KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 9 december 2015

BARA ETT FÄLT KVAR

Ni får ursäkta men nu blir det fler bilder från avverkningen på andra sidan vägen. Man står numera ofta i fönstret och tittar på vad gubbarna håller på med. Det är så spännande att se hur det blir!
Man är lättroade så här på landet.....Så här såg det ut i morse när man drog upp rullgardinen. Grått, disigt och trist - men ändå ljust och bara några av dom extra höga träden kvar. Dom jag verkligen ville se när dom föll.Vi hörde att han med den stora maskinen som tar ner träden (Tar bara 23 sekunder för ett normalstort träd!!) var långt bort, så vi räknade dock inte med att just dom här 8-10 träden skulle komma ner idag.
Helt plötsligen när jag gick förbi matrumsfönstret så fick jag se att dom två största, en gran och en tall, var ensamma kvar. Hur kunde jag missat dom andras nertagning!?Här ser man lite av stockarna och rishögarna som ligger över det som numera är ett fält. Och man ser en av maskinerna som lastar och flyttar stockar längst till vänster.Så här ser det ut mittemot oss numera! Hoppas dom tar bort riset och inte bara stockarna. Då kan man kanske gå där.....
Det är naturligtvis trist att inget lämnas - förutom den lilla enbusken mitt emot, på bilden till höger om vår bambu. Men å andra sidan så växer sly upp jättefort, så hålls inte "fältet" i skick kommer det vara ogenomträngligt inom några år.
Men oj, vad ljust det har blivit inomhus. Ska bli spännande att se hur det blir i vår!Jaha, vad hände!? Jag varken såg eller hörde när dom jättestora träden togs ner! Hur 17 kunde jag missa det!? Jäklar.....

I morgon fortsätter dom antagligen med skogen till höger, där en massa träd bakom och framför har tagits bort redan. Men det är en stor bit kvar mitt på fältet. Sen tror vi också att skogen som syns i bakgrunden  ska tas bort. Tillhör nämligen samma bonde..... snacka om kalhygge!

12 kommentarer:

Veronika sa...

Det är nödvändigt att ta bort gamla träd om det är för trångt, något ska byggas för att hålla skogen i trim men nog blir det många gånger i mitt tyckte onödigt mycket borttaget. Då blir det kalhygge och det är inte fint. Det tar tid för träd frön att växa sig stora och resliga.
Någon balans bör det väl vara.

tänker på hur skog avverkats under tidigare samhällen när vägen skulle dras fram, hus skulle byggas m.m.

Jag länkar dig på mini blogg om det är okej, trivs här inne

Ha det gott

lavendia sa...

Vilket öppet landskap ni plötsligt fick. På gott och på ont. / Britt

Gunborg Uhno sa...

Så trevligt att få ljust och fint .I sommar kommer det nog att bli väldigt tydligt att skogen är borta.Och så slipper ni ju att vara oroliga för att få stormfällor över vägen.
Ha det bra./kram.

Jord under naglarna sa...

Det ÄR spännande att bo på landet, man vet aldrig riktigt vad som kommer att hända. :)

Trevligt med ljusinsläppet! Ibland tycker jag att riset lätt lämnas kvar och det är inte så kul, hoppas de städar upp efter sig.

mammi sa...

Har inte varit så aktiv på ett tag. Strul med datorn, köpte ny, problem med den fick åter besöka affären, sen strulade skrivaren, in och köpte en ny. Sen blev de inte kompisar, fick hjälp av ett barnbarn. Köpte även en ny bil !!!
som jag har "designat" med en ramp som fälls ut där bak, och gott om utrymme där också, behöver inte Uno ha hjälp in i bilen, så är det ju så mycket lättare för mig med rampen. Vi köpte ju en ny bil i fjor en Peugot 308, som hade gått 845 mil !!!! var en ganska dyr milkostnad, men vad gör man. Blev lite snopen när jag såg ditt blogginlägg, med fällning av träd. Vi har det precis lika dant här, men några meter längre från vårt.
Ha det så skönt ni alla tre
Kramar från oss 3

TantGlad sa...

Förstår det blir spännande med avverkningen. Det är otroligt hur snabbt det går att fälla ett träd.
Ljust och öppet blev det åxo.

Kramen.

Ingrid sa...

Du kommer nog inte att kunna gå där, för sen ska det markbearbetas och efter det är det i det närmaste oframkomligt Den lilla Santos kan försvinna ner i hålorna.
Det måste verkligen ha varit spännande att ha det här skogsarbetet att hålla span på.
Kram, Ingrid

HWIT BLOGG sa...

Det lär säkert bli ljust och fint i vår sen...kalhygge är inte det vackraste ord som finns om man säger så hi hi.
Grått och trist här också, blåst, blåst, blåst...en märklig december är vad det är!
Ha nu en härlig helg och 3:e advent.
Vinterkram från Titti

Carita och Bertel sa...

Det blir så annorlunda när man hugger ner skog. Vi har ett lantställe där dom gjort likadant men jag gillar det mycket bättre. Vi fick utsikt över ängarna där vi bara såg granskog tidigare. Ha en fin helg. Carita

Yvonne Blom sa...

Det är trist när det vana försvinner. Synd att de tar så mycket på en gång. Men markägarna kanske är i pengaknipa. Fast det är ju så att man måste föryngra skogen ibland. De ruttnar annars.
Här omkring oss har de också avverkat flera stora ytor på bara nå´n vecka. Sorgesamt!
Hur går det för er när det blåser kraftigt framöver?
Ha en härlig helg! Kram

Gunilla Teckenberg sa...

Jag tillhör dem som enbart tycker det är sorgligt när det som nyss var skog med allt liv som skogen skyddade plötsligt är borta.

Sedan ersätts det av virkesproduktion, tallar eller granar som står på raka led och där alla trän är lika stora.

Kram!

Evas Kvarnaro sa...

Åhh . . . det var som 17 jag känner inte igen mig alls, ropar på Rolf kom och SE ....
Sen står han där och gapar oxå - det var 'rackan' vad det stormat hos er säger han.
Det blir ljusare och soligare (var går solen upp) men det blir nog blåsigare oxå, men det beror på från vilket håll det alltid blåser mest. Både positivt och negativt kan det bli. Ser ni några hus och grannar från 'kalhygget' ? !
Sen kanske ägaren planterar gran igen nästa år . . . ?
Så nu får ni sjunga om 'vi trivs bäst i öppna landskap' . . .
Står de andra stora träden kvar på andra sidan, som ni hade önskemål om att få bort ?

Hur mår Santos ?
Sköt om er alla tre, massor a kramar/ Eva