KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 12 april 2016

FÖRE & UNDER

Nu har det börjat att grävas och undan går det när man har två små grävmaskiner att göra det med!
Men jag börjar med att visa hur det såg ut igår innan dom började.


Så här ser alltså gaveln ut från vägen innan grävningen, gjutningen och så småningom uppmontering av själva växthuset har börjat.


Här är samma gavel sedd från "parken" och så nedan gaveln sedd rakt framifrån.


 Du får ursäkta att det blir en fruktansvärt massa "trista" bilder på det här, men jag vill ju gärna dokumentera det hela.

Här ovan ser man t.ex. att kantstenen är borttagen och så ser man elefantgräset som växer precis där trappan ska gå ner. Typiskt!

 Så kom "gubbarna" alltså klockan 07.30 i morse. Rolle var genast ute och hängde av repet på staketstolparna så dom kunde köra in grävmaskinerna. Så visade han också dom var dom kunde tippa massorna dom gräver upp. 


Här är dom i full gång att gräva runt vindruvsstockarna. Jag höll tummarna.....

Men det gick riktigt bra. Rötterna hade gått rätt ner i backen - och så får man ju hoppas att dom sen sträcker sig 12-20 meter rakt fram djupt under marken. Det är nämligen vad "dom lärde"
säger att dom gör!
Växthuset blir bara lite över 3 meter djupt, så då ska rätterna växa en bra bit utanför. Det är ju viktigt så att dom får det vatten dom behöver. Till saken hör att jag vattnade när jag planterade dom, men efter det har jag aldrig behövt göra det, hur torrt det än har varit!

Däremot så ser det ju inte så där jättekul ut på gräsmattan, men det var vi medvetna om innan. Så det blir att platta och plana ut, fylla upp och så i gräs lite längre fram!


Just nu är gubbarna och hämtar fyllningsmaterial; Frigolit samt grus, sen ville dom ha kaffe vid halvtretiden. Vi som inte dricker kaffe (Hjälp!), men det var OK med neskaffe sa dom. Får väl tina några bullar till dom också!

TILLÄGG!

När "gubbarna" gick för dagen så såg det ut så här;


Nu kommer dom tidigt i morgon igen för att gjuta golvet! Men växthuset kommer inte förrän tidigast om 2-3 veckor!! Trist!!!

7 kommentarer:

lavendia sa...

Jättebra att du dokumenterar ordentligt. Det är väldigt roligt att gå tillbaka till. Det händer en del bara på de här bilderna. / Britt

Evas Kvarnaro sa...

Ja kolla upp grabbarna så de jobbar på bra, 'fniss'.
En liten smidig grävmaskin som fixade jobbet, Rolf läste och kollade oxå, hi hi . . .
Jag och Rolf tar en liten paus nu från trädgården, det är tid för att hälsa på Tina o Paul på Irland. De ska ju till Kanada i juni och bli borta ett år där, så vi vill ju få rå min varann lite. En bra tid att sticka från trädgården också.
Mikael med familj ser till hus o hem katt och fjäderfä, hi hi . . .
Må väl och ta hand om varann, kramat till er från oss/ Eva o Rolf

Rosor och ruiner sa...

Ja, dokumentera är bra, alltid roligt - om inte annat för en själv - att gå tillbaka och kolla hur det såg ut innan! Skall blir roligt att se hur det blir till slut, tror det blir jättebra!

Ha det gott!
Gunilla

Marlise sa...

Spannend, jetzt geht es endlich los!
Ich hoffe, es geht alles gut.
Bin gespannt, ob das mit der Weinrebe funktioniert?
Euch beiden weiter einen schönen Frühling.

Spännande, nu är det äntligen börjar!
Jag hoppas att allt går bra.
Låt oss se om det fungerar med vinstockar?
Ni två fortsätta en vacker fjäder.
Kram Marlise

Gunborg Uhno sa...

Nu har du mycket roligt att se fram emot.Tänk när det står där färdig och du får börja inreda det hela.bara roligt alltså.
Kram.

Ölandsvindar sa...

Förstår att du längtar efter att få huset på plats. För det är ju då det riktigt roliga börjar! Själv ska jag bara skriva ett tråkigt årsmötesprotokoll innan jag kan ägna dagen åt trädgård och växter. Visst ja, inte glömma att ringa mamma 8.30 och dottern lite senare. Hon har tillbringat ett dygn på sjukhuset efter kraftigt förvärrad yrsel. Hon är ju redan tidigare lite yrslig efter sin stroke i höstas. Jag har förstås varit jätteorolig men efter flera olika sorters röntgenundersökningar och annat konstaterades det att det inte handlade om en ny stroke utan om kristallsjukan. Obehaglig ´men ofarlig. Så nu kan jag andas ut igen.
Kram /Kerstin

Maribel sa...

Så spännande Susie, nu är det på gång. Skall bli kul att se det klart, och förstår att du längtar.
Ha det fint / Marika