KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 14 december 2015

PROMMISI ett par dagar nu har jag mått riktigt bra, men på eftermiddagen och kvällen så har jag känt mig lite trött och hängig.  Men det kanske inte är så konstigt, jag har bara en vecka kvar på cellgiftsbehandling som har pågått i evigheter. I alla fall så känns det så.....Det var helt OK i morse och när Rolle var tvungen att ge sig av till tandläkaren i Gammelgarn (tar över en timme att åka dit) så var det upp till mig att rasta Santos vid lunchtid. Jag gick dock en lite kortare bit än vad husse brukar göra, men det tog en halvtimme i alla fall - så jag var helt slut när jag kom hem. 

För ett tag sen, kanske 1,5-2 månader sen så åkte en bonde förbi utanför med ett jättelångt släp efter traktorn. Släpet var lastat med spannmål, alltså korn, ärtor m.m. m.m. Och precis utanför oss så rann lasten ut på vägen. Alltså från 10 m innan vår infart förbi hela vår långa tomt -som väl är 150 m minst! Det var MASSOR!!
Rolle som var ute på tomten fick frågan om han ville att bonden skulle ta upp det han tappat. Och det ville ju han så klart. Bonden kom tillbaka efter ett par timmar och skyfflade upp spannmålen så gott det gick.
Men allt gick ju inte att få upp, så Rolle gick ut efteråt och sopade och skyfflade upp 4 skottkärror fulla. Sen frågade han vår hustomte Erik om han ville ha spannmålen och han blev jätteglad. Skulle ha det till hönsen!Men...det blev ju naturligtvis lite kvar som Rolle sopade ut i kanten mot diket och där har legat ärtor med 2 cm´s groddar på - fast dom frös när det var frost för ett tag sen. Däremot så har kornet tagit sig och nu har vi en illgrön jämn kant vid diket mot vår tomt. Mycket tjusigt! Så man undrar ju, man kanske ska så korn istället för gräs på tomten!?Här syns Santos operationssår i ljumsken höger bak. Vi är nu inne på 3:e veckan med krage, han slickar som en dåre så fort man tat av den. Eller rättare sagt, när han tar av den på natten ibland. För det har han gjort ett antal gånger och då ser operationssåret för jäkligt ut efteråt. Nu har han hållit sig i skinnet ett tag, så nu börjar det läka igen.

Istället för mörk skog har vi dom sista två dagarna haft stora högar med avkapade stammar som legat utmed vägen. Men dom har faktiskt varit rätt snabba med att hämta dom. Nu återstår alltså bara allt riset som tydligen ska räfsas ihop i stora högar och sen ligga och torka. Kan ta flera år.....

En av Rolles födelsedagsblommor håller sig hyfsat ännu. Det var alltså den 14 november han fick den av kusinen och hennes man!
Men skämt å sido så har jag satt i två vita konstgjorda rosor, men annars är det "gröna" OK fortfarande! Otroligt!!

13 kommentarer:

Yvonne Blom sa...

Härligt att höra att du mår bättre, fortsätt med det!
Stackars Santos, måste vara förfärligt att gå runt med tratten dygnet runt så länge. Hoppas att såret snart är helt läkt.
Ha det gott! Kram

Ölandsvindar sa...

Vår lilla dog tog sitt första race runt tomten i går efter sin knäoperation. Hon har gått i koppel sedan juni månad men nu märks det att hon känner sig återställd. Hahaha, det finns många alternativ till gräs, det ser vi alltid framåt vårkanten under fågelborden. Själv tycker jag att mossa är vackert och lättskött men gubben blir hysterisk när han ser den.
I dag går vår färd till Kalmar för att titta lite på julruschen. Jag brukar tröttna efter någon halvtimme och längta tillbaka till Öland igen, men lite hinner vi väl med.
Kram /Kerstin

Ruben sa...

Det var väldigt vad det är grönt och fint där kornet har grott! Det ska blir roligt att följa utvecklingen. Fortsätter det så bra som det har börjat kanske du får din egna kärve till småfåglarna innan vintern är slut!

Ha det gott!
/Ruben

Jord under naglarna sa...

Inte lätt för Santos med tratten. Ni sjuklingar får peppa varandra och förhoppningsvis bli bättre och bättre.
Det ser mer ut som sensommar än midvinter ut hos dig.

lavendia sa...

Istället för skogsridå framför fönstret, får ni kanske en häck av ärtor. Som det kan bli. Skönt att du orkade med promenaden, även om du var trött efter. / Britt

Maribel sa...

Härligt att du orkar ta en promenad med hunden, hoppas på fortsatt god bättring.
Ha det fint!
Marika

Marlise sa...

Hej Susie
Das ist eine Veränderung, ohne die Bäume.
Da habt ihr bestimmt viel mehr Licht.
Ich schicke dir und Santos, weiter gute Besserung!
Es freut mich, das der Stern dir gefällt.
Ganz lieben Dank für deine schöne Weihnachtskarte und den Brief.
Wir haben uns sehr gefreut!
Mach es ganz gut...und Rolle und Santos auch.

Detta är en förändring, utan träden.
Eftersom du har bestämt mycket mer ljus.
Jag skickar dig och Santos
fortsatt snabbt tillfrisknande!
Det gläder mig att du gillar stjärnan.
Många tack för din vackra julkort och brev.
Vi var mycket nöjda!
Gör det ganska bra ... och Rolle och Santos också.
Varm Kram Marlise

Marlise sa...

Ja, es wird wieder Öland sein.
Gotland ist sehr schön,
aber Byxelkrok im Norden von Öland
ist für uns ideal.
Aber wir werden auch noch einmal nach Gotland kommen.
Wenn wir Pensionäre sind
dann haben wir mehr Zeit.

Ja, det kommer att vara Öland igen.
Gotland är mycket trevligt,
men Byxelkrok i norra Öland
är perfekt för oss.
Men vi kommer återigen komma till Gotland.
Om vi är pensionärer
då har vi mer tid.
Kram Marlise

Ingrid sa...

Så skönt att du orkar gå på en lite promenad, för det måste vara gott att komma ut och röra på sig lite. Och det är inte att undra på att du blev trött, för din kondition måste ju vara ganska dålig efter den här långa sjukdomsperioden. Hoppas att du kommer att må bättre när cellgiftsbehandlingen är avklarad.
Kram, Ingrid

HWIT BLOGG sa...

Så glad jag blir att höra att du mår bättre! En prommis brukar sätta fart på livsandarna även om den bara är en kort en...
Härliga bilder du bjuder på!
Idag ligger grådiset som ett lock över Karlskrona igen, igår ISKALLT och frostigt...jag blir inte klok på vädret!!!
Kram till dig,
Titti

Evas Kvarnaro sa...

Heja Susie friskt humör det är det som susen gör, heja heja heja . . . .
Bättre en liten promenad än ingen alls, fortsätt så . . .
Vi fortsätter och bara gapar när vi ser bilderna från eran trädgård och området runt ikring. Vilken tur de fraktar bort stockarna så kvickt, för våren blir långdragen,
tjälen måste ur jorden innan timmerbilen kan hämta stockarna. Snabbt jobbat tummen upp för dem.
Men lille sötnosen Santos, hi hi . . . jo jag måste ändå få ffnissa lite för du ser så gullig ut i den tratten. Jag har sett Ozzie på 'Pepparbacken' Hos Monika att han oxå har tratt. Kanske det är det nya modet för hundar, *fniss*
Hoppas det läker kvickt, inte kul att ha den på sig, begriper detta lille Santos.
Vad flitigt av Rolle att sopa så mycket spannmål, det blir en grön och annorlunda gräsplätt där till våren, hi hi . . .
Mycket händer vid eran 'husknut' på kort tid . . . .

Varm kram/ Eva
Rolf hälsar och gör tummen upp till Rolle, hi hi . . .

Knatten sa...

Hej Sus. Kikar in för att ge dej en stor o varm julkram. Har ju varit så dåligt med mitt bloggande numera men du vet hur det e med humör o huvud på mej.
Kram till Rolle o en gos till Santos. /Knatten

Bosse Lidén sa...

Skönt att du fick må bra några dagar. Då slutade du kanske med din behandling idag. Hoppas det är sista kuren och att den funkat. Julkram från Bosse