KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 20 januari 2016

POSITIVT

I går var det ett hemskt väder och vi som var tvungna att åka till Visby. Jag skulle nämligen till kirurgen på lasarett och få ett besked om hur kontrollerna av cancern ska skötas och vad som skulle göras med min håla och op.sår i magen.


Det hela började väldans bra. Det snöade lite lätt när vi åkte, så vi tog god tid på oss och jag var på incheckningen redan 20 minuter innan jag skulle vara på kirurgen.
Den trevliga tjejen i kassan säger nått till mig som jag inte uppfattar, utan var tvungen att fråga om. Då säger tjejen att hon tycker jag hade en otroligt snygg frisyr! Alltså en människa jag aldrig sett tidigare, på ett stort sjukhus med massor av kassor!!Hon pratade alltså om mitt krulliga gråa hår. Visserligen hade jag varit och klippt mig för en vecka sen, men ändå.....Sen tillägger hon att även själva håret var skitsnyggt!!
Jag tackade så hemskt mycket och så skrattade vi gott båda två. Dom andra som satt runt omkring stirrade helt chockade på oss. Skrattande och glada människor på ett sjukhus, mycket konstigt!!!
Jag kom in direkt och av min operationsläkare Pontus (överläkare på kirurgen) fick jag enormt positiva besked vad gällde cancern. Alla mina värden är - och har varit - så otroligt bra att jag ska tillbaka först i maj, ett år efter operationen, för en röntgen (catscan) och sen efter 3 år för en endeskopi och catscan. Lät mycket trevligt!


Sen var det problemet med hålan i magen som fortfarande är jättestor och vätskar.
Beskedet var att det håller på att läka nu när jag slutat med cellgiftet - och framförallt såg det väldans fint och rent ut. Rolle har gjort ett fantastiskt fint jobb och läkaren påpekade det tre (!) gånger! Det sista han sa innan han gick, var att jag inte fick glömma att berömma och tacka Rolle!!


Den här underbara synen av en traktor med plog så jag i morse
när jag gick ut med Santos!

Så kom jag ut i väntsalen ovanligt tidigt och försökte då ringa Rolle. Vi brukar göra så att han tar en tur med Santos, äter en burgare på Max och kanske gör nått annat ärende. Sen när jag ringer så kommer han och plockar upp mig. Så icke igår.....


Jodå, det var vår fantastiska huskarl som - för andra gången i år -
kom och plogade upp hela infarten. Det enda som Rolle nu har kvar att skotta
är gången från grinden till ytterdörren.

Istället fick jag sitta och vänta i 50 minuter eftersom det inte gick att ringa till honom.  Tur att man är van vid att vänta och ALLTID har en bok med mig. Till slut började jag tro att det var nått fel på mobilen och ringde hem. Samma svar att man inte kunde nå abonnenten. Så det var bara att låna en vanlig fast telefon och sen dök han upp efter en minut!
Sen skulle vi därifrån och det var inte lätt. Det är en svag backe utanför och där var det kö. En lastbil hade fastnat. När den till slut var borta så slirade vi oss sakta uppför backen i det ymniga snöfallet. Jag hade hört av folk som kom till sjukhuset att en del bussar inte gick - och nu förstod jag varför. Det vräkte ner snö och var glashalt!


Väl hemma igen så tittade vi bara på eländet och gick direkt in och lagade till middag. Tacos och Enchiladas med mycket grönsaker och starka värmande såser. Behövdes verkligen!
Sen idag kom alltså Erik till vår glädje och plogade av den stora planen och infarten. Men nu har man tröttnat helt och det får vara nog med snö.....
Jag vill se vårlökarna blomma!!!

9 kommentarer:

lavendia sa...

Jag längtar också efter att få se vårlökarna blomma.
Vad skönt att allt såg positivt ut. Cellgifterna slår ju ut snabbväxande celler, så nu kanske läkningen kommer igång. Hoppas det.
Vilken fin eloge till ditt hår. Vi säger sådant för sällan. / Britt

Marlise sa...

Schöne Schneebilder!
Du könntest in Kalifornien leben
Ich nicht.
Herzlichen Glückwunsch zu deinem Gesundheitsstand.
Der Rest wird jetzt auch noch.
Jetzt baust du das Gewächshaus.
Dann kommt der Sommer und du schwimmst jeden Tag im Pool.
Hurra!

Vackra snö bilder!
Du kan bo i Kalifornien
Jag gör inte.
Grattis på ditt hälsotillstånd.
Resten är nu ännu.
Nu kan du bygga växthuset.
Sedan sommaren kommer, och du bada varje dag i poolen.
Leve! Kram Marlise

Rosor och ruiner sa...

Härligt med positiva nyheter och positiva människor! Tur ni kom hem lyckligt också trots snö och halka!

Ha det så bra!
/Gunilla

Vittran sa...

Vad härligt att du har fått ett positivt besked.
Varför kan man inte vara glad på ett sjukhus, det borde man vara för med glädje blir man friskare. Härligt att ni kunde skratta. Det är toppen när man kan få kontakt så.
Jag håller med dig om snön. Det kom 33 cm här igår så snödjupet var helt plötsligt 47 cm. Idag hade det sjunkt till 41 cm. Det är bara att hoppas på att det försvinner snart. Längtar också till våren.
Ha det gott!!!!!

Ingrid sa...

Oj, var det så mycket snö i Visby. Då måste det ha kommit bra mycket mera där än här i Klintehamn.
Det var ju skönt att det ser positivt ut på hälsofronten. Hoppas nu att den där hålan läker till tills det blir baddags.
Kram, Ingrid

Berit sa...

ÅÅÅ vilket härligt besked du fick, så glad jag blir .
Ha en underbar dag!!

Jord under naglarna sa...

Vilka härliga bedsked! Och en tröst i snö och halka är ju att du inte behöver tillbaka förrän i maj och då borde det ju vara bart igen, haha!

Tänk vad en komplimang kan göra. Många av oss är nog lite för dåliga på att strössla såna runt om oss och särskilt bland folk vi inte känner.

Carina sa...

Skönt höra att det mesta går bättre....motion får man väl alltid ta det lite lugnt med.... *ler*

Carita och Bertel sa...

Så bra, det låter positivt med dina problem, kanske mindre positivt med en massa snö och halka. Det är bara att hålla ut några veckor till, sen tror jag att det blir bättre. Ha det fint. Carita