt

Rost och rädisor sa...

Det var ju en diger samling snyggingar. Låter jobbigt att googla alla när det inte finns bilder. Mittraden är mina tre favoriter.
Allt gott
/Anette

Marta Ronyai sa...

Hej Susie!
Det blir alltid en massa läsning för mig när jag är hos dig, vilket är alltför sällan tyvärr. Håller med dig om vattentunnan, jag vill också ha svarta prylar och tål inte den där illgröna färgen. Jag har en grön vattenkanna och jag har full show med att stoppa undan den hela tiden så jag slipper se den. Men jag vill ändå ha den kvar just för att samla regnvatten i.
Nåväl. Narsisser borde jag också skaffa fler. Jag gillar de tre på första raden bäst och jag tror att de kommer också att vara duktigast på att återkomma och föröka sig.
Hälsar från en Göteborg i tungt snöfall
Marta