KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 5 augusti 2015

FÖRE- OCH EFTER

Igår så skrev jag att jag skulle återkomma med två saker, det första; "Före- och efterbilder" kommer nu! Alltså bilder på hur Rolle skött sina åtaganden som 
Stjärnarves Trädgårdsmästare!! *fniss*

       Före:                                                              Efter:


Under arbetets gång!

Men visst 17 blev det skillnad. En helt otrolig sådan och ännu bättre var att han också efteråt sprutade med trädgårdsättika på stenarna så att inte småskräpet ska växa till sig direkt!
För att hålla Rolle lite sällskap ett tag så placerade jag mig på den grå bänken och kom med lite tips. Vilka inte alltid mottogs med glädje. Tipsen var nämligen oftast; "Där har du ett skott av silverbuske...och där mitt i lavendeln växer det nunneört...och där..........


Så jag fick lugna ner mig och istället hitta nått att fota. Här är det alltså en vy mot pallkragsrabatten på innertomten. Åt andra hållet - ut mot parken - ser det ut så här.


Men man måste ju ha lite närbilder också, så det blev på den fina lavendeln jag har bredvid bänken i stenhörnan med det gulbladiga korstörnet (som blivit så enormt stort och brett nedtill att vi har varit tvungna att ta bort tjocka grenar) i bakgrunden.


Tyvärr kom inga humlor eller bin med på bilden, men det kryllade av dom så man får vara lite försiktig när man slår sig ner på bänken.


Santos höll sig noga borta från allt som kunde liknas vid arbete (det är inget dåligt liv dom har dom små krabaterna). Fast vakta att det inte fanns några möss runt huset eller att någon gick eller cyklade förbi på vägen - det tycker han inte är jobb, det är kul!


Kolla in vad fin den mittersta clematispiedestalen blivit. Mörkt lila, nästan svarta små blommor, ihop med ljusrosa stora. Har blivit bra, men dom andra två piedestalerna - dom har inga clematis kvar alls!


När jag såg förra bilden kom jag på att jag skulle dokumentera hur höga träd vi har bakom oss i kohagen. Där den rosa pilen pekar är dom - för Gotland "normalhöga" - träden. Jämför med träden framför.....
Just här försöker solen skina genom den jättestora lärkens barrväxt utan att lyckas speciellt bra. 
Det är först lite senare den kommer fram igen, alltså när den sjunkit så pass att solstrålarna kommer nedanför trädens kronor!


På den här bilden så ser man trädens storlek lite bättre. Dom är runt 25-30 meter höga!
Gissa om man är orolig när det blåser - vilket det gjort en del i år. Man vågar knappt sitta i vardagsrummet innanför altanen! 
Men vad gör man när bonden vägrar att ta ner dom (trots erbjudande om ersättning)!?

 Här ser man tallarna/granarna på höger sida utmed parken. Notera att träden på andra sidan är lite lägre! Men "skit samma", stenhörnan blev jättefin. Där gjorde du ett bra jobb, Rolle!!

9 kommentarer:

lavendia sa...

Superduktig och mångsidig han är. Han behövde nog ingen hjälp på traven egentligen. Frågan är om hans trädgårdsintresse har ökat eller minskat, nu när han får göra det mesta. / Britt

mammi sa...

Är avundsjuk för att jag inte har en sån hjälpreda!! Men man får vänja sig att klara allt själv. Ha det så gott ni alla 3
Kram från oss tre

Yvonne Blom sa...

Duktig man du har, var rädd om honom! Som de flesta, tror jag, har jag en man som inte är ett skvatt intresserad av trädgården. Han klipper gräset punkt slut.
Som vanligt visar du härliga blommor.
Ha det gott! Kram

Yvonne Blom sa...

Jag har också sett min första lövsångare på Landet i år, så liten och smäcker. Roligt att få se nya arter.
Kram

Monica sa...

Finemang han gjorde ju det med bravur!! Santos ja han gör som våra vaktar det är kul tror jag!!inget jobb att skälla lite! Krya på dig kram!

Evas Kvarnaro sa...

Visst blev det jättebra, stor skillnad.
Ni är väl nöjda förstår jag.

Nu är mina ögon små ser knappt att skriva på min mobil. Jag ligger i en friggebod i Skummeslövstrand utanför Båstad, hälsar på kusin Zidde o Maggie i deras stuga. Rolf jobbar i Norrahammar med måla fönster.
Dax släcka lampan gonatt/ Eva

Marlise sa...

Ja, Rolle macht das wirklich gut!
Den Vogel: LÖVSÅNGARE, den du gesehen hast
heißt in deutsch: Fitis
Heute gibt es hier bei uns über dem Hof sehr viele Schwalben.
Sie beginnen schon, sich zu sammeln
obwohl es bei uns noch sehr heiß ist.

Ja, gör Rolle det riktigt bra!
Fågeln: LÖVSÅNGARE, har du sett
heter på tyska: Fitis
Idag finns här med oss på gården en hel del svalor.
Du börjar redan att ackumulera
även om det är mycket varmt med oss än.
Kram Marlise

Anonym sa...

Vad duktig Rolle har varit. Och din/eran trädgård är ju så fin.
Växterna jag tog med från dig till våran väninna här uppe har tagit sig bra, har inte sett det själv men hon talade om det för mig häromdagen. Avtar inte vätskeströmmen från dig? Ser läkarna inte någon förbättring? Storkramen från Berra o Boel

Bosse Lidén sa...

Rolle är en riktig pärla. Kan jag få hyra honom? :) Förstår att det är läbbigt med de höga träden. Du får lägga ner mer charm Sussan så han ändrar sig. Kram Bosse