KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 10 november 2015

RUSKIGHETER NÄRA OSS

Idag när jag åkte från Klintehamn och vårdcentralen så tog jag en liten udda väg hem. Det finns faktiskt 3 vägar man kan ta, men den här 3:e som är en mycket vacker väg åker vi inte så ofta längre.


Vägen går mellan Klinte Kyrka och Fröjel Kyrka, paralellt mellan kustvägen (140:an) och "innervägen" (141:an).  Man svänger in bredvid Klinte kyrka och åker sen en liten slingrande väg tills man kommer fram till 140:an 1 km norr om Fröjel kyrka. Kan rekommenderas.....


Här ovan syns kyrktornet från Klinteberget som är 25 m högt och har en fornborg. Trevligt område att rasta hunden på - så länge han inte går fram till branten! *fniss*
Fotograf av ovanstående och nästa bild är min bloggväninna Ingrid som bor i Klintehamn.
Men nu kommer vi till anledningen att vi inte längre åker den här vägen så ofta som vi gjorde dom första åren vi bodde här. Det är ett par ruskiga historier, så jag "sockrar" dom med vackra bilder!


Man kan ju inte påstå att Gotland har utsatts för så många kriminalhistorier, men det har skett en del mord i "modern" tid i alla fall. 1954 t.ex. skedde ett då mycket uppmärksammat sådant, det s.k. Fröjelmordet.
Den ensamboende, 76-åriga Selma Thimgren, blev strypt till döds intill sin lilla stuga vid Depps i Fröjel. Alltså utmed den här vägen. Man räknar numera inte med att det finns någon chans att spåra upp mördaren. (Det är förmodligen dessutom preskriberat.)
Det skulle ha synts en motorcykel vid stugan på kvällen och senare - hur lång tid senare har jag inte en aning om - så var det en "misstänkt" i bygden som gick i sjön på Fårö. Men OBS det är bara sånt jag fått höra.....så vet någon annan (Ingrid kanske) fler korrekta detaljer kan det vara intressant.
Sen har vi naturligtvis det ouppklarade "hotellmordet" i Visby, men just nu är det den här vägens historia jag tänkte berätta!


För 10 år sen fanns det - och kanske finns fortfarande - en grupp av knarkare och kriminella i Hemse. En av dom var den 45-årige pizzeriaägaren och hans 25-åriga kumpan. Dom hade en hel del otalt med ett likaså neddekat par, som dom trodde hade skvallrat till polisen. Detta måste naturligtvis åtgärdas!
Alltså tog dom med sig paret i en bil och åkte till den här lilla vackra vägen där dom svängde in en liten stig mot ett sandupplag. Där slog dom till att börja med ihjäl mannen med spadar och sen kom dom på att något vittne kunde dom ju inte lämna, så dom slog ihjäl kvinnan också. Dom grävdes ner i sandhögarna på två olika platser.
Det här sandupplaget tillhörde det stora sandupplaget nere i Fröjel där vi brukar köpa vår sten och sand. På morgonen efter skulle sonen i huset hämta sand med en traktor...gissa om han fick en chock när det helt plötsligen dinglade en kropp i skopan!

Skeppsättning i Fröjel.

Rolle och jag som då brukade åka den här vägen ofta, körde förbi precis när bilen med "forensic detective" hade kommit. Två utredare i plastkläder stod bredvid, men det fanns inga fler poliser där. 
Bilen stod parkerad vid stigens början och hade bakdörrarna vidöppna. Vi som aldrig sett en sån bil stirrade nyfiket, men hade ju inte en aning om vad som hänt. Det uppdagades dock senare under dagen och när vi åkte hem var det fullt pådrag med massor av polisbilar.


Det här har gjort att varje gång man åker förbi där, så får man en obehagskänsla. Fast å andra sidan måste dom ha kört förbi vårt hus på vägen mellan Hemse och Fröjel - och här känner man ju inget obehag! 
Så lite fånig är man nog.....


7 kommentarer:

lavendia sa...

Hu vad det hände/händer mycket otäckt. Varenda dag. Men vägen kan ju vara vacker ändå. / Britt

Gunilla Teckenberg sa...

Du som gillar att skriva, sätt i gång och skriv en riktigt läskig historia som man får mardrömmar av...här har du ett tillräckligt och dessutom genuint material som utgångspunkt. Lovar att köpa boken!

Kram!

Gunborg Uhno sa...

Fy vilka ruskiga saker som har hänt där.Hoppas det inte blir fler av dom för sånt är inte trevligt.
Kram.

mammi sa...

Trevlig läsning, tycker alltså jag som gillar deckare. Ser så många jag kan och missar därmed mycket annat. Kriminalitet läser jag mycket av, har nog varit kriminalare i ett tidigare liv !!!

Kram

Anonym sa...

Ja, varför inte väva ihop en historia av det hela! Du är ju duktig på att skriva!

Jag vill också säga att jag blev väldigt berörd av att du har fått cancer. Jag hade inte varit inne på in blogg på länge, då min dator behagade att "ta semester". Hoppas allt går åt det bättre! /Siv

Ölandsvindar sa...

Mitt i idyllen händer det ruskiga saker. Här har vi ju fortfarande i färskt minne den här mannen som mördade hej vilt och sedan eldade upp både offer och hus. Både mamma och goda vänner strök med. Nu sitter han inom lås och bom men det spekuleras fortfarande om han inte kan ligga bakom fler bränder där folk har brunnit inne.
Kram från Kerstin

Marlise sa...

Ich hätte nicht gedacht, dass Gotland eine so gefährliche Gegend ist.
Aber: schöne Fotos, die du zeigst.
Schiffsetzung und Kirche in Fröjel
ich kann mich noch sehr gut daran erinnern.
Du lebst an einem so schönen Platz!
Und ich bin sehr glücklich, das es dir wieder besser geht.
Ich wünsche dir und Rolle eine gute Fortsetzung des milden Herbstes
mit dem Gefühl von Frühling in der Luft

Jag tror inte att Gotland är en sådan ett farligt område.
Men: vackra bilder som du visar.
Skeppsättning och kyrka i Fröjel
Jag kan fortfarande minns mycket tydligt.
Du lever i en sådan vacker plats!
Och jag är mycket glad över att du är bättre igen.
Jag önskar er och Rolle en god fortsättning på den milda hösten
med en känsla av vår i luften
Önskar er allt gott, kram till er från mig Marlise