lördag 8 augusti 2015

NÄRBILDER, starka & varma färger

Idag tänkte jag visa lite närbilder på en del av mina växter. Jag börjar med ett collage av dagliljor (Hemerocallis) i f.d. "gräs-och bamburabatten". Att jag skriver f.d. beror på att numera är det MASSOR av annat i den. Både buskar och perenner.



Sen fortsätter vi med några av dom andra perennerna som växer just där.

Jag har försökt hålla den här rabatten färgavstämd, alltså nästan bara ha nyanser av gult, orange och varmt rött. Men det är inte lätt.....


Men just nu måste jag tillstå att rabatten är väldigt tilltalande med massor av blommor i glada färger!


Även i rabatterna i närheten finns växter i dom här nyanserna. Här är det några liljor i "lyrrabatten" som överlevt liljebaggarnas attacker.


Den är dock i lite mildare orange, vilket den här busken (en liten Hypericum) som växer i rabatten i min rosfolly också är.

Och med den så avslutar jag dagens inlägg. Ska gå och ta hand om middagsmaten. Det blir fläskkarré stekt i lergryta med massor av grönsaker - och så kokt potatis till Rolle förstås! Han ska ha det till nästan allt!!

PS. Nu har jag inte läckt på ett helt dygn, tror faktiskt jag är på bättringsvägen. Men än är det långt kvar och besöken varje dag på vårdcentralerna fortgår.....

6 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Härliga färger! Känns faktiskt som ganska så höstiga färger...
det stundar en skön tid nu framöver, älskar sensommarens alla blommor och färger!

Kram till dig,
Titti

Evas Kvarnaro sa...

Håller tummarna riktigt hårt för dig, måtte du nu vara på bättring vägen. Vilken lång jobbig väntan du haft.
Ni har väl haft flera fina dagar i veckan har du orkat med värmen ?
Det växer fortfarande jätte bra i trädgården ser jag.
Gillar de varma starka färgerna på blommorna., man blir riktigt glad av dem.
Rolle har varit riktigt duktig en bravo kram till honom

Trevlig helg. Kram / Eva

Knatten sa...

Hej älskade Sus. Inte för att jag är sjuk på samma sätt som du men den här sommaren har jag mått som pest o pina i mitt huvud så jag har inte orkat bry mej mycket om andra. Dock har jag tänkt på dej ofta o jag håller tummarna för att du ska bli helt bra igen o få ta igen vad missat i år till nästa år. Du vet, det kommer ju en till sommar o då tror jag att både du o jag är pigga o raska och kommer att blogga så det ryker om det. Blommor o blader kommer att krulla sej när vi kommer med våra kameror.
Skickar dej den största kram jag har. /Knatten

lavendia sa...

Vilket soligt och varmt inlägg. Och det allra bästa till sist, att det är bättre med såret. Skönt. Den här sommaren var ändå ingen badsommar. / Britt

Ingrid sa...

Så fina bilder, precis som vanligt!
Och så roligt att höra att du inte läcker så mycket längre. Du ska se att det kommer att ge sig nu.
Kram, Ingrid

Rost och rädisor sa...

Glödande blomning som man blir glad av. Röda färger är bevisat uppiggande sa en hjärnforskare på radion häromdagen,liksom att grönt och blått är lugnande och avslappnande, men det visste ju vi trädgårdsmänniskor redan.
Hoppas du finner mycket kraft bland dina blommor och blader.Att det vätskan sig mindre ett gott tecken
Allt gott
Anette