KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 29 februari 2016

NATURLIG RÖRSELSE

För att pigga upp mig lite så tänkte jag idag visa några bilder från trädgården.  Njae, kanske inte utifrån - det är ju så jäklans kallt nu på morgonen - utan taget inifrån ut. Då ser det ju nästan skönt ut!


I alla fall på framsidan. Fast från altanen ut mot baksidan ser det inte speciellt skönt ut. Här är det nämligen skugga hela dagarna den här årstiden, så här ser det riktigt kyligt ut!


Och poolen ser inte ett dugg inbjudande ut. Jämför med sommarbilderna från 2014
i förra inlägget!


Åt andra hållet på altanen ser det lite bättre ut, där är det inte så mycket vitt av frosten. Här kommer nämligen morgonsolen åt lite grann.....

När jag stod där på altanen och fotade så fick jag helt plötsligt se att den brokbladiga busken  - en Elaegnus ebbingei `Limelight´ - hade blivit jättestor på bara tre säsonger. Det skulle ta 10 år innan den blev 1,5 m, men det är den nästan redan nu!
Innan den planterades hade jag en gulbladig humle här som slingrade sig upp - över allt. Det är ju så att man ofta "inte ser" hur ens små plantor växer till sig. Humlen var jag faktiskt till slut tvungen att klippa ett par gånger i veckan. Så den lever numera ett bra och frodigt liv i Levide hos min väninna Lisa. *fniss*Det härmed tillväxten av växter är ganska kul. En vacker dag är dom alldeles för stora och behöver klippas ner eller t.o.m. tas bort. Man har inte alls märkt att dom växt så otroligt.
Men det ska inte behöva drabba den här ovanliga, vackra (om man gillar gult- och grönbrokigt) och dessutom helt vintergröna släktingen till silverbusken. Jag ska alltså ansa den varje år, så den inte får en chans att bli förväxt!


På framsidan är det soligt och fint hela dagarna nu för tiden - och när Rolle kom in efter rastningsprommisen med Santos så sa han att det var riktigt skönt ute. Det blåste inte.....


Själv har jag roat mig med att flytta ut chiliplantorna till verkstadsfönstret. Vår lilla "verkstad/f.d.garage"  ligger i anslutning till ingången och kontoret så det blir mycket praktiskt. Där är det både ljust och betydligt svalare än inne i själva bostaden.
Rolle har också riggat upp lite extrabelysning i form av ett lysrör som står på från 08.00 till 17.00. Är det någon som tycker den ska vara på längre - hör av er!


Som ni ser är det bara hjärtbladen som har slagit ut, så det är väl inte dags för omplantering ännu!? Även om det inte är så långt bort. Då blir det till små krukor som ska ställas i dom här lådorna och sen ska dom få växa ifred ett tag - utom att man ska dra handen över dom (försiktigt) varje dag för att imitera den naturliga rörselsen som blir av vinden normalt. Det ska tydligen göra att dom blir kraftigare och starkare.....!?


5 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Så fint det grott i dina lådor.Jag skulle nog lägga till tre timmar på belysningen.Då växer dom sig knubbiga och fina.
Tråkigt när vännerna går bort.Ibland tänker jag på att jag har nog inte så himla många år kvar och då blir man lite rädd.
Ha det fint/kram.

lavendia sa...

Alla skriver om hur de sitter ute, klipper perenner osv. Jag tycker det är kallt. Även nere i Malmö, som jag just lämnat o sitter på tåget hem.
Vad trist att ännu en av era vänner dött. Och att du fortfarande blödersom du gör. I mina öron låter det inte helt ok. / britt

Ingrid sa...

Så fint du gjort här på bloggen!
Och fint har du ute i trädgården också hela året runt. Nu väntar vi på lite sol och värme så att det sätter fart i naturen, för attans vad det ännu är mycket tjäle i marken. Någon sa att det är 40 cm fortfarande, så det tar ett tag innan det tinar upp.
Ha det gott!
Kram, Ingrid

HWIT BLOGG sa...

Åh bra tips där med chilin! Den ska få "styv kuling" så den blir stor och stark och ger mig kilovis med starka frukter :)
Ha en fin kväll!
Kram från Titti

Evas Kvarnaro sa...

Vad duktig du är, du gör ju massor och jag gör ingenting, tycker jag.
Du verkar lite mer på 'G' ändå, ja man kan inte bara sucka, förstår dig . . .
Men vad gör det dagarna rinner i väg ändå, vad tog veckan vägen, jag blir rädd.
Visserligen händer det massor här både viktigt och oviktigt, jag vet inte själv vad jag vill göra. Jo förresten det vet jag för det börjar klia i kroppen av att sätta igång med något rejält, gräva och ta i ordentligt. Ja ja tids nog blir det sådant också.
Jag vill gräva, resa till värmen, resa till dottern på Irland, resa till Polen,
kunna få gå lättklädd, hatar att palta på mig, hi hi . . .
Du märker hur jag är, inget viktigt att tjafsa om, tänker på hur du har det och då blir jag förbannad på mitt 'vill och vill och vill'. Jag vet vad du vill och om jag kunnat hade jag gett dig det. Man blir förbannad på alla sjukdomar.
Jag vill också ha en vovve, en sådan som man kan pussa och gosa med hela tiden,
gubben min tycker att jag blir lite 'för mycket' med pusseriet, fniss.
Ja Susie jag är en marskatt och jag låter som en sådan oxå, hi hi hi . . . .
Jag har sex personer att gratta även denna månad, inklusive mig själv på påskafton.

Nu kom Sixten in och han gick direkt till Rolf, hmm . . . .
Sköt om dig vännen, kram/ Eva