KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 1 februari 2016

HITTAT!

Efter mycket letande så hittade jag till slut vem jag fått mina chilifrön ifrån. Det var en hel del att gå igenom eftersom jag inte hade vinsten som en rubrik. Men jag visste ju som tur var ungefär när det hade hänt, iaf år; alltså 2013.
Det var från TrädgårdsFia vinsten kom - och jag får än en gång tacka henne! Men...nu är Fia inte inne på sin blogg mer än en gång varje månad under vintern. Så jag hoppas hon ser vad jag lagt in för kommentar. Fast jag ska nog maila henne också.....


Chilin  `Hot Lemon´

Det passade in väldigt bra att jag hittade bloggen just idag, för byggarna ringde i morse och ville komma hit och kolla läget. Alltså för växthuset! Och det fick dom naturligtvis!!
Sen pratade jag med Classicum om eventuellt inköp och om vissa detaljer. Vilket visade sig vara bra och nyttigt - annars kanske man gjort en dundertavla.


Det här med växthusleverantör är inte lätt, men efter att ha lusläst om alla detaljer och tillägg, stil på husen och frakt osv. så har jag till 99% bestämt mig för ett svart Arcadia mot vägg ståendes direkt på en gjuten platta. Det ska alltså inte bli några odlingsbäddar i öppen mark, utan jag ska ha stora odlingslådor med plastlådor inuti. Allt för att göra det så smidigt som möjligt att sköta om det.
Det fanns naturligtvis andra jag kunde ha tänkt mig, en massa olika engelska bl.a. Men herregu´ vad dyra dom var - och dyrt blir det ändå nu när vi inte ska göra monteringen själva!

Sån här snackpaprikor skulle jag kunna tänka mig!

Det blev i alla fall ungefär 8.000:- billigare på Classicum än ett likvärdigt från Willab Garden och lite andra fördelar också. Risken är dock att priserna gått upp kraftigt tills vi ska beställa ett, men det gäller i sånt fall båda fabrikaten. Men nu är växthuset iaf på gång - även om det dröjer tills det blir betydligt varmare (det är +-0 idag)  innan själva bygget startar!!


Cocktailtomaten `Black Cherry´ - ett MÅSTE!

Istället ska jag ägna mig åt det är med förgroning av frön. Eller rättare sagt åt att leta efter "roliga" frön på nätet. Har ni tips på vad man kan odla hör gärna av er. Tänk på att jag är novis med växthus och behöver bra råd!

Och vilken sort ska man egentligen välja av rädisorna.....
Det jag vet jag ska ha (notera att jag skriver JAG inte vi, gubben är totalt ointresserad) är alltså chili, tomater, paprika & rädisor. Sen ska vi försöka behålla vinstockarna på spaljén och så komplettera med en bugainvilla - gärna två, en i cerisrött och en i orange. Och så massor av vackra små blommor naturligtvis!

8 kommentarer:

lavendia sa...

Vad roligt det låter alltihop. Det växthuset vi köpte var litet billigare än de formor du nämnde, men det är å andra sidan i kanalplast. Och du vill ju ha ett som är snyggt även utifrån.
Black Sherry-tomaten hade jag förra året. Den var jättegod. / Britt

Ingrid sa...

Det ska bli spännande att se vad det blir för växthus. Tänk så roligt du ska ha där!
Kram, Ingrid

Eva-Lotta sa...

Så roligt att få ett växthus. Själv har jag inget än men har inte gett upp drömmen. Ska jag ha ett så ska det bli ett rejält har jag tänkt. Och sen har jag krympt drömmer till 10-12 kvm.(jag har ju insett att tomten inte är så stor!) Det ska bli trevligt att följa dina odlingsinlägg i det nya växthuset/Hälsningar Eva-Lotta

Anonym sa...

Jag har frön av chili "hot , har nyss sått och grobarheten verkar OK. Ännu så länge har 5 av 10 frön grott sedan 14/1. Du kan få några frön om du vill. Har även ett par andra sorter Blondie, Long slim, Cajamarca.
Maila mig om du är intresserad. Gillar din blogg, tittar in varje vecka, men är dålig på at kommentera.
Mailadress: abohl@hotmail.com

Monica sa...

Härligt att följa dina växthusplaner!! Mina chiliplanter mår inte ok , fått Ng slags ohyra på dem ,,, får väl slänga o så om, ibland tar jag chilifrukt från de jag köper i affären kanske därför de inte ville! Ja ja allt kan inte funka! Ha en go vecka kram!

Ölandsvindar sa...

Vilken spännande tid du har framför dig. Jag har odlat Black Cherry flera år men förra året kompletterade jag med Brown Berry. Väldigt god den också! NU står jag och stampar på startlinjen men vet att det är bättre att vänta några veckor till innan det är dags att stoppa ner frön, ta skott och väcka sovande pelargoner, änglatrumpet med mera till liv.
Kram till dig /Kerstin

Hanna sa...

Vad roligt med ett växthus! Det kanske man skulle fundera på att ha på vår baksida.

Bosse Lidén sa...

Vad mycket spännande det är på gång hos dig. Kram Bosse