KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 15 april 2016

BLOMMIG FREDAG - VÅRENS FÖRSTA!

Det är mycket nu som är det första för året, men jag tänkte på att igår var det VÅRENS FÖRSTA sejour med "middagsgänget"! Alltså Cronis, Beth, Uffe och Eva!!

Min vana trogen så började jag redan på förmiddagen med att duka - för det sista av städningen hann vi med tidigare. Växthusbygget väcker oss nämligen redan klockan sju.....

Att jag vill duka så tidigt beror på att jag vill ha olika dukningar varje gång. Och exakt vad det blir, det vet jag aldrig förrän jag börjar. *fniss*

Det vi bjöd på var först en s,k "Gretas specialare", alltså Rolles mammas bjudmacka; En sandwich på kavring med lite majonnäs, gräslök, purjolök, isbergssallad och sen sardiner i olja (benfria och skinnfria) och oliver. Till det serveras rosévin, öl eller vatten.

Efter det blev det återigen fisk; Laxpudding med skirat smör och cocktailtomater.
Samma drycker till - fast vi hade rött om någon ville ha det!Som efterrätt blev det chokladkladdkaka med färska jordgubbar och arraksgrädde.
När jag ser menyn så här, så låter det riktigt gott.


Innan gästerna kom så hade jag faktiskt lite tid över, så jag tog med mig Santos ut och gick och kollade växthusbygget.

 Igår var allt gjutet och klart och dom gula rören för infästningen borta...
...och idag ska tydligen själva formen tas bort och den urgrävda kanten fyllas med singel. Sen är det trappan som ska göras men jag tror inte den påbörjas förrän nästa vecka. Det är endast en enda "gubbe" här idag (det är ju fredag) med sin hund Cesar. Så Santos får hålla sig inne!


När jag gick tillbaka in passade jag på att kolla växtligheten i två av pallkragarna. Här har vi tydligen i höstas satt en massa allium plus en del annat, ska bli kul att se exakt vad!
Som synes så måste alla pallkragar fyllas upp med mer jord/täckbark och i just dom här två som står i mitten på varje sida av genomgången hade jag tidigare två små spaljéer. Dom spaljéerna har jag nu tagit bort och flyttat till två stora svarta plastodlingskrukor som jag ska ha i växthuset. Sen har jag tänkt mig att det ska växa höga tomatplantor i just dom!

Innan vi kom till efterrätten så tog "gubbarna" en liten paus och gick ut för att få se Uffe köra sin kameraförsedda drönarhelikopter. Snacka om "leksak"! 
Den startade han så lyfte den från vår parkering utanför garaget/verkstan´.

Här ser man växthusbygget på gaveln. Gjutningen var täckt med en presenning i natt. Det skulle ju bli frost - och det blev det. Hela -2/3 grader!

Här ser man det mesta av tomten för helikoptern är hela 100 meter upp. Väldigt kul faktiskt.....det är bra ibland med en del manliga leksaker!

Ni som vill se mer av Vårens Första! gå till bloggen Bland rosor och bladlöss!!

7 kommentarer:

lavendia sa...

Nu ser man verkligen hur det kommer att bli.
Åh vad mycket gott ni äter! / Britt

Maribel sa...

Trevligt att du ser framsteg i växthusbygget, och riktigt kul med översikts bilderna.
Ha en fin helg!
Marika

Charlotte (Trädgårdsvägen.nu) sa...

Såå roligt med flygbilder på sin egen trädgård! Det vill jag också ha. Trevlig helg!

Marlise sa...

Hej
Detta ser redan mycket bra. Bilder från drönare kan vara vacker, men du kan också skadar med det.
Kam Marlise

Meta sa...

Dom kan de där gubbsen Haha. men det är kul att se hur det ser ut lite så där från ovan åxå.Vår har du ju åxå hos dig ingen snö så långt ögat når.
härliga tider med våren han var klok han som kom på det här.
Ha det gott och njut
Kram Meta

Charlotta sa...

Härlig dukning till vårens första. Önskar dig en riktigt skön och fin helg!

Anja C. Hill sa...

Kan inte du be den där "Uffe" att komma hit så att jag får en sådan där härlig översiktsbild över trädgården ;-)) Tänk så lätt att få till en fin planritning med drönarbiderna ;-))?!

Ha det gott!
/Anja