KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 29 december 2015

STOR GLÄDJE OCH SORG

Jag börjar med det sorgliga. Alldeles nyss fick jag reda på att min väninnas mamma Majsan hade avlidit i söndags. Enormt tråkigt, för det var en underbar kvinna. Och vi gillade verkligen varandra! Vi brukade säga att det var som om hon var ytterligare en moster till mig. (Har haft två härliga sådana som tyvärr inte heller är i livet längre.)

Ekstakusten med dom två öarna, Lilla och Stora Karlsö i bakgrunden.

Det här gjorde att min stora glädje fick sig en jobbig törn, men trots allt känner jag mig väldans nöjd med livet just nu; Jag blev nämligen "utskriven" från onkologen igår.
Jag är frisk! Jag har ingen cancer längre - eller man kanske ska säga: I alla fall inte just nu (för säkerhets skull)!!


OK, jag ska fortsättningsvis gå på 2 årliga kontroller på kirurgen (som också får ta hand om mina hål i magen), vilket bara känns bra. Det är skönt att dom håller kontrollen på mig!
På förmiddagen - i det fantastiskt vackra vädret - tog vi oss en prommis på Ekstakusten. Först gick vi nere vid havet, men sen gick vi på vägen tillbaka till bilen. Nu frågar sig väl vän av ordning varför!? Men det kanske förklaras av bilderna!


Jag hade redan för flera dagar sen bestämt att vi skulle ta oss hit för att titta på några växthus. Men...då var det barmark, grönt och skönt. Ni var det visserligen vackert, men jäklar vad kallt det blev när det drog lite från havet. Ändå låg vattnet precis spegelblankt, men det hjälper tydligen inte.
Jag har i omgångar under åren funderat på växthus, men inte riktigt fallit. Det är ju så att vi har inget behov av ett "myshus" och jag drar ju inte upp några frön. Alltså har jag lagt planerna på hyllan varje gång suget har kommit.....


Men nu, när jag blivit friskförklarad, så tyckte Rolle att jag skulle ha nått som verkligen poängterar att jag fortfarande "är med". Och sen är det ju så att när man råkar ut för något sånt här, så påminns man om att det gäller att göra saker NU. Det går inte att vänta!


Så jag har hartsat runt på nätet och glott samt tittat i broschyrer på alla vansinnigt vackra och tjusiga växthus som finns. Men jag kom snabbt på att dom  jag verkligen gillade, det var inte växthus utan vinterträdgårdar. Och dom är vansinnigt dyra.....
Nu gillar ju inte jag växthus i gammal stil eller med krön, det är alldeles för plottrigt för mig och passar absolut inte till huset. Men det finns enkla underbart vackra som jag föll för.
Ett engelskt supermodernt och enkelt kostade "bara" lite över 300.000 utan att se speciellt märkvärdigt ut, ett annat "billigare"125.000 - och sen ska ju grunden till också!
Först ville jag ha ett "på mur", men där har jag faktiskt ändrat mig. Det stjäl ju en del ljus och dessutom så är det nog till för dom som bygger sig ett "myshus". Nej, jag vill ha ett enkelt och prydligt (svart) växthus! Se bilden ovan!!

Sen blev det ju lite problem med var exakt vi skulle ha växthuset. Först var vi inne på söderväggen utanför kontoret. Då skulle man kunna gå rätt in i det. Men...vi kom snabbt på att det blir lite mycket på den sidan. Först då växthuset, sen altanen och sen poolen. Nej, det blir inget bra.
Istället har vi valt den syd(ost)liga väggen. Den får börja precis innan vindruvspaljén börjar. Alltså där den gröna biten med en svart grej är ritad längst till vänster på ritningen ovan. Väggen är 10,5 m lång, så växthuset kommer bli c: 4,75-5,25 m långt och c:a 3 m djupt, alltså c:a 15 kvm.

Lite fel perspektiv och växterna är inte uppväxta ännu - det här var några år sen - men ni förstår nog hur jag tänkt. 


Golvet ska gjutas och jag vill sen försöka ha vindruvorna jag har kvar på väggen och låta dom växa ut under taket. Jag vill ha snygga stora krukor (har massor) med kul grejor som svarta tomater (som jag älskar), kiwi, chili och paprika. Men...framförallt vill jag ha Bougainvilla, helst sorten som har orange blommor - ja lila också naturligtvis. Hur jag ska få dom att överleva vintern vet jag dock inte. Men vi får väl ha slingor i golvet samt en liten värmefläkt och så kanske ett bubbelplatstält. Jag har alltså redan storstilade planer..... *fniss*


Så kom vi hem och jag rusade genast in efter en måttstock och mätte och funderade. Det blir nog väldans bra, vi kan gör en liten trappa från den smala delen av altanen  bredvid poolen och komma ner precis bredvid växthuset och den dörr som ska vara på gaveln.


Så här trist ser det ut på andra sidan vägen just nu. Men vi gillar det ändå, det blev så ljust. Dessutom har dom börjat hämta stockarna som ligger på andra sidan skogen. Skönt, man kan ju alltid hoppas att rishögarna försvinner sen.....

13 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Grattis till din friskförklaring.Nu kan du se fram mot våren med glädje.Och bygga växthus låter väldigt spännande.
Ha ett gott nytt år.Kram.

Marlise sa...

Hej Susie
Beileid für den Tod deiner Freundin
aber:
Gut das es dir gesundheitlich besser geht
und direkt wieder große Pläne
das ist sehr gut
planen, bauen, leben....
Kommt gut ins neue Jahr

Kondoleanser för döden av hans flickvän
men:
bra att det är bättre för dig hälsa
och höger igen stora planer
det är mycket bra
planen, bygga, bo ....
Blir väl in det nya året
planen, bygga, leva ....
kommer långt in det nya året
Stora Kram Marlise

Ingrid sa...

Grattis till att blivit friskförklarad! Det måste kännas underbart att kunna sitta och planera för en ny växtsäsong utan oroliga tankar för om man ska orka eller inte. Sen är jag lite förvirrad över vad det är för hål du fortfarande har i magen. Är det ingenting som ska läka till?
Gott slut och Gott Nytt År!
Kram, Ingrid

Anonym sa...

Grattis till de goda nyheterna. Lyckliga dig som får ett växthus, men jag har ju en inglasad altan som jag nog kan driva upp lite goda tomater.
Kram Boel

Knatten sa...

Skickar dej både tröstekram och grattiskram. Jag visste att du skulle klara det.... /Knatten

lavendia sa...

Vad roligt att du är frisk, som det verkar. Och vad roligt med växthus.
Jag älskar mitt. Men vi har det inte för att sitta och fika i. Det är ett rent växthus för tomater, fikon och vindruvor. Då det är trist väder, är det så mysigt att stå där inne och pilla. Även om man inte drar upp frön. Och 15 kvm är ju rätt rejält. Jag skulle önskat värme i mitt, men man kan inte få allt.. Gott nytt år. / Britt

Bosse Lidén sa...

Stort GRATTIS till den nyheten. Genast är du igång med stora projekt. Jag förstår att du får positiv energi av bara beskedet. Fina vinterbilder. Jag önskar dig allt gott 2016. Bra att de inte släpper dig direkt. Kram Bosse

Carita och Bertel sa...

Så roligt att du är friskförklarad, det måste vara den bästa presenten. Ser fram emot att få se ditt nya växthus. Gott Nytt År.

Rosor och ruiner sa...

Men åh så skönt att du är friskförklarad! Du har kämpat i år, med din hälsa, nu önskar jag dig ett riktigt gott och friskt år!
Kram Gunilla

Berit sa...

ÅÅ så himla skönt för dig att du nu är friskförklarad!!Önskar dig ett underbart avslut på detta år och ett magiskt nytt år!!

Evas Kvarnaro sa...

Glädje och sorg tillhör livet,
Jag gläds med dig för din hälsa
och ger dig styrke tröst kram.
Skriver mer på datorn, mobil ej kul.
Godnatt kram / Eva

HWIT BLOGG sa...

Åhhh både bästa julklappen och starten för ett nytt år för dig! Grattis, sååå himla skönt...
Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR och tack för alla dina söta kommentarer!
Varm kram till dig,
Titti

Jord under naglarna sa...

Så underbart att du är friskförklarad! Och vilket underbart sätt att fira det på! Det är på tiden att du skaffar dig ett växthus, haha! Och grönsaker verkar det bli också.:)Den stilen du valt tror jag passar ypperligt till erat hus och inredning.

God fortsättning på det nya året, det nya friska året 2016!