KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

torsdag 28 januari 2016

SEMESTER 2016

Det här låter nog konstigt för dom flesta, men dom senaste dagarna har jag faktiskt planerat in vår julisemester! Jo, det är sant!!
2015 blev ju semesterveckan på fastlandet som vi alltid unnar oss (och 70- och 75-års firandet) helt inställt på grund av mina operationsproblem. Jag fick avboka allt och det var inte kul alls!!
Men i år ska veckan bli av, även om firandet inte längre är aktuellt så det blir en lite annorlunda rutt. Det blir ingen sväng upp till Värmland eller ner till Skåne i år.
Att jag redan nu redan planerat in resan (vilket jag alltså alltid brukar göra i jan/feb) beror på att vi har hund - alltså har vi lite speciella  önskemål vad gäller hotell. T.ex. gärna ett litet pentry, gärna egen in- och utgång till nån uteplats, samt det viktigaste; Natur runt omkring hotellet! Och så alla vanliga övriga faciliteter som duschrum, toa, TV osv.naturligtvis!!

Sista blomningen på amaryllisen Red Knight.
Så det har varit en mycket trevlig tid - jag gillar att planera och reser på kartor - men jag har också blivit väldans besviken. Vårt favorithotell i Ramkvilla där vi alltid bor när vi kommer från färjan i Oskarshamn, det finns inte längre. Det är flyktingförläggning numera.
Och inte bara det hotellet utan också Möre Hotell i Söderåkra och Galaxen utanför Kyrkhult. Alla jättetrevliga och superfina ställen! Vad är det som händer...

Och vad är det som händer hemma? Jo, det har kommit en maskin till avverkningen som man kan ta bort allt skräp med. I alla fall det allra värsta. Trevligt!Och förhållandevis fort går det också. Den här högen som väl är en 3-4 meter hög och 25-30 m lång forslades bort och tippades utmed det vi kallar "järnvägsrundan" (där gick järnvägen på 50-/60-talet) på några dagar bara. Den lilla skogsvägen går vi normalt med Santos. Men inte nu för det är så uppkört och lerigt.
Men gissa om jag var glad för att dom lägger upp högarna på den sidan om av verkningen. Skräpet utmed vägen precis vid oss är dock inte borttaget ännu, så "chansen" finns ju fortfarande att vi får några fula jättehögar nära oss. Och dom kommer nog ligga kvar länge, förmodligen tills allt barr ramlat av. Kanske flera år.....
Eftersom jag numera blöder väldigt från mitt hål i magen så får jag inte göra något ansträngande. Motionscyklingen t.ex. är inställd. Det i sin tur betydde också att när vi idag skulle få besök av Anticimex för en besiktning av fastigheten så kunde jag inte vara med och städa.
Stackars mig! *fniss*
(Ibland förvandlas det som är dåligt till nått bra. Jag är nämligen inte så trakterad av städning - men min gubbe är.) Istället roade jag mig med att dekorera om lite med tavlor och prydnassaker. Inte så jobbigt, men väldigt roligt!

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Det var verkligen synd om dig att du inte fick städa!!
Men hemskt kul att du planerar en semesterresa i sommar. Bättre sysselsättning kan man väl nästan inte ha den här tiden på året.
Kram, Ingrid

lavendia sa...

Kul att planera sin semestertur i Sverige. Och det verkar ju som det är nödvändigt, med tanke på att flera av ställena inte finns i dåvarande skicka. Hoppas ni hittar något annat bra. Vi har aldrig haft hund och därför inte behövt tänka på sådant.
Grattis dig som inte kunde städa. Det finns inget tråkigare. Men om din man inte tycker så illa om det, fungerar det ju. Det är litet så här också. Skönt. / Britt

Ölandsvindar sa...

Stackars dig då som inte fick vara med om det roliga. Jag fattar inte hur det kan bli så skitigt så fort, speciellt i badrummet. Där kan jag inte ens skylla på Chessie för hon går aldrig in där. Tvärtom, hon försvinner långt bort i andra änden av huset så fort någon av oss öppnar dörren till badrummet.
Nu börjar alla mina trevliga ornitologkompisar planera några vårveckor uppe vid Ölands norra udde. Men samma sak där. Var ska de bo? Stället där de brukar inkvartera sig är numera flyktingförläggning.
Kram från mig /Kerstin

Bosse Lidén sa...

Jag instämmer. Det är tusen gånger roligare att planera resor än att städa. Då blir jag också snabbt trött.
Kram Bosse