KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 28 februari 2016

SORG & GLÄDJE IGEN!

Gårdagen bjöd både på mycket stor sorg och en anings glädje. Sorgen kom sig av att vår "hustomte" och mycket goda vän Erik avled på eftermiddagen efter en kort tids sjukdom. Han hade legat nedsövd en vecka på grund av andningsproblem och i måndags var han verkligen dålig. Så vi var väl lite beredda, även om man inte vill tro att det ska gå så illa.
På tisdagen hade dock febern gått ner, så det fanns fortfarande hopp. Men så visade det sig att båda lungorna var helt angripna av cancer, så igår avslutades hans 71-åriga liv. Vi kommer att sakna honom enormt mycket.....

Innan vi fick det här tragiska beskedet (det sjunde på 1,5 år) så hade vi dock hunnit vara en sväng till Visby. Där postades den påskrivna ordersedeln på växthuset, halva summan är dessutom redan betald eftersom det var en specialbeställning. En trevlig sak var att jag hade "råkat" få 4.000:- i rabatt utan att be om det!?  Nu tar det till mitten på april innan vi får det. Innan dess ska en platta gjutas och sen ska det monteras ihop också.....
Jag letar febrilt efter lila och svarta detaljer så fort vi är i stan eller på nån loppis, inspirerad av uterummet ovan bl.a.. Fast så fint lär vårt inte bli, det ska ju vara ett VÄXTHUS och inte ett uterum eller vinterträdgård. Visserligen med en liten "njutarhörna", men ändå.....
Den främsta anledningen till Visbybesöket var dock att vi äntligen bestämt oss för vilken bil vi skulle byta upp oss till. Att det skulle bli en kombi var helt klart från början, det bara MÅSTE man ha när man bor på landet. Trots att vi faktiskt har en liten pickup som vi använder till större laster.


Sen ville vi ha en bil med automatlåda. Vi hade en Opel Rekord Caravan för 30 år sen med automat och trivdes enormt bra med den. Då sa vi att vi alltid skulle ha det. Alltså automat.
Men tydligen glömde vi bort det, för det har inte blivit en enda och vi har väl haft minst ett 20/30-tal bilar efter den. Det är konstigt att man glömmer saker så lätt....och i vissa sammanhang är det kanske bara bra!
Men nu blev det alltså en Kia med automat och vi valde faktiskt en illröd med svart inredning (mycket läcker) trots att Rolle egentligen vurmar för vita bilar här på Gotland med allt kalkdamm. Men han valde färg själv - och det är han som tvättar!
Den får vi också i mitten på april, så det blir mycket att se fram mot.....


Tyvärr kan man ju inte i skrivande stund glädjas fullt ut beroende på Eriks frånfälle. Dessutom är en annan tråkig sak är att jag misströstar vad gäller det här med att bada i poolen till midsommar. Så humöret idag är väl kanske inte det allra bästa.

Det är en sån man skulle behöva nu.....

Var ju till sjukhuset i onsdags för kontroll (som jag berättat om tidigare) och sen dess har det faktiskt forsat vätska ur mig. Men inte sårvätska utan rent blod! Inte trevligt precis!!
Jag tror inte längre på att det är "helt normalt" som jag fick besked om från läkaren. Något speciellt måste ha hänt när dom klämde mig hårt på magen i onsdags. Slutar det inte rinna den här veckan tills jag ska till vårdcentralen, så ska jag höra med dom där hur jag ska göra. Åka till sjukhuset har aldrig medfört något framsteg, snarare tvärtom.....


6 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

JA, livet är både upp och ner och ibland får man skärpa till sig så man inte fastnar bland nedgångarna. 71 år är alldeles för tidigt att lämna in. Nu börjar man tycka att någonstans efter 85+ börjar kännas som naturlig sluttid. Och så ditt läckage, det låter inte roligt alls och långt ifrån "normalt". Hoppas att du stöter på någon supersyrra, ibland har de faktiskt större kunskap och erfarenhet än många yngre doktorer.
Nu skulle jag egentligen försöka få ihop dubbelt så mycket om allt ditt roliga som ska hända men jag gör så här istället: SÅ HIMLA KUL OCH SPÄNNANDE MED VÄXTHUSBESTÄLLNINGEN, DEN OVÄNTADE RABATTEN OCH DEN NYA VACKERT RÖDA BILEN.
Kram från Kerstin

Marlise sa...

Trauig!
Ab einem gewissen Alter beginnen die Freunde zu sterben.
Wir werden "erst" 60 Jahre
aber auch bei uns sind vergangenes Jahr 2 Freundinnen an Krebs gestorben.
Guck nach vorne!
Freu dich auf das neue Gewächshaus,
auf das neue Auto.
Wenn der Sommer kommt,
dann wirst du schwimmen!!!!!!!
Liebe Grüße für dich und Ronald

Sorg!
Vid en viss ålder börjar vänner att dö.
Vi är "bara" 60 år
men även i våra 2 flickvänner har dött av cancer förra året.
Ser fram emot!
Gör dig redo för den nya växthus,
på den nya bilen.
När sommaren kommer,
då du kommer att simma !!!!!!!
älskar Hälsningar till dig och Ronald
Kram Marlise

Jord under naglarna sa...

Ja, din rubrik var verkligen passande. Jag beklagar förlusten av er vän. Även om det tar udden av det andra roliga så kan det ändå vara bra att få fokusera på de sakerna också.

Hoppas du kommer till rätta med blödandet.

Må så gott!

Rosor och ruiner sa...

Så oerhört sorgligt att mista en kär vän, beklagar! Livet är verkligen skört och kan förändras från ena dagen till den andra...

Kia har vi också haft, innan vi bytte till vår nuvarande bil i höstas, vi var nöjda! (och den var vit ;-) )

Önskar att du snart bli bättre och att du kan bada i sommar!
Kram Gunilla

Ingrid sa...

Så tråkigt att Erik har gått bort. Han var ju inte så gammal, så det känns verkligen orättvist. Nog borde han kunnat få vara med ett tag till. Men det är så livet är, en blandning av sorg- och glädjeämnen. Ny bil och beställning av växthuset måste ju trots allt kännas väldigt bra.
Måtte du kunna få någon hjälp för din mage snart!
Kram, Ingrid

HWIT BLOGG sa...

Ännu ett tråkigt besked, så sorgligt...jag beundrar dig för du kämpar på och ser det positiva i det mesta trots allt, starkt!
Nytt växthus och ny bil, jamen det känns väl kul och ett dopp till midsommar blir det nog också :)
Ha en fin måndag på ön!
Kram från Titti