KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 6 september 2015

PETIT BRABANCON & KRÄFTSKIVA

Valparna jag skrev om i förra inlägget är av en ras från Belgien. Så här beskriver Bodil (som är ägaren) den:

"Rasen som jag har heter `petit brabancon´. Det sista ordet ska stavas med en liten hake under bokstaven c (cedilj) men jag hittar inget sådant tecken i min dator. Uttalet är brabanson.
Petiten finns i två pälsvarianter. En släthårig liksom Signe och en strävhårig. Rasen kommer från Belgien och var ursprungligen en råtthund. Men rasen gjorde en verklig klassresa i och med att den kom att omhuldas av det belgiska kungahuset och sedan kom att bli drottning Astrids favoritras. 
I närheten av Bryssel finns ett landskap/distrikt, som heter Brabancon"

Jag kunde inte låta bli att lägga in bilden på 1:an igen.....

Igår kväll var jag - alltså inte Rolle & Santos - på kräftskiva i Kräklingbo. Det har blivit en återkommande årlig fest för vårt lilla gäng, TrädgårdsEntusiasterna, så det kunde man ju inte missa.
Men...Rolle som varken gillar kräftor eller växtsnack var hemma och var hundvakt.
Tyvärr vräkte det ner regn 95% av tiden så rundvandringen i den fantastiskt vackra trädgården blev lite kort för mig som började frysa. Jag gick in i stora huset och värmde mig och åt lite av min medhavda paj så jag kunde ta mina cellgifter.
När dom andra hade tittat klart i den stora trädgården så förflyttade vi oss till det otroligt mysiga "festhuset", men tyvärr har jag inga bilder därifrån. Det var alltför trevligt så jag glömde bort att ta upp kameran.....


Däremot hann jag ta upp den och ta ett kort på en fantastisk regnbåge innan festligheterna drog igång!


Eftersom jag var lite orolig för att jag skulle bli trött, så bröt jag upp redan före 22. Vilket visade sig vara tur för det var dimma på vägen hem. 
Väl hemma 23.15 var jag så trött så jag orkade inte köra in bilen i garaget, utan den stackarn fick stå ut i regnet i natt! *fniss*
För regnat har det gjort och nu vill jag inte att det ska komma mer regn. Det räcker så bra så!
10 kommentarer:

Maribel sa...

En alldeles underbar liten valp, och en mycket vacker ros. Kul att du orkar vara med på kalas.
Ha det fint!

lavendia sa...

Kul med prat- och kräftfest. Vilken färg på rosen, för det är väl en ros? / Britt

HWIT BLOGG sa...

Ohhh så söt vovve! Kul med kräftskiva också! Otroligt vacker färg på rosen, wow...
Ta hand om dig nu, ha en skön vecka!
Kram Titti

Carita och Bertel sa...

Såå söt liten goding, valpen alltså och rosen är vacker den också. Vi fick också regn för några daga sedan och ett kraftigt åskväder dessutom. Regnet behövde vi men det behöver väl inte komma allt på en gång. Kul med kräftskiva fast regnet förtar ju lite det roliga. Ha det fint nu. Carita

Veronica sa...

Vilket otroligt bra initiativ! Såklart vänner hjälper till om de dessutom får möjlighet att ta hand om växterna som ska bort!

Och en smaskig lunch på det :)

Veronica

Rost och rädisor sa...

Vilken fin bild på den dubbla regnbågen.
Valpen bedårande.!
Allt gott
Anette

Yvonne Blom sa...

Vilken bedårande söt liten valp! Den kan man lätt bli förälskad i. Synd att regnet förstörde lite av den trevliga träffen för dig. Det var verkligen ett himla oväder förra veckan. Verkar som att vi får börja inställa oss på höstens ankomst nu. Vilket kan vara skönt också, att med gott samvete kura ihop sig inomhus.
Ha det bra vännen! Kram

Knatten sa...

Hej vännen. Trevligt med kräftskiva. För mej blev det enkelt med ungarna i år. Dom vänner man var hos förr har inte bjudit i mej i år. Antar att det blev "udda antal" !!!
Du, den där hunden är ju alldeles bedårande. Fy vad jag vill ha en hund igen, men det går ju inte. Buhu, vad jag gråter. /Knatten

Bosse Lidén sa...

Tänk om du kunde bestämma över regnet. Vacker regnbåge. Klokt av dig att bryta upp i tid. Hoppas din vecka varit skaplig. Söndagskram Bosse

mammi sa...

Har inte varit inne på nätet på ett långt tag. Bilderna är bara helt underbara. Men man skall nog inte titta i den underbara valpens ögon för då "måste bara ha en sån" jättegullig
Ha det så bra
Kram från oss tre.