KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 1 januari 2016

Blooming Friday- EN VACKER VY

Ute på Närsholmen

Det finns ju hur många som helst vackra vyer här på Gotland, men på vår tomt så är det väl inte någon "vy" direkt. I alla fall inte ännu, men det kanske blir när "kalhygget" mitt emot oss har rensats upp. I vilket fall som helst så ser vi solen gå upp numera - vilket vi aldrig sett tidigare med dom höga träd som stod precis utmed vägen.
Alltså får ni nöja er med lite mer allmänna bilder härifrån ön!

Fortfarande Närsholmen

Det blir nog en del med vatten på är jag rädd. Jag är ju lite extra förtjust i havet!

Stånga Kyrka

Men solnedgång bakom ett kyrktorn bildar också en vacker vy!


Hemlig skogsdamm
Eller varför inte vyn över den lilla skogsdammen nära Klintehamn. Ett underbart ställe att ta en hundprommis på för det är en lagom lång slinga - och så man behöver inte gå samma väg tillbaka!

Den här vyn över en del av "långrabatten" på 50 m var precis i min smak och får därför ingå i "vacker vy". Det är mycket grönt, mycket gult, mycket brokbladigt och mycket lila - och helt igenväxt, man ser ingen jord någonstans! Perfekt!!
Men...tyvärr är ju långrabattens alla perenner bortgrävda och växer nu hos mina trädgårdsvänner. Men jag tror dock att rabatten blir fin i vår i alla fall. Jag grävde ner ett par hundra lökar mellan dom små träden och buskarna som växer kvar. Och en del gamla lökar finns kvar i jorden, så det ska bli enormt spännande att se vad som kommer upp.


Numera ett uppgrävt och kastat litet vackert träd. Det var angripet av "nattsmyg"!
Sen har vi en trevlig vy, även om den kanske inte är så vacker precis. Men den innehåller både gubben och hunden min, samt framförallt en bild på när han hjälper mig i trädgården. Trots att det var 4-5 år sen. Mycket trevligt!


Sista vybilden blir över vad nyårskvällen firades med. Ja, det började förstås med hummer, sen blev det Cour´ de filé  och sen skumpa som nästan var urdrucken klockan tolv.
Kvart över så låg jag i sängen helt slut. Det är jobbigt att fira nyår, trots att det bara var Rolle & jag - och så Santos förstås. Det var otroligt nog några grannar som hade ett ganska stort fyrverkeri, så Santos var helt skräckslagen. Men som tur var så höll det bara på i 20 minuter.

Och med den här sista trevliga vyn önskar jag alla ett riktigt

GOTT NYTT ÅR!


8 kommentarer:

Maribel sa...

Så fina bilder, av vackra vyer.
Önskar dig ett riktigt Gott 2016.
Marika

Yvonne Blom sa...

Fyrverkerier är vackra i och för sig men med tanke på alla djur som lider och den miljöpåverkan de måste utgöra anser jag att de bör förbjudas. Stackars din lilla Santos!
Vackra bilder du bjuder på.
Önskar er ett
Gott Nytt År!
Kram

lavendia sa...

Fina vyer, som inte är så svårt att hitta på Gotland.
Nästa års vy blir väl över ett växthus också.
Här satt vi uppe med våra vänner till kl 2, men då var jag trött. För att inte tala om i morse. Den här dagen blir det nog inte många knop gjorda. / Britt

Evas Kvarnaro sa...

Underbara bilder du visar, Stånga kyrka och näckrosdamm föll mig i smaken . . . .
Vi är glada att du äntligen (som du skriver) äntligen är frisk med lite återbesök förstås, vilken jäkla kämpigt år det har varit för dig (även Rolle) nu ser vi och ni framåt mot ett underbart 2016.
Vi är oxå glada att ni gillade isbjörnen, jag kände på mig att den skulle passa er alla tre, hi hi hi . . . det är så kul att få glädja andra . . .
Vi vet att Rolle gillar rock . . . fniss, musik överhuvud taget är livet . . .
God fortsättning och må väl kram/ Eva

Carina sa...

Kul att se blomsterfägring men en konstig känsla eftersom vi nu fått snö och kyla. GOD FORTSÄTTNING på det nya året. ☺☺☺

Kristina Bonander sa...

Fint du visar Sussie! Tyckte nog att din långrabatt var finaste vyn om man måste välja. Härliga färger. Hoppas den blir fin i år också trots att den grävdes upp!

Ha det gott och hoppas ditt 2016 blir ett kalasår!

Kristina

Monica sa...

Oh så härligt nu har jag en dator igen, fick min sons gamla. Detta med att blogga från telefon är krångligt där är jag lite oldis. jag ser ju lite från dig på FB men det är mycket trevligare i bloggen. Växthus så härligt! Det är kul när man planerar. Jag blev så glad för din och er skull att du är frisk förklarad ! Visst måste man då verkligen leva i nuet! inte tänka sen! men ibland är det svårt! Ha en God fortsättning Kram!

Maria sa...

Glädjer mig att du är friskförklarad, det är ju något man går å väntar på. Jag skall på återbesök snart sedan hoppas jag att dom sparkar ut mig också, efter 4,5 år. Härliga bilder man liksom längtar efter vår å sommar men först får vi ha lite vinter.
God fortsättning på det nya året/kramen