tisdag 16 februari 2016

VÄXTHUSMÖBLER

För några dagar sen gjorde jag ett inlägg om vår misslyckade shoppingtur bl.a., men sen också om vad vi hittade för växthussaker hemma. Idag gjorde jag en ny raid.....I den här italienska stolen (ska inte ut i växthuset) från 50/60-talet som står i vardagsrummet har jag haft en dyna med lila "snoddar" som jag fått av min kusin i Stockholm. Hon älskar att köpa fina saker till mig och jag bara älskar dynan. Men...idag kom jag på att den har exakt rätt lila nyans! Yes!!

Alltså tog jag fram metallstolen (som också är italiensk) och som ser ut som om den var gjort av grå bambu - den ska ut i växthuset. Den har vi haft i "biblioteket" på en undanskymd plats med en fårskinnsdyna i. Nu fick dynorna helt plötsligt byta plats..... Och jäklar vad bra det blev! Perfekt!!

Nu återstår bara dynor till två av "repstolarna", fast kanske inte lila. Det kan bli lite FÖR mycket. Kanske grå, svarta eller lime!?  Men dynor måste det vara, man sitter inget vidare på dom här små pinniga stolarna.

Sen ska rullbordet målas, så ska vi hitta ett lågt skåp (eller varför inte två låga snygga sängskåp som dom ovan som man sen sätter ihop) och så lackar man dom om det behövs. Det ska sen stå en befintlig öppen hylla ovanpå skåpet/skåpen där alla mina små vackra krukor ska förvaras.
Det kryllar av snygga krukor här. Rolle hittade en hel låda full som vi tänkt sälja på loppis och sen har jag ett köksskåp där det också är utsålt, samt en del i trädgårdsskrubben! 
Hyllan som är obehandlad måste också målas/laseras - vilken färg vet jag inte ännu (Finns det lila lasyr!? ) - och så ska jag ha ett arbetsbord också.
"De ä alltså mycke nu!" fast vi inte har köpt något växthus ännu. Väntar på katalogen från företaget..... *fniss*


Jag antar att en del av er har märkt att jag bloggar mycket oftare nu. Det är ett tecken på att jag börjar må riktigt bra. Än är dock hålan inne i magen kvar och det vätskar, antingen av blod och/eller sårvätska, även om det inte är lika mycket som tidigare och hålet in dit är pyttelitet.
Nästa vecka ska jag till kirurgavdelningen på Visby lasarett och då ska det bli väldigt intressant att höra om dom har några vettiga behandlingsidéer. Dom har ju inte haft det hitintills, utan bara låtit tiden gå och min kropp att sköta det här mer eller mindre själv - vilket alltså betytt att det tagit en ofantlig tid. Som sagt; "Tiden läker alla sår" - och nu börjar jag se slutet i den mörka tunneln.....7 kommentarer:

trädgårdsdrömmar sa...

Så roligt du kommer att få det nu med att planera ditt växthus.Ser fram mot bilder sedan när det är på plats.
Kram.

lavendia sa...

Ja jäklar. Båda stolarna skulle gärna få stå hos mig också. Jättejättefina.
Jag håller med dig om att allt inte behöver vara lila. Det kan bli för mycket av det goda.
Ja du låter pigg. Roligt. Hoppas de har några goda ideer på sjukhuset nästa vecka. / Britt

Evas Kvarnaro sa...

Så roligt att du plötsligt 'hittar' en massa fina stolar och saker i förråd m.m.
Och du vet precis vad du vill ha, det brukar vara svårt annars, man vet ofta på ett ungefär men hur ? det är frågan ?
Jädrar vilken snygg metallstol med lila dyna och den har du gömt undan, jisses . . .
Många möbler du bara hittar si så där, men en säng då ? det måste du väl ha, hi hi hi
för det verkar mer som om ditt växthus blir mer en trevlig mysig altan.
Så skönt för dig att du känner dig piggare, för du låter även piggare . . . .
jag gläds med dig Susie. Men ta det lugnt med allt, bara det blir klart tills vi kommer
*ha ha ha*
Ja inte bara jag och Rolf utan alla dina andra vänner, ja det är kul att planera och vänta på gäster. Jag gillar att få gäster, både planerade och spontana, det händer verkligen sådant här hos oss för finns det'hjärterum' så finns det 'stjärterum'.
Väntar också med spänning vad läkarna har att säga, det är hög tid att 'tala ut' nu.
Hjärtekramar/ Eva

Ingrid sa...

Det blir säkert hur fint dom helst i ditt växthus.
Hoppas att kirurgen har någon bra lösning på ditt problem.
Kram, Ingrid

Anjas Hill sa...

Herreje! Du har ju ett riktigt designhem där hemma! Det kommer att bli otroligt snyggt!
Ha det gott!
/Anja

Unknown sa...

Det känns underbart att du mår bättre, jag har varit orolig för dig. Energin bara flödar igenom dataskärmen.
Svart och lila är precis som det ska vara, ser du! Det hade du visst på känns ett bra tag, eller hur?
Kram
Marta

lavendia sa...

Så spännande att fundera över växthuset, inredningen och växterna. Vårt förra var 10 kvm och det vi har nu är 18. Men 14 kvm är ju stort. Det blir plats med både det ena och det andra. Litet kul hade det varit att inreda i svart, grått och lila. Det finns ju en del växter som skulle kunna ingå i färgtemat.
Men så gör inte jag. Det kan se ganska rörigt ut ibland hos mig.Förhoppningsvis något mindre rörigt med ett större. / Britt