KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 14 februari 2016

"SHOPPING/PROMMIS"

Igår tog vi bilen för att åka till en väldigt trevlig presentaffär halvvägs till Visby. En hel lada med moderna vackra saker. Där tänkte jag göra ett första inköp till växthuset.
Lite kul måste man ju ha.....
Döm om min besvikelse när vi upptäckte att alla roliga affärer var stängda. Konstigt - trodde verkligen dom skulle ha öppet dagen före Alla Hjärtans Dag. Det finns ju en del som ger sina kära presenter istället för blommor!

Hade tänkt mig tre små lila hängande värmeljusstakar!

Så vi åkte till ett loppis/skrotställe och letade efter lite kul möbler (bord, stolar och/eller bänk), men hittade inget. Så istället för shopping tänkte vi ta en liten promenad, men det var helt igenmulet och så började det snöa. Hm!
Nu var vi  ganska långt norrut så vi vände direkt och började åka söderut. Inte långt hemifrån sprack molnen upp och det blev jättefint.


Fröjels fornminnesgrav

Vi var nu i Fröjel, så vi svängde ner till Valby Fiskebodar och tog en skön prommis utmed havet i det riktigt sköna och nästan varma vädret.  Skönt och jummet beroende på att det var alldeles vindstilla.....
Tyvärr syns det inte på bilden men längst bort i havsbandet låg flera hundra svanar! Wow!!

Kolla in snömolnen norröver!

När vi såg svanarna ville vi inte skrämma bort dom så vi bestämde oss för att vika av från den lilla kuststigen och gå upp mot dom små sommarställena som låg inne i skogsbrynet. Men innan vi kom fram till dom så kom vi till dom här två "byggnaderna" som vi var tvungna att inspektera.

Vad dom haft för funktion vet vi inte. Själv tyckte jag att just den här såg ut som en bärkorg till en jätte, om man tog bort öppningen. Ingen av huset hade heller något tak, eller såg ut som dom haft det någon gång.

Man kan verkligen prata om "välbyggda" och dom kan ha stått där hur länge som helst. För i dom växte buskar så dom är inte nybyggda precis!


Vi fortsatte dock in bland småträden och rätt var det var fick vi sen en pytteliten stuga. Santos var naturligtvis väldigt nyfiken - det brukar finnas rabbisar under hus och han är av en jakthundsras som är specialiserade på just kaniner - så vi fortsatte snabbt förbi. Har aldrig sett honom jaga - och vill absolut inte vara med om nån rabbisjakt.....Väl hemma igen så gick vi igenom vad vi hade som vi (läs jag) kan använda i växthuset. Vi tog fram tre användbara små nätta stolar. Två svarta med repsits som vi haft sen åtminstone början på 70-talet. På dessa ska jag lägga lila dynor. Och så en stol i mörkt grå metall som ser ut som bambu med fårskinnsdyna. Det får räcka med sittplatser till att börja med - men vi har ytterligare 4 svarta "repstolar" om det skulle behövas!


Sen hittade vi ett rullbord i trädgårdsboden som jag fick när jag fyllde 40. Har haft det på altanen men tyckte det blev "lite mycket" med grejor där. Började bli plottrigt.
Tyvärr är det alltså ett bord i rött så det kräver målning. Rolle vägrar dock att måla det i lila, så det får väl bli svart, grått eller silver. Vi får väl se.....

Inspirationsbild med kuddar i en fantastisk lila nyans! Titta vad snyggt det är mot svart, grått och lime!!

Men nu har jag i alla fall lärt mig att man kanske först ska ser vad man har för saker i gömmorna, innan man börjar köpa nya. *fniss*
Så idag åkte Rolle till Hemse för att handla lite och då köpte han en jättefin bukett med eleganznejlikor. Han förstod nämligen att jag var jättebesviken för missen med dom planerade lila ljusstakarna.4 kommentarer:

Ingrid sa...

Så bra att du inte hittade något på din shoppingrunda, när det nu fanns så mycket hemma att plocka fram i ställer. Det kommer säkert att bli jättefint i ditt växthus.
Nejlikor är underskattade tycker jag, för de är väldigt vackra och hållbara och så gulligt av Rolle att köpa en bukett till dig.
Ha det så gott Susie!
Kram, Ingrid

lavendia sa...

Det blir väl jättefint med det ni redan hade hemma. Att måla det svart med lila dynor låter väl rasande bra. Små lila värmeljusglas hittar du säkert. Det blir ett rum där jag skulle trivas. Nu har jag köpt frön till chilin med lila frukter. / Britt

FREEDOMtravel sa...

Vad konstigt att det var stängt? Jag trodde att ALLA ville sälja inför Alla hjärtans dag... Men då ska jag inte klaga på att det är så kommersiellt då ;)

Monica sa...

Fin fina stolar i dina gömmor , blir väldans bra kombo.