KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

torsdag 14 april 2016

GJUTNING

Arbetet med växthusgolvet fortskrider som planerat. Fast jag blev lite orolig när den "gubbe" som satt upp formen för gjutningen hade gjort den för liten. Ramen på växthuset skulle enbart få någon cm tillgodo - mot dom 20 centimetrarna vi planerat.

Men han fick göra om sitt arbete.....och då blev det bra! Så här såg det ut igår kväll när gruset var täckt med frigolit och nästan hela med armering.
Biten med bara grus är alltså runt rötterna till vindruvsstockarna. Sen ska singlet fyllas upp i nivå med det färdiggjutna golvet.

Vi tog oss alltså en liten runda i trädgården igår kväll efter middagen som blev rätt sen.  Jag var hela eftermiddagen hos frissan i Ljugarn på andra sidan ön, min väninna Margeurite. Det tar sin tid att få håret fixat - för vi snackar rätt mycket också. Vi har känt varandra sen Stockholmstiden, men hon och Tommy flyttade väl ner hit c:a 5 år innan vi gjorde det!

Som tur är - eller det kanske är skicklighet - så är Rolle klar med renoveringen av våra gräsklippare. Så i helgen tänkte jag ta ett varv här på framsidan. Det behövs verkligen!
Baksidan väntar jag dock med  tills "gubbsen" är klara med växthuset. Där måste åtminstone kortsidans gräsmatta vid infarten helrenoveras efter alla djupa spår - och Rolle har inte räfsat hela baksidan ännu. Men han skulle ta biten runt min rosfolly i helgen!

Eftersom jag skrev om bordet i förra inlägget och det inte syntes så bra på bilden, så passade jag på att ta ett nytt foto innan vi gick in. Visst passar textilvaxduken perfekt till bänkarna!


När jag kom ut i morse fick jag se att "gubbarna" satt i ruinen och hade rast och jag skojade med dom att dom "bara vilade sig" hela tiden. Men dom förstod skojet.....

En stor långhårig schäfer kom springande emot mig. Man ser honom liggandes till höger om Leifen på bilden ovan. Tyvärr blev det ingen mer bild på honom, istället en massa kelande. För dom ropade direkt att han var jättesnäll och det var han. Och full med murbruk!
Halva golvet var klart redan i morse och resten ska göras klart idag, sen ska det hela brinna ett antal dagar och sen är det klart för montering. Där dom gula rören sitter ska växthuset fästas in, men det kan man inte göra förrän det är uppbyggt och fastsatt i väggen. 

Leifen kom med ett väldigt bra förslag. Han skulle gräva en spalt runt ytan och fylla med singel när det ändå fanns en massa sådant på plats. Sen kan man lägga kantsten där också senare i sommar. Om och när vi orkar!

Det börjar arta sig!!


1 kommentar:

Ingrid sa...

Så spännande Susie! Det blir säkert jättebra när det blir färdigt. Hur stort blir det? Det ser inte så stort ut tycker jag och det är nog ganska förståndigt.
Lycka till med fortsättningen av bygget!
Kram, Ingrid