KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

lördag 30 januari 2016

HJÄLP - chilifrön 2013!?

2013 vann jag sex olika chilifrön av NÅGON på bloggen. Tyvärr har jag inte namnet på bloggaren kvar, detta på grund av dåligt minne (!) samt att gamla stordatorn med en massa viktiga data (har jag upptäckt efteråt) är skrotad. Så den som känner igen sig, hör av er till mig - snälla! Vintergrönt!

Jag försökte gå tillbaka till 2013 och leta på mina inlägg, men jag kom aldrig så långt. Där ser man nackdelen med att publicera ofantligt många inlägg - jag är snart uppe i hela tusen! Om någon vet hur man gör för att leta fram urgamla inlägg är du välkommen att berätta det också!
Jag kommer behöva massor av roliga frön i år...och kanske också lite tips om vad man ska odla i ett växthus. Men det jag är ute efter just nu är frön till den otroligt vackra chilin `Blue Christmas´ (det finns en närbild i förra inlägget) - men även till den otroligt goda `Hot Lemon´. 


Nyfikna Leo längst bort, Santos har ju sett sina leksaker förr - vars låda
flyttats upp på vitrinskåpet för säkerhets skull!

 Om en liten stund kommer Leo och hans matte Anna för att leka (hundarna) och äta lunch (människorna). Leo är också en Podengo Portuguese fast en strävhårig. Han är dessutom både några är yngre (tror han är 4/5) än Santos (8) och så var han smalare samt mycket snabbare.
Men numera har Santos minskat i vikt efter det att grannens tikar löpte i flera månader, så vi får väl se hur snabb han är nu. Fast han fuskar, han ginar över gräsmattan när Leo tar en väg runt. Han hittar ju rätt bra här ute.....

En del växter är fina året om!

 Nu ska jag sätta på ugnen. Jag har redan förberett allt, det blir Grönsaksragu (Anna är veggis) med potatis, lök, morötter, paprika i ugn och sen häller man på en blandning av mild vinäger, sambal oelek (inte mild *fniss*), pepparrot och dill. Dessutom en hel kartong med ituskurna små tomater. Sen blandar man allt och så kan man ha stark sås till, japansk pepparrot, chutney, bearniase - ja egentligen allt vad man vill ha.
Naturligtvis nått gott sovel också, men inte idag när vi kör veggis!
5 kommentarer:

lavendia sa...

Vad mycket enklare det är när det finns ett namn. Den chilisorten kan man köpa frön till hos Jalapeno.nu eller Örtagårdens frön.
Så nu ska jag hålla utkik. Hot lemon har jag också odlat. Jag har ofta chili i maten, men man ska inte kvävas då man äter det. Sambal olek har vi också och som sagt, den känns.
Vad roligt att nästan ha ett lila tema i växthuset. Det är en kul ide´. Det finns ju svarta (ja nästan, tomater. Kanske finns det lila också.
Ugnsrostade grönsaker blir det här också. Supergott. / Britt

Ingrid sa...

Det där veggokäket lät verkligen gott!
Jag gillar också chili, men inte de allra starkaste sorterna. Hoppas att du får reda på vem det var du fick där fröna ifrån. Det är inte lätt att hitta rätt inlägg, fast det borde väl gå. I arkivet kan du ju leta månad för månad och du vet väl när du vann dem?
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Ingrid sa...

Svar på kommentaren hos mig: Du har inlägg i ditt bloggarkiv ändå tillbaka till 2010, det äldsta är från den 29 januari 2010.

Om du klickar på jan(19) kommer du till 31 januari 2013 t ex.

Kram, kram

Marlise sa...

Hej Susie
Kannst du auch bei AMAZON bestellen?
Klick hier den Link:

Kan du beställer på Amazon?
Om du klickar på länken här:

http://www.amazon.de/Just-Seed-Chilischoten-Christmas-ungew%C3%B6hnlich/dp/B00F54LWMG

Just Seed Chili, Chilischoten Blue Christmas, ungewöhnlich, 10 frön, 1,69€

Kram Marlise

Evas Kvarnaro sa...

Ja det är då ingen risk att du fått chili frön från mig, hi hi . . . .
Men jag borde nog verkligen pröva på att sätta några, mn Maria har haft chili i vardagsrumsfönstret allt fungerar bra där oxå.
Nej nu måste jag hopp i säng, denna helg har varit intensiv och kul, tanten börjar bli gammal och trött.
Gonatt/ Eva